Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ενεργειακό πρόγραμμα για δήμους από το υπ. Περιβάλλοντος



Πρόγραμμα χρηματοδότησης παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας από Δήμους ("ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ") ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη.
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' Βαθμού, με εξαίρεση όσους χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ Ι». Χρηματοδοτούνται Παρεμβάσεις σε κτίρια και υποδομές (ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους, ενεργειακή αναβάθμιση των Η/Μ εγκαταστάσεων, αναβάθμιση του συστήματος φυσικού τεχνητού φωτισμού και εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης), καθώς και υποστηρικτικές λοιπές δράσεις (υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου, τεχνικές μελέτες, μελέτες ενεργειακής απόδοσης, ενεργειακές επιθεωρήσεις και δράσεις δημοσιότητας).
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 107 εκ. ευρώ ενώ ο μέγιστος προϋπολογισμός ανά Δήμο κυμαίνεται από 200.000 έως 3.000.000 ευρώ, ανάλογα με τον πληθυσμό. Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν ως τις 30 Ιουνίου 2012.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επισημαίνει ότι «σε μια δύσκολη δημοσιονομικά περίοδο για την χώρα, δίνουμε πόρους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από την χρηματοδότηση με 107 εκ. ευρώ».
«Στρατηγική επιλογή και προτεραιότητά μας είναι να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη, μειώνοντας το κόστος λειτουργίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά ταυτόχρονα δημιουργώντας και νέες θέσεις εργασίας, και ταυτόχρονα χρήσιμες υποδομές για την ΤΑ και τους πολίτες, ακολουθώντας ένα βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο, με καινοτόμες τεχνολογίες», αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου.






www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου