Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

ΒΙΝΤΕΟ: Σε απόγνωση οι παραγωγοί της Αλμωπίας - «Είναι θέμα επιβίωσης» φωνάζουν οι τοπικοί φορείς


Περίπου ο μισός πληθυσμός απασχολείται στον πρωτογενή τομέα, ενώ το ένα τρίτο στον τριτογενή

Μεγάλο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Αλμωπίας, εξαιτίας της καρπόπτωσης των δέντρων. 

Αυτό ήταν το κεντρικό θέμα που συζητήθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποίησε ο Δήμος Αλμωπίας το απόγευμα της Παρασκευής, προσκαλώντας τους τοπικούς φορείς (Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχη κτλ) σε αναζήτηση λύσης για τις αποζημιώσεις.


 
Δημήτρης Πασόης: «Κάντε κάτι… Είναι θέμα επιβίωσης» 

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας στην εισήγηση του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της απογραφής, η κατανομή του πληθυσμού στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Αλμωπίας κατά κλάδο οικονομικής δραστηριότητας, δείχνει ότι περίπου ο μισός πληθυσμός απασχολείται στον πρωτογενή τομέα, ενώ το ένα τρίτο στον τριτογενή. Μάλιστα σε ορισμένες τοπικές κοινότητες όπως των Σαρακηνών, το 92,7 % απασχολείται στον πρωτογενή τομέα». 

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται τα στοιχεία των κυριότερων καλλιεργειών που έχουν υποστεί ζημιές από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες των δύο τελευταίων μηνών, με αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δήμου. 

 
Ο κ. Πασόης κλείνοντας την εισήγησή του τόνισε τα εξής: «Επειδή έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο και είναι πλέον λόγος επιβίωσης, σας παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε ενέργεια σχετικά με την ένταξη της μεγάλης αυτής καταστροφής στον ΕΛΓΑ και τη δίκαιη, έγκυρη και έγκαιρη αποζημίωση των πληγέντων». 

 
Δεν μάσησε τα λόγια του ο Δάνης 

Έξω απ’ τα δόντια τα είπε ο Ιορδάνης Τζαμτζής, ο μόνος Βουλευτής που έδωσε το παρών, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το τι ακριβώς συμβαίνει σχετικά με αυτό το θέμα. 

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η ύπαρξη ζημιάς είναι δεδομένη, ωστόσο σημείωσε ότι δεν είναι σε όλες τις περιοχές το ίδιο, γι’ αυτό θα πρέπει να γίνει δίκαιη καταγραφή και να αποζημιωθεί ο κάθε παραγωγός για τη ζημιά που του αναλογεί. 

Όπως είπε, «το θέμα με καίει και με τσουρουφλίζει και γι’ αυτό είμαι σήμερα εδώ». 

Επιπλέον, ο κ. Τζαμτζής αναφέρθηκε και στις ενέργειες που θα ακολουθήσουν. 

Στα παρακάτω βίντεο θα παρακολουθήσετε την εισήγηση του Βουλευτή Ιορδάνη Τζαμτζή: 

Απόντες οι άλλοι 3 Βουλευτές και ο Αντιπεριφερειάρχης

Η Βουλευτής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη δεν παρευρέθηκε στη σύσκεψη καθώς απουσίαζε στο εξωτερικό με αποστολή της Βουλής, ενώ απέστειλε εκπρόσωπο από το πολιτικό της γραφείο. 

Κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις επικαλέστηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης, ο οποίος απέστειλε την παρακάτω επιστολή: 


 
Στη σύσκεψη δεν παρευρέθηκε και ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καρασμάνης, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ωστόσο απέστειλε την παρακάτω σχετική επιστολή: 
Απών από τη σύσκεψη ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας.

Δείτε φωτογραφίες από τη σύσκεψη:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget