Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Βαριά πληγωμένη η Αθήνα από τα χθεσινά επεισόδια



Εμπρησμοί σε τουλάχιστον σε 45 κτίρια και καταστήματα, 67 συλλήψεις, 75 προσαγωγές και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός από χθεσινή επέλαση στο κέντρο της Αθήνας
Picture 0 for Βαριά πληγωμένη η Αθήνα από τα χθεσινά επεισόδια
Εμπρησμοί και καταστραφες σε τουλάχιστον σε 45 κτίρια και καταστήματα, 67 συλλήψεις, 75 προσαγωγές και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός από χθεσινή επέλαση στο κέντρο της Αθήνας.
Στις φλόγες παραδόθηκαν κτίρια σε Σταδίου, Χρήστου Λαδά, Ιπποκράτους, Χαριλάου Τρικούπη, Ακαδημίας, Ευρυπιδου, Σίνα, Πανεπιστημίου. Μεταξύ αυτών και ιστορικά κτίρια όπως ο κινητογράφος Αττικόν. Πλιάτσικο πραγματοποιήθηκε σε πολλά καταστήματα, ανάμεσά τους και σε οπλοπωλείο στην Ομόνοια.
Συνελήφθησαν εξήντα επτά άτομα για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, δολιοφθορές κατά κτιρίων και καταστημάτων, καθώς και κλοπές αντικειμένων και εμπορευμάτων από καταστήματα. Παράλληλα, προσήχθησαν από διάφορες περιοχές της Αθήνας και εξετάζονται άλλα εβδομήντα πέντε άτομα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν 68 αστυνομικοί, από μολότοφ, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομεία. Επιπλέον, τριάντα πέντε πολίτες τραυματίστηκαν στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Ειδικότερα, έχουν μεταφερθεί 25 πολίτες στο Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» και 10 πολίτες στο Νοσοκομείο «Η Σωτηρία». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλοι τους είναι σε καλή κατάσταση και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών θα λάβουν εξιτήριο.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων μέσων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις συνόδευσαν Πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να φθάσουν αυτά στους χώρους εκδήλωσης των πυρκαγιών. Παράλληλα, απεγκλώβισαν πολίτες που βρίσκονταν εντός κτιρίων που είχαν προκληθεί εμπρησμοί.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ανέφερε ότι οι καταστροφές είναι αντίστοιχες εκείνων του Δεκεμβρίου του 2008, σημειώνοντας πως η δημόσια υποδομή αλλά και τα εμπορικά καταστήματα στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

Voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου