Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Αντιπαράθεση για τις αποφάσεις της συνόδου



   "Ήταν μια δύσκολη  διαπραγμάτευση. Αυτά όμως που σας είχαμε πει ότι θα προσπαθούσαμε τα πετύχαμε", δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενημερώνοντας σήμερα τη Βουλή για τα αποτελέσματα του άτυπου συμβουλίου κορυφής. Κατά τη συζήτηση που είναι σε εξέλιξη στη Βουλή, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου προειδοποίησε ότι και μετά την άτυπη σύνοδο η Ελλάδα έχει πολλά μπροστά της να κάνει.

    "Η λύση είναι στα χέρια όλων μας. Με τις μεγάλες αλλαγές που έχουμε ξεκινήσει και άλλες που έχουμε ακόμη μπροστά μας να κάνουμε. Οι αλλαγές αυτές θα θίξουν προνόμια και παλιά κατεστημένα. Θα σπάσουν αντιλήψεις και πρακτικές", ανέφερε ο Πρωθυπουργός και κάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει δημιουργικές προτάσεις για να "δώσουμε στα παιδιά μας μια Ελλάδα χωρίς χρέη". Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τη κυβέρνηση ότι οι ίδιοι είναι το πρόβλημα της οικονομίας της χώρας, ότι μόνη λύση είναι η αλλαγή των όρων του μνημονίου και η στροφή στην ανάπτυξη. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να πανηγυρίζει, γιατί όλα αυτά τα οποία κερδήθηκαν -και τα οποία σαφώς συνιστούν μία ανακούφιση- είχαν προαποφασιστεί από νωρίτερα. Αντιθέτως πρόσθεσε με την ακολουθούμενη πολιτική ανοίγει ο δρόμος για αλλεπάλληλα νέα μνημόνια, ώστε να συνεχιστεί η εξάρτηση.

    Η κυβέρνηση λέει ψέματα και τη μισή αλήθεια σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση της Ελλάδας στο ευρωσυμβούλιο, τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, από το βήμα της Βουλής και προέβλεψε ότι θα παρθούν μέτρα πιο βάρβαρα για τους εργαζόμενους. Ακόμα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι διεκδικεί μέχρι εκεί που δεν κινδυνεύει η συνοχή της ΕΕ και υπογράμμμισε ότι ο βρυκόλακας και ο εφιάλτης του ελληνικού λαού δεν είναι το δημόσιο χρέος της Ελλάδος, αλλά το κεφάλαιο. "Εμείς δεν διαχωρίζουμε το χρέος. Το χρέος το γέννησε παράνομα το κεφάλαιο, ο ανταγωνισμός και οι αντιπαραγωγικές δυνάμεις. Εμείς λέμε στον ελληνικο λαό να το διαγράψει και να μην το αναγνωρίσει, γιατί είναι παράνομο και τέτοιο πρέπει να το θεωρεί", ανέφερε η κ. Παπαρήγα. Εκτίμησε ότι τα νέα μέτρα θα επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό και πρόσθεσε ότι αυτό που συζητάει η Ευρώπη, είναι πως θα κατανεμηθεί η "χασούρα" και η ζημιά χωρίς να χάσει το κεφάλαιο. Τέλος, η γγ του ΚΚΕ μίλησε για καρατόμηση της φορολογίας του ελληνικού λαού και για "75 δισ. κοστούμι που κόπηκε σε βάρος του για τα επόμενα χρόνια".

    «Αυτά που πήραμε ως Ελλάδα είναι θετικά. Το θέμα που μπαίνει, είναι αυτός ο νέος βατήρας: Θα μπορέσει η κυβέρνηση που έρχεται να το διεκπεραιώσει - να διαχειριστεί αυτή τη νέα ευκαιρία;» ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, στην ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για τις αποφάσεις του άτυπου ευρωπαϊκού συμβουλίου της 11ης Μαρτίου.

    Ο κ. Καρατζαφέρης, ζήτησε στο πλαίσιο αυτό, ομοψυχία του πολιτικού κόσμου, «να πάνε στη Σύνοδο Κορυφής της 24ης Μαρτίου και οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί με το αεροπλάνο του Παπανδρέου, για να δείξουμε πως το ``διαίρει και βασίλευε`` δεν υφίσταται».

    "Δεν συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία του πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι αυτό που κατάφερε η κυβέρνηση, ήταν να βάλει θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων. "Για να πούμε ότι κερδίσαμε, έπρεπε να πάρουμε κάτι. Εμείς απλά κερδίσαμε παίρνοντας αυτά που ήθελαν να μας δώσουν. Δεν δικαιούστε να πανηγυρίζετε γιατί είναι ύβρεις. Δεν δικαιούστε να παίρνετε αποφάσεις που υπερβαίνουν τα όρια της εντολής που πήρατε από τον ελληνικό λαό από τον οποίο σήμερα οφείλετε να ζητήσετε την κρίση του", πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου