Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΝΔ: Kαλεί τον Βενιζέλο να πάρει θέση για το «φούσκωμα» του ελλείμματος




Η ΝΔ συνεχίζει την αντιπαράθεσή της με το ΠΑΣΟΚ, για το θέμα του ελλείματος το 2009.
Αναφερόμενος στην επιστολή που έστειλε προς την Εξεταστική Επιτροπή για την ΕΛΣΤΑΤ, ο πρώην επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Χ. Αλμούνια, με την οποία «απαντά» στη θέση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ότι ενέταξε τις ΔΕΚΟ στο έλλειμμα, εφαρμόζοντας την ευρωπαϊκή πρακτική, (τονίζει ότι «ο Κώδικας Ορθής Πρακτικής για τις Ευρωπαϊκές Στατιστικές δεν αποτελεί δεσμευτική πράξη»), ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης σημειώνει, με δήλωσή του, πως «τα όσα αναφέρει ο κ. Αλμούνια επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες που έγιναν από τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ -διορισμένα και αυτά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ- για αυθαίρετο «φούσκωμα» του ελλείμματος του 2009, καθώς η ένταξη των ΔΕΚΟ στο έλλειμμα, δεν ήταν υποχρεωτική».
Ο κ. Μιχελάκης καλεί μάλιστα τον Ευάγγελο Βενιζέλο να πάρει ξεκάθαρη θέση για τις «πρακτικές φουσκώματος» του ελλείματος από το ΠΑΣΟΚ, κάτι που, όπως λέει, έκανε τεράστια ζημιά στην Οικονομία και οδήγησε στη λήψη επώδυνων μέτρων- οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση, για αυτά που έγιναν από το κόμμα του.
«Συγγνώμες, χωρίς παραδοχές της αλήθειας, μόνο σαν πρόκληση ακούγονται από τους πολίτες, που υποφέρουν» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης.




www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου