Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόταση Ι. Τζαμτζή για τις μετεγγραφές φοιτητών-σπουδαστών



E-mailΕκτύπωσηPDF
alt
 κλικ για μεγέθυνση
Πρόταση για τις μετέγγραφες φοιτητών – σπουδαστών κατέθεσαν ο Βουλευτής κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με άλλους 3 συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας κ. Σολδάτο Θεόδωρο Βουλευτή Λευκάδας,  κ. Κουτσούμπα Ανδρέα Βουλευτή Βοιωτίας, και την κ. Ασημακοπούλου Άννα Βουλευτή Ιωαννίνων, οι οποίοι συναντήθηκαν χθες με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνο.
Ως γνωστόν, η δυνατότητα μετεγγραφής φοιτητών και σπουδαστών, έχει εκλείψει εντελώς, μετά την ψήφιση και εφαρμογή του Ν. 3966/2011.
Οι βουλευτές κατέθεσαν συγκεκριμένο πλαίσιο αντιμετώπισης του ζητήματος της αδυναμίας πολλών οικογενειών να υποστηρίξουν τις σπουδές των παιδιών τους λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.
Η πρόταση των τεσσάρων βουλευτών συνοψίζεται στα εξής:
«Εξαιτίας των εκτάκτων οικονομικών συγκυριών και ειδικά για την τρέχουσα περίοδο, να δοθεί η δυνατότητα μετεγγραφής, κατ’ εξαίρεση του ισχύοντος πλαισίου:
Α. Σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις, κατά τις οποίες προκύπτουν εξαιτίας σπουδών, περισσότερα των δύο (2) σπίτια ανά οικογένεια και εφόσον το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 45.000, (ή εναλλακτικά τα 60.000), Ευρώ.
Β. Σε όλες τις περιπτώσεις, κατά τις οποίες ένας τουλάχιστον εκ των γονέων δεν εργάζεται, ή/και το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 25.000 Ευρώ.
Γ. Στους πολύτεκνους φοιτητές, με την προϋπόθεση ότι τα Μόρια εισαγωγής του υποψηφίου, είναι τουλάχιστον ίσα με τα μόρια του τελευταίου εισαγομένου με τη γενική σειρά επιτυχίας, στο αντίστοιχο τμήμα με τη χαμηλότερη βάση σε ολόκληρη την επικράτεια.»

Ο Υπουργός, συμφωνώντας επί της ουσίας, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες επιτυχόντων μαθητών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στην άμεση διερεύνηση του θέματος και ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο ικανοποίησης της πρότασης των βουλευτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου