Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ευρώπη οφείλει να βοηθήσει




Άρθρο για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα δημοσιεύουν οι New York Times, φιλοξενώντας μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους εταίρους της Αθήνας.
“Αλλάζουμε, αλλά την ίδια στιγμή η Ευρώπη οφείλει να βοηθήσει την Ελλάδα”, δηλώνει με νόημα ο Αντώνης Σαμαράς, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι σε διαφορετική περίπτωση η χώρα θα οδηγούνταν σε τραγικό αδιέξοδο.
Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος σηκώνει στις πλάτες του το βάρος μιας εξαιρετικά δύσκολης προσπάθειας, σε μια κρίσιμη εθνική συγκυρία, διατύπωσε την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τονίζοντας ότι υπάρχει ελπίδα για να βελτιωθούν τα πράγματα, και αυτήν ακριβώς την ελπίδα προσφέρει ο ίδιος στην ελληνική κοινωνία, η οποία δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας.
Ο Αντώνης Σαμαράς στάθηκε στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις της προηγούμενης εβδομάδας, τις συσχέτισε  με τις αντίστοιχες της Ισπανίας, και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου συνολικά για τον δυτικό κόσμο, μια εξέλιξη που θα οδηγούσε σε ευρύτερη αποσταθεροποίηση την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αναφερόμενος τέλος στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, και τα υψηλά ποσοστά που εμφανίζεται να έχει, ο Πρωθυπουργός προέβλεψε ότι πρόκειται για μια φούσκα που θα σκάσει, διευκρινίζοντας ότι δεν χρειάζεται να τεθεί εκτός νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου