Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Οι Αλβανοί πυροδοτούν βόμβα στα ΒαλκάνιαΠως μπορούν να επηρεάσουν οι αλυτρωτικές βλέψεις των Αλβανών τα γειτονικά μας σύνορα


Πως μπορούν να επηρεάσουν οι αλυτρωτικές βλέψεις των Αλβανών τα γειτονικά μας σύνοραΤα πρόσφατα γεγονότα στην Κοιλάδα του Πρέσεβο, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Πρίστινα και του Βελιγραδίου, καθώς και οι πρόσφατες εκλογές στα Σκόπια, ήταν τα θέματα που συζήτησαν ο Αλί Αχμέτι, πρόεδρος του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων- DUI και ο Γιονούζ Μουσλίου, πρόεδρος του Κινήματος της Δημοκρατικής Προόδου από την Κοιλάδα του Πρέσεβο.
Ο Μουσλίου συνεχάρη τον πρόεδρο του DUI για την πρόοδο της εκλογικής διαδικασίας στο κράτος των Σκοπίων, καθώς και τη μεγάλη νίκη του αλβανικού κόμματος σε δύο εκλογικές περιφέρειες.
«Οι συνομιλητές συζήτησαν επίσης την τρέχουσα κατάσταση στην Κοιλάδα του Πρέσεβο, με ιδιαίτερη έμφαση στα δικαιώματα της αλβανικής κοινότητας στη Σερβία, τόνισαν, επίσης, ότι οι Αλβανοί της Κοιλάδας και οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου αποτελούν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.
Ο Αχμέτι και ο Μουσλίου αντάλλαξαν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο και στην περιοχή με επίκεντρο τις συνομιλίες μεταξύ Πρίστινα και Βελιγραδίου, με τη διαμεσολάβηση της διεθνούς κοινότητας», όπως αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση. Οι δύο συνομιλητές επεσήμαναν ότι η καλύτερη λύση για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων είναι η Σερβία να αναγνωρίσει τη νέα πραγματικότητα που δημιουργήθηκε στην περιοχή με τη «Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου».
Οι Αλβανοί είναι γνωστό οτι εδώ και χρόνια διατηρούν το όραμα της Μεγάλης Αλβανίας. Στο κράτος αυτό συμπεριλαμβάνεται η Θεσπρωτία με τα Ιωάννινα, ένα τμήμα της ΠΓΔΜ και ένα μεγάλο κομμάτι του Κοσσυφοπεδίου, η λεγόμενη κοιλάδα του Πρέσεβο. Οι Αλβανοί όπως είναι προφανές από την παραπάνω συνάντηση διατηρούν τακτική επαφή μεταξύ τους συζητώντας για την πορεία των πληθυσμών που βρίσκονται σε άλλα κράτη.
Μία ενδεχόμενη δραστηριοποίησή τους όμως θα πυροδοτούσε μία βόμβα στα Βαλκάνια, την πυριδαποθήκη της Ευρώπης, με ανυπολόγιστες συνέπεις.
Σκεφθείτε μόνο το γεωπολιτικό ντόμινο...http://www.parapolitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου