Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

33000 οι άγνωστοι –μέχρι τώρα- συνταξιούχοι του ΙΚΑ33000 οι άγνωστοι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, επιστολές σε όλους τους συνταξιούχους του δημοσίου για να δηλώσουν αν εργάζονται

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Περισσότεροι από 33.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ δεν εμφανίστηκαν για την προσωπική απογραφή και μετά την άτυπη παράταση στην οποία είχε προχωρήσει η διοίκηση του ταμείου.
Το ΙΚΑ ήδη  προχώρησε σε αναστολή καταβολής των συντάξεων ενώ ξεκίνησε τις διαδικασίες ώστε στους επόμενους μήνες θα αποκαλυφθεί ποιος είναι ο αριθμός των συντάξεων "μαϊμού" και να ξεκινήσει η διαδικασία διεκδίκησης για την επιστροφή των χρημάτων.
Ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, είπε:
"Γενάρη, Φλεβάρη του 2013 θα μπορούμε με μια βεβαιότητα 90% να πούμε, 1.000, 2.000, 5.000 είναι αυτοί που σε ποσοστό 90% δεν είναι δικαιούχοι και θ' αρχίσουν να ψάχνουμε, να επιβεβαιώνουμε και να ζητήσουμε τα λεφτά πίσω".
Την ίδια ώρα μαζικές επιστολές σε όλους τους συνταξιούχους του δημοσίου κοινοποιεί αυτές τις ημέρες το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τις οποίες
 Τους καλεί να δηλώσουν αν εργάζονται προκειμένου να τους κόψει μέρος ή το σύνολο της σύνταξής τους.
Υπενθυμίζεται ότι από 1η Ιανουαρίου 2013, θεσπίζονται οι ακόλουθοι περιορισμοί:

• Μέχρι τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας των συνταξιούχων, αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης που λαμβάνουν, εφόσον οι συνταξιούχοι αυτοί εργάζονται ως μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα ή αυτοαπασχολούνται (είτε στον ιδιωτικό, είτε στον δημόσιο τομέα)

• Μετά τη συμπλήρωση του 55ου έτους ηλικίας, το ποσό της μηνιαίας ακαθάριστης κύριας σύνταξης (πλην της επικουρικής και του οικογενειακού επιδόματος) που υπερβαίνει τα 30 ημερομίσθια του άγαμου ανειδίκευτου εργάτη, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, καταβάλλεται μειωμένο κατά 70%. Το όριο αυτό, προσαυξάνεται κατά έξι ημερομίσθια για κάθε παιδί που δικαιούνται οικογενειακή παροχή. Δηλαδή, αν συνταξιούχος εργάζεται και έχει ξεπεράσει το 55ο έτος της ηλικίας του θα χάνει το 70% του τμήματος της σύνταξης που υπερβαίνει:

1. Τα 990 ευρώ αν δεν έχει παιδιά
2. Τα 1188 ευρώ αν έχει δύο παιδιά

Με την επιστολή, οι συνταξιούχοι που εργάζονται καλούνται, κατά περίπτωση, να ακολουθήσουν τις ακόλουθες οδηγίες:

1. Ως μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει να προσκομίσει έως την 30η Νοεμβρίου 2012, αντίγραφο της σύμβασής του (επικυρωμένης από τον ασφαλιστικό φορέα) από την οποία να προκύπτουν η ημερομηνία έναρξης και ο εβδομαδιαίος αριθμός ωρών εργασίας τους «Στην περίπτωση που απασχολείσθε ως μισθωτός με μειωμένο ωράριο εργασίας και μέχρι 10 ώρες την εβδομάδα δεν θα έχετε καμία συνέπεια» αναφέρει η επιστολή

2. Ως αυτοαπασχολούμενος, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, με έναν από τους παρακάτω τρεις τρόπους:
• Ως ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ
• Ως ασφαλισμένος στο ΕΤΑΑ
• Με την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων με βάση τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, θα πρέπει να προσκομίσει έως 30/11/2012 βεβαίωση της Δ.Ο.Υ από την οποία να προκύπτει η ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς σας.

3. Όποιοι μετέχουν σε εταιρεία και έχουν οποιαδήποτε ιδιότητα πέραν του απλού μέλους, θα πρέπει επίσης να προσκομίσουν έως 30/11/2012, φωτοαντίγραφο του καταστατικού της εταιρείας από την οποία να προκύπτει η ιδιότητά τους.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου