Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ελληνικό αίτημα στην ΕΕ για μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων



Η κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της κτηνοτροφίας θα συμπεριληφθεί στα προς συζήτηση θέματα του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας τη Δευτέρα στις Βρυξέλες, μετά από...
σχετικό ελληνικό αίτημα. Στο ελληνικό αίτημα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, περιγράφονται οι κίνδυνοι βιωσιμότητας της ελληνικής κτηνοτροφίας και ταυτόχρονα ζητείται η λήψη βραχυπρόθεσμων, αλλά και μεσοπρόθεσμων μέτρων, για να αποτραπεί η κατάρρευση της κτηνοτροφίας.

«Γίνεται σαφές», τόνισε πως «πέρα από τα προγράμματα κρατικών ενισχύσεων, είναι αναγκαία η ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης ΕΕ». Επιπλέον, η ελληνική πλευρά ζητά τη στήριξη της καλλιέργειας των ψυχανθών για την παραγωγή ζωοτροφών, όπως γινόταν παλαιότερα με τα ενεργειακά φυτά. Υπενθυμίζεται, ότι ενίσχυση των ενεργειακών φυτών ανά στρέμμα ανέρχονταν σε 4,5 ευρώ περίπου. Η αύξηση της καλλιέργειας των ψυχανθών, όπως εξήγησε, θα μπορούσε να συμβάλει στην απεξάρτηση της χώρας από τις εισαγωγές ζωοτροφών.

Ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε και στα σχέδια βελτίωσης, γνωστοποιώντας πως ήδη μέσα σε δύο μήνες έχουν αξιολογηθεί 2.000 αιτήσεις από σύνολο 7.700, όταν τον προηγούμενο ενάμιση χρόνο είχαν αξιολογηθεί μόλις 200 προτάσεις. Επίσης, σημείωσε πως σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, σχεδιάζεται νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει παράταση στα ποιμνιοστάσια που δεν είναι νόμιμα και θα πρέπει να μετεγκατασταθούν.



express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου