Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Πάει για παράταση η καταβολή της ασφαλιστικής εισφοράς του ΕΛΓΑ


Αλεξανδρής Πέτρος|  
Δρομολογούνται οι διαδικασίες παράτασης της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2013, των αγροτών, στον ΕΛΓΑ, όπως ανακοινώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά την επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Θεόφιλου Λεονταρίδη, με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Βασίλη Έξαρχο και τον αντιπρόεδρο Αργύρη Μποτό. Να σημειωθεί ήδη ο Βουλευτής κ. Τζαμτζής ζήτησε το προηγούμενο διάστημα από τον κ. Έξαρχο να δώσει έναν μήνα ακόμα παράταση για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ, γιατί πολλοί  αγρότες δεν πρόλαβαν να πληρώσουν τις εισφορές λόγω οικονομικών δυσχερειών.
Υπενθυμίζεται δε ότι ο κ. Τζαμτζής είχε ζητήσει και πέτυχε παράταση πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών για ένα μήνα, τον μήνα Απρίλιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μετά την υποβολή σχετικών αιτημάτων από παραγωγούς πολλών περιοχών της χώρας και λαμβάνοντας υπόψη:
α) τη γενικότερη οικονομική κρίση,
β) το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή των αποζημιώσεων για ζημιές έτους 2013, από τον ΕΛΓΑ στους ασφαλισμένους,
γ) το γεγονός ότι μερικές χιλιάδες παραγωγών, οι οποίοι ενώ είναι δικαιούχοι αποζημιώσεων, εξακολουθούν να μην έχουν εξοφλήσει την ασφαλιστική τους εισφορά,          
στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ, το οποίο θα συνεδριάσει την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014, θα ληφθεί σχετική απόφαση παράτασης μέχρι την 30η Ιουνίου 2014, ενώ παράλληλα θα προωθηθεί τροποποίηση και της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης. 

 http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου