Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

ΝΔ: Oικονομικά μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών





Τα άμεσα εφαρμόσιμα μέτρα για την οικονομία, το αναπτυξιακό μοντέλο που θα εφαρμόσει η ΝΔ, η κατάργηση των φόρων στα ακίνητα και το πως βλέπει το μέλλον για τον τραπεζικό τομέα περιέγραψε σε συνέντευξη του Α. Σαμαρά στην εφημερίδα ΑΞΙΑ.
Όπως αναφέρει στην συνέντευξη ο Α. Σαμαράς προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στα αναξιοποίητα κονδύλια του ΕΣΠΑ, στην ενίσχυση με συγκεκριμένα μέτρα της ρευστότητας της οικονομίας, αμέσως μετά την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την επιστροφή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες,.
Την επόμενη χρονιά σύμφωνα με τον αρχηγό της ΝΔ θα ακολουθήσει  η μείωση των φορολογικών συντελεστών, με πρώτο το 15% για φόρο «νομικών προσώπων», η φορολογική αμνήστευση για επιστροφή καταθέσεων, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα και τέλος, ο συμψηφισμός οφειλών από και προς το Δημόσιο. 
Όσον αφορά το αναπτυξιακό μοντέλο ο Α. Σαμαράς επεσήμανε ότι, «η Ελλάδα έχει Ναυτιλία, αλλά ουσιαστικά δεν έχει ναυπηγεία. Έχει μοναδικές φυσικές ομορφιές, θάλασσα και κλίμα, αλλά… κυνηγάει τους τουρίστες! Έχει ορυκτό πλούτο, αλλά δεν έχει ορυχεία. Έχει ενεργειακούς πόρους, αλλά δεν τους εκμεταλλεύεται. Κι ακόμα δεν έχει ανακηρύξει ΑΟΖ! Έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε πολλούς κλάδους, αλλά εξάγει ελάχιστα. Και εισάγει τα πάντα. Έχει εξαιρετικά ταλαντούχο πληθυσμό που διαπρέπει παντού στον κόσμο, εκτός από την ίδια τη χώρα του. Πρέπει να απενοχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα. Να απενοχοποιήσουμε την ανταγωνιστικότητα. Να ανακαλύψουμε την εξωστρέφεια».
Ένα ακόμα σημαντικό θέμα που αφορά κάθε ελληνική οικογένεια και κάθε Έλληνα είναι το ζήτημα της φορολογίας. Όπως ανέφερε ο αρχηγός της ΝΔ «Επί δύο χρόνια μπαίνουνε φόροι στα ακίνητα, δεν εισπράττονται κι ύστερα μπαίνουν κι άλλοι φόροι χωρίς να καταργηθούν οι παλαιοί. Αυτό θα σταματήσει. Για την ακίνητη περιουσία θα υπάρξει ένας φόρος, όπως το ΕΤΑΚ, που είχε θεσπίσει η Ν.Δ, είχε αρχίσει να το εισπράττει κι ύστερα το κατάργησε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Κι ύστερα το αντικατέστησε με τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ), τον οποίο δεν εισέπραξε ποτέ! Κι ύστερα επανέφερε το ΕΤΑΚ, που κι αυτό δεν το εισέπραξε ποτέ! Κι ύστερα έφερε το «χαράτσι», που είναι μόνο προσωρινό. Και τώρα ακούμε για φόρο «ιδιοκατοίκησης». Αυτό το χάος θα τελειώσει! Οδηγεί στη σταδιακή «δήμευση» της ακίνητης περιουσίας. Από το 2013 θα επαναφέρουμε τροποποιημένο το ΕΤΑΚ, που θα είναι δίκαιο για όλους και αποδοτικό για το κράτος. Και θα καταργήσουμε όλα τα άλλα».
Για το τεράστιο πρόβλημα των δανείων που οι πολίτες δεν μπορούν να αποπληρώσουν ο Α. Σαμαράς δήλωσε ότι η πολιτεία θα πρέπει να κινηθεί με γνώμονα την, «ανακούφιση των δανειοληπτών. Ειδικά εκείνων που πήραν στεγαστικά δάνεια και βρέθηκαν ξαφνικά είτε χωρίς δουλειά είτε με πολύ μικρότερο εισόδημα. Γι’ αυτούς η πρώτη στοιχειώδης ανακούφιση είναι να μην ξεπερνούν οι δόσεις των δανείων τους το 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους. Αυτή η ρύθμιση δεν είναι απλή. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα γονατίσει το τραπεζικό σύστημα. Και δεν θα επαναφέρει την οικονομία σε ύφεση. Στόχος μας είναι η ανακούφιση των δανειοληπτών να είναι ουσιαστική, να μην υπάρξουν παρενέργειες και να γίνει αποδεκτή από όλους».
Τέλος όσο αφορά την τιμωρία των πολιτικών και δημόσιων λειτουργών που καταχράστηκαν την δημόσια περιουσία ο Α. Σαμαράς προτείνει την  άμεση δίωξη, φυλάκιση για κακούργημα και δήμευση περιουσίας αντίστοιχη με το ποσό που καταχράστηκε από το δημόσιο ταμείο.
Όπως σημειώνει ο Α. Σαμαράς «Για όλους το δημόσιο χρήμα πρέπει να είναι ιερό. Για τους εκλεγμένους πολιτικούς, δύο φορές πιο ιερό. Και δύο φορές πιο αυστηρή η τιμωρία, αν βάλουν «το χέρι στο μέλι»…Γι’ αυτό και θα προχωρήσουμε στην εξέταση του «πόθεν έσχες» όσων διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974. Και τις υποθέσεις θα τις κρίνουν δικαστές. Όχι, βουλευτές».






Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου