Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ερώτηση του βουλευτή Πέλλας Ι. Τζαμτζή για το αγροτικό πετρέλαιο



E-mailΕκτύπωσηPDF
alt
 κλικ για μεγέθυνση
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής σχετικά με το αγροτικό πετρέλαιο και τη διακίνηση των πετρελαιοειδών. Ο κ. Τζαμτζής στην ερώτηση που κατέθεσε προς τους  Υπουργούς   Οικονομικών   κ. Στουρνάρα και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτσάρη, αναφέρει τα εξής: 
Κύριοι  Υπουργοί, 
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη περί πλήρους εξίσωσης του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, υπολογίζεται ότι η τιμή του πετρελαίου κίνησης θα υποχωρήσει στα 1.36 -1.40 ευρώ ανά λίτρο από 1,46-1,50 ευρώ που είναι σήμερα.
Η μείωση αυτή δεν είναι ικανή να στηρίξει τον Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οξύτατο οικονομικό πρόβλημα.
Σήμερα η καλλιεργητική φροντίδα είναι ελλιπής και αυτό οφείλεται στην υψηλή τιμή του πετρελαίου κίνησης.
Για να «βάλουν μπροστά τα τρακτέρ» οι αγρότες και να παράξουν προϊόντα, πρέπει να ρυθμιστεί το θέμα της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο.
Σήμερα η Ναυτιλία-που μαζί με τον Αγροτικό τομέα και τον Τουρισμό είναι οι τρεις πυλώνες για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας μας-, στηρίζεται από το κράτος και τα πλοία παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο.
Παρόμοια αντιμετώπιση θα πρέπει να έχουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας αν θέλουμε να επανεκκινήσει  ο αγροτικός τομέας και  να παράξει ανταγωνίστηκα, ποιοτικά προϊόντα, που θα εξαχθούν και θα φέρουν συνάλλαγμα στην Ελλάδα.
Ταυτόχρονα για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της φοροδιαφυγής στο πετρέλαιο και για τον ουσιαστικό έλεγχο της διακίνησης του πετρελαίου και των άλλων προϊόντων του πετρελαίου και της βενζίνης, να τοποθετηθούν σε όλα τα βυτιοφόρα GPS, ώστε να καταγράφονται μέσω δορυφόρου τα δρομολόγια τους. Παρεκκλίσεις από το δρομολόγιο και επαφές με πλοία καθώς και σταθμεύσεις σε αποθήκες καυσίμων θα καταγράφονται από το GPS. 
Ερωτάσθε κ. Υπουργοί
α) Τι μέτρα προτίθεσθε να πάρετε για το αγροτικό πετρέλαιο, για την στήριξη του αγρότη και της αγροτικής μας οικονομίας; 
β) Πως προτίθεσθε να αντιμετωπίσετε την φοροδιαφυγή και την λαθραία διακίνηση και πώληση πετρελαίου; 
γ) Προτίθεσθε να τοποθετήσετε GPS στα βυτιοφόρα μεταφορών πετρελαίου, προϊόντων πετρελαίου κλπ ή έχετε επιλέξει κάποιον άλλο τρόπο και ποιόν για να αντιμετωπίσετε την φοροδιαφυγή στον τομέα αυτό; 
Την ερώτηση του κ. Τζαμτζή συνυπογράφουν και οι Βουλευτές κ. Κουτσούμπας Ανδρέας, κ. Κωνσταντόπουλος Γεώργιος, κ. Λαμπρόπουλος Ιωάννης και κ. Κυριαζίδης Δημήτριος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου