Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ Ν.Δ.




Εξελίξεις δρομολογούνται στη Νέα Δημοκρατία καθώς βουλευτές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο καταψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης, παρά την αυστηρή προειδοποίηση του Αντώνη Σαμαρά, πως όποιος δεν ψηφίσει δεν έχει θέσει στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.
-Τρία νέα όχι μετράει η Κ.Ο. της Ν.Δ. Αυτή τη φορά από τους Γιώργο Βλάχο, Γιώργο Καρασμάνη και Ζήζης Τσιγκαλάγιας
-Υπέρ θα ψηφίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
-Όχι και απο το βουλευτή Άρτας Κώστα Παπασιώζο.
- ο βουλευτής Σπύρος Γαληνός είπε όχι στη νέα δανειακή σύμβαση αναφέροντας τα εξής:
«Μεταξύ κομματικής πειθαρχίας και συνείδησης ψηφίζω συνείδηση».

-Ο βουλευτής Έβρου Αλέκος Δερμετζόπουλος εξέφρασε πριν από λίγο την άρνησή του να ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση.
-Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Βουλευτής Κοζάνης και τομεάρχης Μεταφορών Μ. Παπαδόπουλος είπε ότι δεν θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και ζήτησε να στηθούν αμέσως κάλπες στην Κ.Ο. για τα «ναι» και τα «όχι».
-Δεύτερες σκέψεις κάνουν πλέον στη Ν.Δ. για την επιβολή της κομματικής πειθαρχία-Ετοιμάζει δευτερολογία ο Σαμαράς. -Σε πολύ φορτισμένο κλίμα η ομιλία της βουλευτού της Ν.Δ. Μαρία Κόλλια, ενδεικτικό και της κατάστασης που επικρατεί στη συνεδρίαση της Κ.Ο. Η κα Κόλλια ωστόσο δεν ξεκαθάρισε εάν τελικά θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση.
-Αμφίδρομη η στάση και του Μανώλη Κεφαλογιάννη. Ανέφερε στην ομιλία του ότι θα ψηφίσει τη νέα σύβαση μόνο εάν οριστεί από τώρα συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών.
-Σε εξέλιξη δεκάδες "πηγαδάκια" μεταξύ βουλευτών της Ν.Δ. που συζητούν για τη στάση που θα κρατήσουν. Έντονος ο προβληματισμός από τις μέχρι στιγμής τοποθετήσεις καθώς πολλοί βουλευτές εκφράζουν την διαφοροποίησή τους από τη γραμμή του κόμματος.
Το ενδιαφέρον κερδίζει πηγαδάκι αυτή τη στιγμή μεταξύ Αντώναρου και Κυριάκου Μητσοτάκη στο περιστύλιο της Βουλή.
 -Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις των βουλευτών στην Κ.Ο. με το κ. Γ. Βαγιωνά Βουλευτή Χαλκιδικής να εκδηλώνει την διαφοροποίησή του απέναντι στη γραμμή της Ν.Δ. σημειώνοντας ότι δεν θα ψηφίσει την δανειακή σύμβαση.
-Ο Βουλευτής Ευβοίας της Ν.Δ. και κοινοβουλευτικός  εκπρόσωπος Κ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα και ζήτησε από το  Σαμαρά να φύγει ο όρος κομματικής πειθαρχία από το κείμενό του.
 -Όχι και από τον Παναγιώτη Μελά στη νέα δανειακή σύμβαση. Είναι ο τέταρτος βουλευτής που εκφράζει τις αντιρρήσεις του δηλώνοντας ότι δεν θα ψηφίσει.
-Αμφίσημη στάση απέναντι στη νέα δανειακή σύμβαση κράτησε  ο Αλέκος Κοντός. Είπε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και εξέφερασε επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα της σύμβασης και του psi.
-Ο Βορειοελλαδίτης βουλευτής, Μαργαρίτης Τζίμας από το βήμα της συνεδρίασης της Κ.Ο. ανέφερε ότι «εγώ είμαι συνεπείς στις αρχές και στις αξίες του κόμματος, και δεν αλλάζω στάση».
Ξεκαθαρίζοντας τη θέση του ο κ. Τζίμας τόνισε ότι θα καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση.

-Επίσης, ο Δημήτρης Σταμάτης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας από το βήμα στης συνεδρίασης φέρεται να είπε όχι και στο PSI και στη δανειακή σύμβαση.
Μάλιστα, ο κ. Σταμάτης ζήτησε να μην τεθεί κομματική πειθαρχία.
-Είχε προηγηθεί ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Ζώης επιβεβαίωσε την πληροφορία που υπήρχε από το πρωί ότι θα ανακοινώσει την πρόθεσή του να μην ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση.

-Λίγο νωρίτερα ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του, δηλώνοντας ότι πρώτα θα διαβάσει προσεκτικά το κείμενο της σύμβασης και έπειτα θα αποφασίσει.

-Υπέρ της ψήφισης τάχθηκαν ο κ. Βύρων Πολύδωρας και Θανάσης Νάκος, ενώ πηγές αναφέρουν ότι και ο Κώστας Καραμανλής εξέφρασε την άμεση στήριξή του στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά.
Υπέρ της ψήφισης τάχθηκε και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος όμως εξεφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις σε όσους δεν ακολουθήσουν την κομματική γραμμή, γι' αυτό και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από τους συναδέλφους του.
Στ.Νοβ.

Apospasma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου