Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Σύσκεψη Τζαμτζή-Αδ. Γεωργιάδη για τα νοσοκομεία της Πέλλας


Εκτύπωση
alt
 κλικ για μεγέθυνση
Σύσκεψη με τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη Άδωνη, τον Γενικό Γραμματέα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Καλλίρη Πελοπίδα και τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Δημοσθένη Ανδριόπουλο είχε την Πέμπτη, 11 Ιουλίου,  ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Τζαμτζής έθεσε δύο επίκαιρα προβλήματα που υπάρχουν στα Νοσοκομεία της Πέλλας και ζητούν άμεσα λύση.
Το πρώτο πρόβλημα που έθεσε ο κ. Τζαμτζής στην σύσκεψη, αφορά την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του αξονικού τομογράφου του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών, τονίζοντας ότι είναι ο μοναδικός αξονικός τομογράφος στον Νομό Πέλλας και την ευρύτερη περιοχή και ότι η μη λειτουργία του δεν μπορεί να εξυπηρετήσει όχι μόνο τα προγραμματισμένα ραντεβού, αλλά θέτει σε κίνδυνο ζωές πολιτών σε περιπτώσεις εκτάκτων περιστατικών, οι οποίοι πρέπει να περάσουν άμεσα από τον αξονικό τομογράφο εξαιτίας κάποιου ατυχήματος.
Ο κ. Τζαμτζής έφερε ως δεύτερο επείγον θέμα την μεταφορά λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Έδεσσας στην νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας.
Ο Βουλευτής υπογράμμισε στους παρευρισκόμενους, ότι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Έδεσσας, θεωρείται η καλύτερη Μονάδα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ασθενείς όχι μόνο του Νομού Πέλλας αλλά όλης της Βορείου Ελλάδος. Η μεταφορά της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Έδεσσας θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους νεφροπαθείς συμπολίτες μας.
Ο Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης Άδωνις  αφού ευχαρίστησε τον κ. Τζαμτζή για την ενημέρωση στα προβλήματα των Νοσοκομείων, ζήτησε από τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Ανδριόπουλο να αποκατασταθεί άμεσα, τις επόμενες ημέρες, η λειτουργία του αξονικού τομογράφου του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών.
Για την μεταφορά της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Έδεσσας ο Υπουργός έδωσε εντολή να εκτιμηθεί άμεσα το κόστος που απαιτείται από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια, για να μεταφερθεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Έδεσσας στην νέα πτέρυγα, ώστε να λειτουργήσει με τις καλύτερες συνθήκες για την αρτιότερη προσφορά υπηρεσιών στους νεφροπαθείς.
Ο κ. Τζαμτζής ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη για την άμεση ανταπόκριση του στην επίλυση δυο πολύ σημαντικών προβλημάτων για τα Νοσοκομεία της Πέλλας και την υγεία των πολιτών.
Στην συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης προσκάλεσε τον κ. Τζαμτζή στην Τακτική Σύσκεψη των Διοικητών ΥΠΕ στην οποία ο κ.Τζαμτζής μιλώντας τόνισε μεταξύ άλλων « την ανάγκη να γίνουν οι απαιτούμενες  αλλαγές, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να εντείνουμε όλοι τις προσπάθειες μας » έκλεισε  ο κ. Τζαμτζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου