Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Αλλάζει ο Νόμος για τις μεταγραφές των φοιτητών

«Το Υπουργείο Παιδείας αλλάζει τον Νόμο για τις Μεταγραφές»

Μετά την πρωτοβουλία των 4 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. κ. Ιορδάνη Τζαμτζή Βουλευτή Πέλλας, κ. Σολδάτου Θεόδωρου Βουλευτή Λευκάδας, κ. Κουτσούμπα Ανδρέα Βουλευτή Βοιωτίας, και της κ. Ασημακοπούλου Άννας Βουλευτή Ιωαννίνων, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Αρβανιτόπουλος Κωνσταντίνος προχωρά στην διαδικασία τροπολογίας του Νόμου για τις μεταγραφές των φοιτητών – σπουδαστών.

Να σημειωθεί ότι οι προαναφερθέντες 4 Βουλευτές σε συνάντηση τους με τον Υπουργό στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 ζήτησαν από τον κ. Αρβανιτόπουλο τα εξής:

«Εξαιτίας των εκτάκτων οικονομικών συγκυριών και ειδικά για την τρέχουσα περίοδο, να δοθεί η δυνατότητα μετεγγραφής, κατ’ εξαίρεση του ισχύοντος πλαισίου:

Α. Σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις, κατά τις οποίες προκύπτουν εξαιτίας σπουδών, περισσότερα των δύο (2) σπίτια ανά οικογένεια και εφόσον το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 45.000, (ή εναλλακτικά τα 60.000), Ευρώ.

Β. Σε όλες τις περιπτώσεις, κατά τις οποίες ένας τουλάχιστον εκ των γονέων δεν εργάζεται, ή/και το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 25.000 Ευρώ.

Γ. Στους πολύτεκνους φοιτητές, με την προϋπόθεση ότι τα Μόρια εισαγωγής του υποψηφίου, είναι τουλάχιστον ίσα με τα μόρια του τελευταίου εισαγομένου με τη γενική σειρά επιτυχίας, στο αντίστοιχο τμήμα με τη χαμηλότερη βάση σε ολόκληρη την επικράτεια».

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2012 έγινε εκ νέου συνάντηση του Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, ο οποίος τόνισε στον κ. Τζαμτζή ότι θα προχωρήσει στην ρύθμιση για τις μεταγραφές φοιτητών για οικογενειακούς λόγους π.χ. για οικογένειες που σπουδάζουν 2 ή 3 παιδιά σε διαφορετικές πόλεις και για κοινωνικούς λόγους όπως π.χ. για οικογένειες με πολύ χαμηλό εισόδημα.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου