Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΚΟΝΤΡΕΣ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ



Σκληρές κόντρες στην Βουλή του Ιορδάνη Τζαμτζή Βουλευτή Πέλλας και Εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας στο Νομοσχέδιο για τις Αποκρατικοποιήσεις και την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίαςαπαντώντας στους Βουλευτεί του ΣΥΡΙΖΑ της Χρυσής Αυγής  και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κατά την δευτερολογία του.
Προεδρεύων (Λεωνίδας Γρηγοράκος): Εισερχόμεθα στις δευτερολογίες των Εισηγητών.
Ο κ. Ιορδάνης Τζαμτζής έχει το λόγο για επτά λεπτά.
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, άκουσα με μεγάλη προσοχή όλους τους συναδέλφους που μίλησαν από το πρωί. Από τις δέκα η ώρα που ξεκίνησε η διαδικασία είμαι παρών, με εξαίρεση κάποια μικρά διαλείμματα όπου βγήκα από την Αίθουσα.
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι αυτήν την ταλαιπωρία δεν έπρεπε κατ’ αρχήν να την υποστεί ο Υπουργός, όμως αυτό που βλέπω από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι μονίμως μια προσπάθεια κωλυσιεργίας. Αυτό το οποίο ορίζει η κοινοβουλευτική πρακτική είναι όσες βελτιώσεις έχει φέρει ο Υπουργός, που προήλθαν από προτάσεις που έχουν γίνει σε όλη τη διαδικασία -αυτές οι βελτιώσεις έρχονται αυτήν τη στιγμή- τις ετοιμάζει και τις φέρνει, κατατίθενται και μοιράζονται, όχι επί είκοσι λεπτά να διαβάζονται οι όποιες βελτιώσεις γίνονται.
Από εκεί και πέρα άκουσα τους κυρίους συναδέλφους, τόσο την κυρία Βαλαβάνη να κινδυνολογεί συνεχώς και να ζητά κρατικοποιήσεις όσο και τον κύριο Τσακαλώτο ο οποίος τοποθετήθηκε και όλα αυτά τα οποία είπε ήταν ένας ύμνος στον κρατισμό. Ο άνθρωπος και η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν υπάρχουν για σας, οι ικανότητες ενός ανθρώπου και ο αγώνας του δεν υπάρχει για σας.
Άκουσα τον κύριο Γλέζο να μιλάει για πάταξη της φοροδιαφυγής, να μιλάει για φοροείσπραξη. Να γίνει κανονική φοροείσπραξη, είπε. Ίσως ήταν ο μόνος ο οποίος κατέθεσε σ’ αυτήν την Αίθουσα από το ΣΥΡΙΖΑ κάποιες προτάσεις. Κάποιες από αυτές μπορεί να μην τις αποδέχομαι, όπως τη μονομερή κατάργηση του χρέους, γιατί με αυτό εμπαίζετε τον κόσμο, κοροϊδεύετε τους πολίτες κι άσχημα μάλιστα, όταν λέτε: «Θέλουμε να συναντήσουμε και να δούμε ανθρώπους στην Ευρώπη». Ποιος να σας συναντήσει στην Ευρώπη και γιατί, όταν συζητάτε για μονομερή κατάργηση του χρέους;
Άκουσα όμως και τον κύριο Γλέζο να λέει κάτι το οποίο δεν τολμάτε να πείτε, γιατί προκάλεσε για το θέμα αυτό μέσα στην Επιτροπή και δεν τόλμησε κανείς σας να πάρει θέση. Ο κ. Γλέζος είπε να απολύονται οι επίορκοι υπάλληλοι, οι αργόμισθοι και οι τεμπέληδες.
ΟΛΓΑ-ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ: Ο κώδικας όμως ο υπαλληλικός…
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: Τι άποψη έχετε; Πάρτε θέση ξεκάθαρα.
ΟΛΓΑ-ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ: Εφαρμόστε το νόμο. Τι θέση να έχουμε;
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: Αφήστε τους κώδικες. Αυτά είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Αφήστε τους κώδικες και τα παραμύθια.
Άκουσα τον κύριο Τσίπρα να λέει ότι είμαστε αποικία της Γερμανίας και να ζητάει διαπραγματεύσεις, λέει, με ποιους; Με αυτούς που προσπαθείτε να συναντηθείτε και δεν σας συναντούν στην Ευρώπη. Γιατί; Γιατί σας θεωρούν αφερέγγυους συνομιλητές.

Από εκεί και πέρα η Κυβέρνηση, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, έχει φέρει την καταστροφή. Διεκδικούμε, λέει ο κ. Τσίπρας, ο λαός να μην οδηγηθεί στην αγχόνη. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, ζητήστε εκλογές, κύριε Τσίπρα. Αφού εμείς με όλη αυτήν την προσπάθεια που κάνουμε, οδηγούμε τον κόσμο στην αγχόνη, ζητήστε εκλογές να αλλάξουμε.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ: Δεν χρειάζεται.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θα τις ζητήσετε εσείς.
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: Σας ακολουθούν όμως από πίσω και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Σας ακολούθησε σ’ αυτήν τη λογική ο κ. Καμμένος. Ουσιαστικά έχετε γίνει «συνεταιράκια» πλέον.
Είπε ο κ. Καμμένος ότι δεν θα έχουμε να πληρωθούν οι μισθοί στο πρώτο και δεύτερο μνημόνιο. Όμως πληρώθηκαν.
Τσάμπα απειλείτε και δουλεύετε τον κόσμο. Αυτός που κοροϊδεύει τον κόσμο είναι ο κ. Καμμένος. Με το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο υπήρξαν χρήματα με τα οποία πληρώθηκε αυτός ο κόσμος. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα χρήματα, ο κόσμος δεν θα πληρωνόταν. Και αυτό το ξέρετε πολύ καλά.
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΑΡΙΑΣ: Οι δανειστές μας…
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: Άλλοι, όμως, έβγαλαν το φίδι από την τρύπα και εσείς ακόμα πάνω σ’ αυτή τη λογική πηγαίνετε και είστε «τσάμπα μάγκιες».
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΑΡΙΑΣ: Το μνημόνιο γιατί το καταψηφίσατε τότε;
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: Ποια είναι η πρότασή σας; Καταθέστε επιτέλους μια πρόταση να την ακούσουμε. Συνεχώς «στρίβετε δια του αρραβώνος». Δεν έχετε πρόταση και αρέσκεστε μόνο στη σκανδαλολογία.
Ο κ. Καμμένος είπε ότι χάσαμε την αξιοπιστία μας απέναντι στους πολίτες. Εγώ λέω «ναι». Και ξέρετε γιατί; Διότι εδώ μέσα σ’ αυτήν την Αίθουσα ακούμε τόσα πράγματα, όπως ακόμα και ότι μας ψεκάζουν για να ψηφίσουμε τα μέτρα. Ποιοι από τους πολίτες θα μας πάρουν σοβαρά, όταν λέτε τέτοια πράγματα;
Και άκουσα τον κ. Μαρκόπουλο να ρωτάει «από πότε η αποκρατικοποίηση έγινε ανάπτυξη». Του απαντώ, λοιπόν, από τότε που όταν πούλησε η Νέα Δημοκρατία την Ολυμπιακή Αεροπορία, την ψήφιζε και ο ίδιος.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σήμερα την αγοράζετε…
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: Και πουλήσαμε την Ολυμπιακή Αεροπορία, διότι έφερνε δισεκατομμύρια χρέη τα οποία πλήρωνε ο κάθε πολίτης. Το ξέρετε, αλλά μούγκα. Δεν λέτε τίποτα.
(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α./ΕΚΜ)
Και επιπλέον, αυτό το κράτος έχει σήμερα έσοδα από αυτήν την αποκρατικοποίηση. Θα πρέπει να λέτε αλήθειες στον κόσμο.
«Όσοι ψηφίσουν, έχουν ευθύνη», είπε ο κ. Μαρκόπουλος. Εσείς έχετε αναλογιστεί, κύριοι συνάδελφοι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, τι τεράστιες ευθύνες έχετε απέναντι στους πολίτες στους οποίους λέτε παραμύθια;
Άκουσα τον κ. Γερμενή από τη Χρυσή Αυγή να μιλάει για ανθελληνικό σχέδιο νόμου, ενώ ο κ. Παππάς απευθυνόμενος προς εμένα προσωπικά, μου είπε ότι οι κομματικές σημαίες διχάζουν και ότι ο λαός θα δει «Χρυσή Αυγή» αν έρθουν στην εξουσία. Λυπάμαι που δεν είναι παρών, γιατί θα ήθελα να του πω ότι ο σπασμένος αγκυλωτός σταυρός είναι αυτός που διχάζει. Και αν πάρει ποτέ την εξουσία η Χρυσή Αυγή, αλίμονο! Τότε στην Ελλάδα θα νυχτώσει. Μαύρο σκοτάδι θα πέσει στην Ελλάδα.
Όσον αφορά τον κ. Παναγιώταρο, ο οποίος είπε «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», θα του πω ότι ο Κολοκοτρώνης πολέμησε σ’ αυτόν τον τόπο για την ελευθερία.
(Στο σημείο αυτό χτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)
Αυτό που πιστεύω για την ελευθερία –και μιλώ προσωπικά για μένα- είναι αυτή ακριβώς η ελευθερία και η δημοκρατία και φθάνω μέχρι του σημείου να δώσω και τη ζωή μου, για να έχει το δικαίωμα να μπορεί να μιλάει ελεύθερα μέσα σ’ αυτήν την Αίθουσα. Γι’ αυτό, όμως, λέω ξεκάθαρα «φωτιά και τσεκούρι στο φασισμό και σε κάθε μορφής ολοκληρωτισμό».
Κύριε Πρόεδρε, η Αντιπολίτευση λαϊκίζει. Δεν θέλει αποκρατικοποιήσεις, έχει μαγικό ραβδί στα χέρια της και θα βγάλει από το καπέλο δισεκατομμύρια για να καλύψει τις ανάγκες σε μισθούς και συντάξεις.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν έχει προοπτική όταν ένα κράτος ζει με δανεικά. Και εσείς επιμένετε συνεχώς σε επιπλέον προσλήψεις και σε επιπλέον κρατικοποιήσεις. Εμείς τολμούμε με δύσκολα μέτρα.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λεωνίδας Γρηγοράκος): Κύριε Τζαμτζή, πρέπει να ολοκληρώσετε.
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: Ξέρουμε πολύ καλά ότι τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι δύσκολα, αλλά είμαστε σίγουροι για το δρόμο που ακολουθούμε. Οι αποκρατικοποιήσεις και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, που σήμερα σε πολλές περιπτώσεις μένει έτσι ανεκμετάλλευτη, θα δώσει νέα πνοή στην ελληνική οικονομία.
Σας ευχαριστώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου