Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Γρίφος οι δημοσκοπήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ



0
December 21st, 2012-Posted by "Politicus" Anonymous
tsipras


Διαβάζουν και ξαναδιαβάζουν τις δημοσκοπήσεις στην Κουμουνδούρου προσπαθώντας να κατανοήσουν πρωτίστως πίσω από τα ποιοτικά τους στοιχεία την πολιτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα εμφανή στοιχεία π.χ. πρόθεση ψήφου είναι ενθαρρυντικά αφού ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερά πρώτος στις προτιμήσεις των πολιτών. Όμως όλα τα άλλα στοιχεία των μετρήσεων κοινής γνώμης δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πείσει ακόμη με το πρόγραμμά του πως είναι έτοιμος να κυβερνήσει.
Είναι ενδεικτικά τα ευρήματα δύο πρόσφατων δημοσκοπήσεων των εταιριών MRB και Marc Στην μέτρηση της πρώτης “με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήταν…” το 38,3% απαντά “χειρότερα” και μόλις το 29,7% “καλύτερα”. Αντιστοίχως στην μέτρηση της δεύτερης εταιρίας το 40,6% απαντά “χειρότερα” και μόνο το 20,2% θεωρεί ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση στην χώρα θα βελτιωνόταν.
Επίσης, ενώ οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει καλή αντιπολίτευση, όταν πρέπει να κριθεί ως αξιωματική αντιπολίτευση πείθει λιγότερους από δύο στους δέκα (17%), ενώ έξι στους 10 εκτιμούν πως κινείται προς την λάθος κατεύθυνση. Μάλιστα με την άποψη αυτή ταυτίζονται και δύο στους δέκα ψηφοφόρους του, τού περασμένου Ιουνίου.
Κοινώς, οι προσδοκίες από μία ενδεχόμενη επικράτησή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαίτερα χαμηλές και όχι ικανές να κινητοποιήσουν ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας.
Όλα αυτά συζητούνται στις κλειστές συσκέψεις που γίνονται στην ηγετική ομάδα η οποία αναζητεί τρόπους να πείσει την κοινωνία χωρίς όμως να εμφανίζεται ανακόλουθη με το πρόγραμμά της και τις προεκλογικές της εξαγγελίες. Δύσκολα πράγματα…


more:http://rizopoulospost.com/grifos-oi-dimoskopiseis-gia-ton-syriza/#ixzz2FiWq6qUp
Follow us: @RizopoulosPost on Twitter | RizopoulosPost on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου