Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

''ΑΓΡΙΕΥΕΙ'' Ο ΚΑΙΡΟΣ


   Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις όχι μονο στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές.

    Στην Αττική, το βράδυ της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια του νομού. Την Τρίτη και την Τετάρτη υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμη και στην πόλη της Αθηνας.

    Ο καιρός ''έδειξε τα δόντια του'' ήδη στη Βόρεια Ελλάδα με τα χιόνια να έχουν κάνει την εμφάνισή τους ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία σε Χορτιάτη και στον δρόμο για το νοσοκομείο «Παπανικολάου» ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και σε άλλες περιοχές περιμετρικά της Θεσσαλονίκης.

    Στα Γρεβενά, την Κοζάνη και την Φλώρινα χιονίζει και αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται μέσω Βίγλας και Βιτσίου και ορεινά του νομού Φλώρινας.

    Με μεγάλα προβλήματα συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη Φθιώτιδα. Στο ρεύμα καθόδου από Λαμία προς Αθήνα, στην περιοχή των Καμμένων Βούρλων και του Αγίου Κωνσταντίνου επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα και μάλιστα τα αυτοκίνητα μόλις βγαίνουν από τις σήραγγες βρίσκονται αντιμέτωποι με σφοδρή χιονόπτωση. Εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν εγκλωβιστεί ανάμεσα στα ΙΧ και δεν μπορούν να προχωρήσουν, με συνέπεια το ρεύμα ανόδου στο ίδιο σημείο, από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, να έχει γίνει αδιαπέραστο. Έτσι η τροχαία επιτρέπει να περάσουν μόνο αυτοκίνητα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Ο "εφιάλτης" της επιστροφής των εκδρομέων δεν σταματά εκεί. Δέκα χιλιόμετρα μετά, αναγκάζονται να συνεχίσουν με "βήμα σημειωτόν" και μάλιστα με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 10-15 χιλιόμετρα. Το χιόνι έχει καλύψει ένα μέρος του οδοστρώματος της Εθνικής οδού και η χιονόπτωση συνεχίζεται με ιδιαίτερα έντονο ρυθμό. Από το 160ό χλμ, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου, στο 145ο χλμ στο ύψος των Λιβανατών, η κίνηση γίνεται με ιδιαίτερη δυσκολία στον εθνικό δρόμο και υπάρχει ενδεχόμενο ακινητοποίησης των αυτοκινήτων.

    Σε ό,τι αφορά την ανατολική Φθιώτιδα, σοβαρά προβλήματα αρχίζουν και δημιουργούνται στα όρια της Φθιώτιδας με την Μαγνησία στους Αγίους Θεοδώρους. Ήδη επικρατεί σφοδρή χιονόπτωση, με τα βαριά φορτηγά τα οποία κινούνται προς τη βόρεια Ελλάδα σταθμεύονται από την τροχαία στην περιοχή της Στυλίδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 230ό χλμ, λίγο μετά τη Στυλίδα, στο 265ο χλμ, υπάρχει ιδιαίτερα έντονη χιονόπτωση και τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν προλαβαίνουν να καθαρίσουν το οδόστρωμα και αρχίζουν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

    Επετράπη από την Τροχαία να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Αθήνα τα ΙΧ αυτοκίνητα που για περισσότερο από μία ώρα είχαν ακινητοποιηθεί στα διόδια της Αγίας Τριάδας της εθνικής οδού Λαμίας-Αθηνών.

    Στην περιοχή της Τραγάνας ωστόσο, το πρόβλημα συνεχίζεται και καταβάλλεται προσπάθεια να ανοίξει μια λωρίδα κυκλοφορίας για να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν τα ΙΧ, τα οποία, από τις 7:30 το βράδυ παραμένουν εγκλωβισμένα σε ένα μήκος που ξεπερνά τα 15 χιλιόμετρα. Παράλληλα, μηχανήματα του δήμου Λοκρών επιχειρούν τη διάνοιξη διόδου από παράπλευρους δρόμους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου