Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Πρόγραμμα διανομής καυσόξυλων στα Δασαρχεία Αριδαίας και Έδεσσας



«Θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα διανομής καυσόξυλων παρά τις μειωμένες πιστώσεις στα Δασαρχεία Έδεσσας και Αριδαίας»

Μειωμένες αισθητά είναι οι πιστώσεις που δόθηκαν στα Δασαρχεία Έδεσσας και Αριδαίας για την υλοποίηση του προγράμματος διανομής καυσόξυλων σε χαμηλή τιμή σε συνταξιούχους πολύτεκνους αλλά και σε πολίτες που η θέρμανση τους στηρίζεται στο ξύλο.

Ο κ. Ιορδάνης Τζαμτζής παρεμβαίνοντας στον κ. Αμοργιαννιώτη, Ειδικό Γραμματέα Δασών, ζήτησε την αύξηση των πιστώσεων για φέτος ώστε να μπορέσουν τα Δασαρχεία να δεσμεύσουν ποσότητες ξύλων από τους δασικούς συνεταιρισμούς (αγορά ξύλων) και να τα διαθέσουν –πουλήσουν, σε ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας και όχι μόνον, σε χαμηλή τιμή.

Με την απόφαση που υπογράφτηκε πρόσφατα από τον κ. Αμοργιαννιώτη, η συμπληρωματική πίστωση που δόθηκε στην Πέλλα είναι 90.000 ευρώ και ο συνολικός προϋπολογισμός και των δυο Δασαρχείων, είναι 151.000 ευρώ. Έτσι, οι ποσότητες καυσόξυλων που θα μπορούν να δεσμεύσουν τα Δασαρχεία και να τα προμηθευτούν οι πολίτες (δια μέσου Δασαρχείου), θα είναι μειωμένες.

Επειδή ο προϋπολογισμός λοιπόν είναι μικρός και οι συμπολίτες μας θα προμηθευτούν περίπου τα μισά χωρικά ξύλων απ ότι πέρυσι, ο κ. Τζαμτζής , ζήτησε από την Δασάρχη Έδεσσας κ. Άννα Βλαχάκη και Αριδαίας κ. Νίκο Μέντη, να εφαρμοστεί και να επεκταθεί η Ρυθμιστική καυσοξύλευσης , δηλαδή, το πρόγραμμα περισυλλογής ξύλων από υλοτομημένες περιοχές και η ξύλευση γάβρων, πουρναριών κλπ, ώστε να μπορέσουν οι συμπολίτες μας να προμηθευτούν καυσόξυλα για τον χειμώνα που έρχεται.

Ο κ. Τζαμτζής ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα και σε χωριά που δεν έχουν δάσος να ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό περισυλλογής ξύλων και να προμηθευτούν καυσόξυλα.

Τόσο η Δασάρχης Έδεσσας κ. Βλαχάκη όσο και ο Δασάρχης Αριδαίας κ. Μέντης, τόνισαν στον κ. Τζαμτζή ότι θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν όσο περισσότερους συμπολίτες μας μπορούν, με την εφαρμογή της Ρυθμιστικής καυσοξύλευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου