Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Αποσύρθηκε το άρθρο 108 του πολυνομοσχεδίου μετά τις αντιδράσεις 33 Βουλευτών της Ν. Δ με επικεφαλή τον Ι. Τζαμτζή


Ιορδάνης Τζαμτζής: «Εδώ ψάχνουμε να δώσουμε δέκα εκατομμύρια αποζημιώσεις στους αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας, οι οποίοι είναι ξεκρέμαστοι τελείως και θα δώσουμε 80 εκατομμύρια αποζημιώσεις στους υπαλλήλους της ΕΡΤ;  ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ!!»

Αποσύρθηκε το άρθρο 108 του πολυνομοσχεδίου που αφορούσε την αποζημίωση στο τριπλάσιο των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ μετά την κατάθεση του αιτήματος διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας 33 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλή τον Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή. 

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας Ιωάννης κατανόησε την αντίδραση των Βουλευτών και ανακοίνωσε την απόσυρση του άρθρου 108, το οποίο έδινε 80 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον στους απολυμένους της ΕΡΤ, ενώ η αποζημίωση τους πρέπει να είναι 40 εκατομμύρια ευρώ. Να σημειωθεί ότι χτες αργά το βράδυ, 16 Ιουλίου, ο κ. Τζαμτζής ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής στους παριστάμενους Υπουργούς ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το παραπάνω άρθρο. 

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής χτες στις 12:30 το βράδυ ο κ. Τζαμτζής μεταξύ άλλων τόνισε:

«Εδώ ψάχνουμε να δώσουμε δέκα εκατομμύρια αποζημιώσεις στους αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας, οι οποίοι είναι ξεκρέμαστοι τελείως, γιατί έχουν πάθει ζημιές από τον παγετό και ψάχνει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για δέκα εκατομμύρια. Υπάρχουν άνθρωποι στην Πέλλα σήμερα που δεν έχουν λεφτά να φάνε. Δεν έχουν να αγοράσουν ψωμί.

Ψάχνουμε ακόμη για τριάντα εκατομμύρια ώστε να δώσουμε τις συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων. Αδελφοί μας από την Πρώην Σοβιετική Ένωση, από τη Βόρειο Ήπειρο, αλλά και γηγενείς οι οποίοι ήταν ανασφάλιστοι υπερήλικες.

Και θα δώσουμε ογδόντα εκατομμύρια επιπλέον την ώρα που μέχρι τώρα λέγαμε ότι η ΕΡΤ είναι δημόσιος τομέας; Θα τους αποζημιώσουμε τώρα ως ιδιωτικός τομέας; Ξεχάστε το, κύριοι Υπουργοί.

Σας το λέω ευθύς εξαρχής. Ξεχάστε το! Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Τα λεφτά αυτά χρειάζονται για να καλυφθούν άλλες τρύπες.» 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου