Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ελληνική αγροτική επανάσταση… «made in Israel»




Οι τεχνολογικές καινοτομίες της χώρας της τίθενται στη διάθεση της Ελλάδας μαζί με την πλούσια εμπειρία ειδικών και αξιωματούχων. Εκτός από τον τομέα της αγροτικής παραγωγής, αφορούν τη διαχείριση υδάτων, τον τομέα των εγγειοβελτιωτικών έργων και της βιοτεχνολογίας.H Ισραηλινή υπουργός Γεωργίας, Ορίτ Νοκέντ, μέλος στα κιμπούτς, τις περίφημες κολεκτίβες πάνω στις οποίες στηρίχθηκε το θαύμα της αγροτικής επανάστασης στο άγονο και άνυδρο Ισραήλ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΚΕΦΑΛΑΙΟ», υπόσχεται στην Ελλάδα μεγάλη βοήθεια για την αναζωογόνηση της παραγωγής στην ελληνική ύπαιθρο.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Κ» τονίζει ότι είναι πολιτική του Ισραήλ να στηρίξει την αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα, μέσα από αποστολές εμπειρογνωμόνων και επιχειρηματικές συνεργασίες του ιδιωτικού τομέα, αλλά και να ενισχύσει σημαντικά τις εισαγωγές ελληνικών προϊόντων.
Αποκαλύπτει, επίσης, ότι ισραηλινές επιχειρήσεις έχουν υποβάλει συγκεκριμένες επενδυτικές προτάσεις για τη δημιουργία τουλάχιστον τριών μονάδων αφαλάτωσης σε ελληνικά νησιά. Και διευκρίνισε ότι οι καλλιέργειες γενετικά τροποποιημένων προϊόντων δεν ήταν στην ατζέντα των συζητήσεών της στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου