Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Η διαφορά έγινε...στατιστικό λάθος


Στα όρια του στατιστικού λάθους κινείται πλέον η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα και με νέα δημοσκόπηση της Alco, που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα».
Ακόμη και μετά από αναγωγή στα έγκυρα, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 3% έναντι της Νέας Δημοκρατίας (29%-26%), ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει 11%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός 7,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,4%, η Δημοκρατική Συμμαχία 3,2%, οι Οικολόγοι 2,9% και η Δημοκρατική Αριστερά 2,8%.
Όσο για την πρόθεση ψήφου μαζί με την αδιευκρίνιστη ψήφο, η διαφορά βρίσκεται ακόμη πιο χαμηλά, στο 2,3% (21,9%-19,6%), με το ΚΚΕ στο 8,3%, τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό στο 5,6%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 2,6%, τη Δημοκρατική Συμμαχία στο 2,4%, τους Οικολόγους στο 2,2% και τη Δημοκρατική Αριστερά στο 2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος παραμένει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, στο 28,7%.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας. Το 77% υποστηρίζει ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου υπακούει στην τρόικα, και το 50% ζητά την απομάκρυνσή του από την Κυβέρνηση σε ένα μελλοντικό ανασχηματισμό. Το 79% συμφωνεί με τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του Θεόδωρου Πάγκαλου, και το 67% ζητεί να φύγει από την Κυβέρνηση. Το 76% θεωρεί λάθος την τακτική που ακολουθείται στο θέμα των μεταναστών.
 
Πηγή:     ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ στην ιστοσελιδα Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου