Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Φωτιά στην παγκόσμια οικονομία δια χειρός Γ. Παπανδρέου


Σαν αλλοτινό μπουρλοτιέρη εμφανίζει τον Γιώργο Παπανδρέου το αμερικανικό περιοδικό "Foreign Policy".
Στο τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου που κυκλοφόρησε, δείχνει στο εξώφυλλό του τον Γ. Παπανδρέου να κρατά στο ένα χέρι το iPad και στο άλλο ένα σπίρτο, στο οποίο βάζει φωτιά σε ένα σπίτι από το οποίο τρέχουν να ξεφύγουν πανικόβλητοι διάφοροι ηγέτες, όπως ο Νικολά Σαρκοζί και η Μέρκελ.
Μάλιστα, στην φωτογραφία εμφανίζεται και η Κριστίν Λαγκάρντ η οποία κρατά έναν πυροσβεστήρα.
Στο εν λόγω τεύχος, το περιοδικό παρουσιάζει 13 τρόπους για να σωθεί η παγκόσμια οικονομία από τις επιπτώσεις τις "φωτιάς". Πως δηλαδή θα βγούμε σώοι από την "πυριτιδαποθήκη".
"Χρεωμένη και στενοκέφαλη, η Ευρώπη μπορεί να είναι στα πρόθυρα μιας επίπονης διάσπαση. Η Αμερική υποφέρει ακόμα από την οικονομική κρίση του 2008. Ακόμη και η Κίνα και η Ινδία, οι νέες μηχανές της παγκόσμιας ανάπτυξης, φαίνεται πως φλέγονται", γράφει χαρακτηριστικά ενώ προσθέτει ότι οι παραδοσιακές συνταγές δεν πιάνουν πια.
"Έτσι ρωτήσαμε 13 από τους εξυπνότερους ανθρώπους  που ξέρουμε για να μας δώσουν μια ιδέα έξω από τις συνηθισμένες για την διόρθωση της κατάστασης της παγκόσμιας οικονομίας", καταλήγει.
Μεταξύ άλλων, μια από τις ιδέες που προτείνονται είναι να μειωθούν τα έξοδα σχετικά με την άμυνα ενώ ένας άλλος προτείνει να μειώσουμε τη μόλυνση και να επενδύσουμε σε "πράσινες" πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου