Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ι. Τζαμτζής «Η Σύνταξη των αγροτών το ανώτερο στα 40 χρόνια ασφάλισης»



E-mailΕκτύπωσηPDF

 κλικ για μεγέθυνση
Ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής στην ομιλία του στη Βουλή για τη σύνταξη των αγροτών ανέφερε τα εξής:

«Η σύνταξη του αγρότη στα 67 χρόνια
Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να σας βάλω σε πραγματικές καταστάσεις. Εάν ένας αγρότης ασφαλιστεί στα 20 του χρόνια, θα πάρει σύνταξη στα 67, δηλαδή μετά από σαράντα επτά έτη ασφάλισης. Ο αγρότης έπαιρνε σύνταξη ούτως ή άλλως στα 65. Η αγρότισσα δε, ήταν η μόνη γυναίκα που έπαιρνε σύνταξη στα 65. Έχω δώσει μάχες  για το θέμα αυτό μέσα σ άυτήν την Αίθουσα, προκειμένου να υπάρξει μείωση του χρόνου συνταξιοδότησης. 
Δεν επιτρέπεται ούτε ο αγρότης, ούτε η αγρότισσα να παίρνουν σύνταξη μετά από 47 χρόνια ασφάλισης δουλεύοντας σκληρά σε βαριά και ανθυγιεινή εργασία. 
Όλοι παίρνουν σύνταξη το αργότερο από σαράντα χρόνια ασφάλισης. 
Έτσι, λοιπόν, το 2013 ο ΟΓΑ γίνεται κύριος φορέας ασφάλισης των αγροτών. Οι αγρότες πληρώνουν και απαιτούν ίσα δικαιώματα με όλους τους εργαζόμενους. 
Αυτό θα πρέπει να το αλλάξουμε και ιδιαίτερα για τους γεννημένους του 1948.
 Αναφορικά, λοιπόν, με τους γεννημένους του 48, ενώ τους κάλεσε ο ΟΓΑ και προκατέβαλαν τα λεφτά, της εισφοράς τους και ήταν έτοιμοι να βγουν στη σύνταξη, έρχεται ξαφνικά έρχεται ο νόμος και τους λέει ότι θα πρέπει να πάνε στα 67. Πρέπει να υπάρξει ρύθμιση, κύριε Υπουργέ,  για τους γεννηθέντες του 1948. Πρέπει πάση θυσία να λυθεί αυτό το θέμα.
Όσον αφορά την ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μάνας, θεωρώ ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η συνταξιοδότησή της, γιατί σηματοδοτεί την προσπάθεια για αντιμετώπιση του δημογραφικού. Το ποσό ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια και θα πρέπει να συνεχιστεί. Το ποσό δεν είναι μεγάλο και επιβραβεύει την πολύτεκνη μάνα».


http://www.karatzova.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου