Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Η Ντ. Μπακογιάννη «επισήμως» στη ΝΔ



Επισημοποίησαν, με κοινές δηλώσεις τους, τη συνεργασία τους ο Αντ. Σαμαράς και η Ντ. Μπακογιάννη.


Τη συνεργασία τους για τις επικείμενες εκλογές ανακοίνωσαν σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, με δηλώσεις που έκαναν στο ίδρυμα Κακογιάννη.
Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι «ετούτη την ώρα οι ευθύνες είναι τεράστιες, όχι μόνο απέναντι στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον. Η κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θα έχει πολλά στάδια. Πρέπει να την χειριστούν δυνάμεις που έχουν σχέδιο». Συνεχίζοντας ανέφερε ότι χρειάζεται σύγκλιση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων και ότι «είναι χρέος όλων να συγκροτήσουμε ένα ισχυρό πολιτικό μέτωπο των δυνάμεων που θέλουν ισχυρή παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη. Μπροστά τον κίνδυνο καταστροφής της Ελλάδας είναι ανάγκη να παραμερίσουμε τις διαφορές, πολιτικές και προσωπικές. Είναι ώρα να βάλουμε την Ελλάδα πάνω από όλα. Πρέπει να εμποδίσουμε όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται την κοινωνική δυσαρέσκεια και οδηγούν την Ελλάδα στην καταστροφή».
Η κ. Μπακογιάννη είπε ότι μετά τις εκλογές έκανε πολλές συζητήσεις με πολιτικές δυνάμεις και συμφώνησε με τον κ. Σαμαρά.
Ανέφερε ότι ορισμένα στελέχη της ΔΗΣΥ θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και πρόσθεσε ότι η διατήρηση του πλεονεκτήματος των 50 εδρών επιβάλλει την αναστολή λειτουργίας του κόμματός της. Έκλεισε λέγοντας ότι «Δεσμευόμαστε για την συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού ευρωπαϊκού μετώπου. Η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολη και σκληρή. Εύχομαι να ενωθούν στην πορεία κι άλλες δυνάμεις. Στην κρίσιμη ώρα του μεγάλου ναι ή του μεγάλου όχι ας αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν. Καλώ όλους τους πολίτες που στήριξαν την ΔΗΣΥ στις 6 Μαΐου να συστρατευτούν μαζί μας».
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι σε στιγμές που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μέγιστους κινδύνους και απειλές ζήτησε την δημιουργία ενός μεγάλου ευρωπαϊκού μετώπου που θα συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις με στόχο «να υπερασπιστούμε την χώρα μας, την ευρωπαϊκή της προοπτική και το μέλλον της».
Αυτός ο ευρωπαϊκός συνασπισμός δημιουργείται από πολλούς παράγοντες, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και καλωσόρισε την απόφαση της κ. Μπακογιάννη να αναστείλει την λειτουργία του κόμματός της και να συμμετάσχει στην κοινή προσπάθεια. «Το μήνυμα τώρα είναι πιο δυνατό. Στόχος μας είναι να βγάλουμε την χώρα από την κρίση και να την κρατήσουμε στο ευρώ» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
Συνεχίζοντας εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η πολιτική του μνημονίου πρέπει να τροποποιηθεί για να υπάρξει ανάπτυξη. Απέναντί μας έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει την Ευρώπη ή επιλέγει την συνολική καταγγελία του μνημονίου που μας οδηγεί έξω από την Ευρώπη. Σήμερα το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει. Μπορεί να σωθεί η Ελλάδα αλλά για να το πετύχει πρέπει να παραμείνει μέσα στην Ευρώπη. Τις μάχες τις κερδίζουν εκείνοι που ξέρουν να ενώνουν τις δυνάμεις και να βάζουν το εμείς πάνω από το εγώ».
Κλείνοντας ανέφερε: «Καλωσορίζω την κ. Μπακογιάννη και υπόσχομαι ότι το στοίχημα της ενότητας δεν τελειώνει εδώ. Ορισμένες ηγεσίες αντιμετώπισαν την πρόσκλησή μας με μικροκομματικές εμμονές. Προφανώς δεν έχουν καταλάβει πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα. Θέλουμε να αλλάξουμε τα πάντα για να δώσουμε ελπίδα και αξιοπρέπεια».
Μετά τις δηλώσεις ο κ. Σαμαράς αναχώρησε για τα γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού προκειμένου να υποδεχτεί δυο στελέχη του ΛΑΟΣ, τους κ.κ. Πλεύρη, και Ανατολάκη, που προσχωρούν στη ΝΔ.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου