Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Αντώνης Σαμαράς για επανένωση της κεντροδεξιάς




Σε εξέλιξη βρίσκεται πρωτοβουλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για την επανένωση της κεντροδεξιάς και δεν αποκλείεται να υπάρχουν εξελίξεις.

Ο κ. Σαμαράς, θέλοντας να ενισχύσει το κεντροδεξιό φιλοευρωπαϊκό μέτωπο έναντι της Αριστεράς, ετοιμάζεται να κηρύξει πανστρατιά και να απευθύνει γενικό και άνευ όρων προσκλητήριο προς στελέχη που έχουν βρεθεί εκτός κόμματος για διάφορους λόγους.

Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή του λόγου του, στην απάντησή του στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον κάλεσε -από κοινού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο- να πάρει πίσω την επιστολή προς ΕΕ και ΔΝΤ.

«Ο καθένας καταλαβαίνει ότι [ο κ. Τσίπρας] δεν έχει στο νου του ούτε τον Έλληνα πολίτη, ούτε το μέλλον του τόπου. Θέλει απλά να συγκροτήσει αριστερό αντί-ευρωπαϊκό μέτωπο. Να ξέρει, όμως, ότι απέναντί του, τότε, θα βρει το Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Μέτωπο. Και δεν θα περάσουν τα σχέδιά του».

Σε αυτό το κλίμα -και εν μέσω της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών- θα συνεδριάσει την Τετάρτη η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ υπό την προεδρία του κ. Σαμαρά, ο οποίος και αναμένεται να τοποθετηθεί συνολικά για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις για το εκλογικό αποτέλεσμα και για την μετέπειτα πορεία του κόμματος.

Πολλά κορυφαία στελέχη θέτουν επιτακτικά το θέμα της επανένωσης της παράταξης και θεωρούν ότι εάν δεν υπάρξει επιστροφή στελεχών που δεν ανήκουν πλέον στη ΝΔ η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί.

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος ζήτησε το πρωί, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5, την επιστροφή στη ΝΔ της κυρίας Μπακογιάννη, του κ. Μάνου, αλλά και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, μια πρόταση που ήδη προκαλεί συζητήσεις.

Αρκετά στελέχη και βουλευτές προκρίνουν μια κίνηση του κ. Σαμαρά προς την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, τον πρόεδρο της Δράσης Στέφανο Μάνο και γενικότερα τον χώρο των φιλελευθέρων, ενώ κάποιοι μιλάνε ακόμα -παρά το γεγονός ότι θεωρείται αδύνατο να δεχθεί- και για την ανάγκη να υπάρξουν και «γέφυρες» προς τον πρόεδρο του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» Θ.Τζήμερο.



Το απόγευμα, η «δημιουργία, ξανά!» του κ. Τζήμερου, προχώρησε σε διάψευση των σεναρίων συνεργασίας. «Η ψήφος εμπιστοσύνης στη 'δημιουργία, ξανά!' δεν είναι εξαγοράσιμη, ούτε προς πολιτική εκμετάλλευση. Είναι η ξεκάθαρη και συνειδητή επιλογή των πολιτών για την στήριξη ενός διαφορετικού πολιτικού πολιτισμού σʼ αυτή τη χώρα. Θα την τιμήσουμε» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου