Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

«Όχι στο κλείσιμο των ΔΟΥ Αριδαίας και Γιαννιτσών»



«Παρέμβαση Ι. Τζαμτζή για να μην κλείσουν οι ΔΟΥ Αριδαίας και Γιαννιτσών»

Παρέμβαση έκανε ο βουλευτής κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με επιστολή αλλά και με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, ζητώντας να μην κλείσουν αλλά ούτε και να συγχωνευτούν οι ΔΟΥ Αριδαίας και Γιαννιτσών. 

Ο κ. Τζαμτζής τόνισε στον Υπουργό Οικονομικών την αναγκαιότητα της κανονικής λειτουργίας των εφοριών Αριδαίας και Γιαννιτσών, αλλα και την επιστροφή τμημάτων από την ΔΟΥ Έδεσσας στην ΔΟΥ Σκύδρας, αναφέροντας τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Το φως της δημοσιότητας είδαν αναφορές σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των ΔΟΥ Αριδαίας και Γιαννιτσών. Για τον νομό Πέλλας είναι η δεύτερη απόφαση «κλεισίματος» εφορίας, μετά το «κλείσιμο» της ΔΟΥ Σκύδρας. 

Κύριε Υπουργέ, 

Η Πέλλα είναι ένας μεγάλος νομός με 160.000 πληθυσμό. «Μανδαρίνοι» της δημόσιας διοίκησης κατά την περίοδο της κυβέρνησης Παπαδήμου δίχως ουσιαστική μελέτη έλαβαν αποφάσεις να κλείσουν εφορίες, μη λαμβάνοντας υπόψη:

α) τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, 

β) το όφελος του κράτους από την συγκέντρωση φόρων,

γ) τη δυνατότητα ή μη να συστεγαστούν ή να συγχωνευτούν δημόσιες 
υπηρεσίες. 

Παράδειγμα είναι η ΔΟΥ Σκύδρας για την οποία ενώ τα στοιχεία ανέφεραν ότι η Εφορία Σκύδρας έχει και αποδίδει έσοδα στο κράτος αποφασίστηκε καταρχήν το κλείσιμο και στη συνέχεια η συστέγαση με την ΔΟΥ Έδεσσας, δίχως να λάβουν υπόψη τους ότι δεν υπάρχει χώρος για την συστέγαση των 2 εφοριών Έδεσσας και Σκύδρας. 

Αποτέλεσμα είναι σήμερα να λειτουργεί η ΔΟΥ Σκύδρας με κάποια τμήματα, να συνεχίζουν τα έξοδα όπως ενοίκια, μισθοί κλπ. και επιπλέον να ταλαιπωρούνται οι πολίτες από τον δήμο Σκύδρας, καθώς αναγκάζονται να μετακινούνται από 15 έως 30 χλμ. μακριά για να εξυπηρετηθούν στην Έδεσσα, επειδή μεταφέρθηκαν ορισμένα τμήματα από τη ΔΟΥ Σκύδρας στην ΔΟΥ Έδεσσας. 

Έτσι δεν έκανε οικονομία το κράτος, αυτό όμως που «κατόρθωσε» είναι να ταλαιπωρεί και όχι να εξυπηρετεί σωστά τους πολίτες. 

Το ίδιο θα συμβεί σε περίπτωση που επιδιώξετε το κλείσιμο των εφοριών Αριδαίας και Γιαννιτσών.

Η επαρχία Αλμωπίας, την οποία εξυπηρετεί η ΔΟΥ Αριδαίας, έχει 48 χωριά και είναι ο 2ος μεγαλύτερος δήμος σε έκταση στη χώρα. 

Ο δήμος Πέλλας, ο οποίος έχει περίπου 70.000 κατοίκους και εξυπηρετείται από την ΔΟΥ Γιαννιτσών είναι ο μεγαλύτερος δήμος στον νομό και πληθυσμιακά είναι το 55% του νομού Πέλλας. 

Είναι αδιανόητο να συζητάτε κατάργηση των παραπάνω εφοριών διότι τότε:

α) η ταλαιπωρία των πολιτών θα είναι πολύ μεγάλη,

β) θα υπάρξει επίπτωση στην συγκέντρωση εσόδων για το κράτος.

Κύριε Υπουργέ, 

Τις δίχως μελέτη αποφάσεις κάποιων «στελεχών» του Υπουργείου σχετικά με το κλείσιμο και την συγχώνευση κάποιων ΔΟΥ πρέπει να τις επανεξετάσετε και:

α) δεν πρέπει να κλείσουν, να συγχωνευτούν ή να συστεγαστούν οι εφορίες Αριδαίας και Γιαννιτσών,

β) να επιστρέψει το Τμήμα Εσόδων που έφυγε από τη Σκύδρα στην ΔΟΥ Σκύδρας για να πάψουν να ταλαιπωρούνται οι πολίτες του δήμου Σκύδρας. 

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,
Τι προτίθεσθε να πράξετε:
α) για τις ΔΟΥ Γιαννιτσών και Αριδαίας
β) για τη ΔΟΥ Σκύδρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου