Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Εκλογές μετά τις 15 Μαρτίου



Το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων για το PSI, το οποίο παρουσίασε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η αντίστροφη μέτρηση για τη διενέργεια των πρόωρων εκλογών θα έχει ξεκινήσει μετά τις 15 Μαρτίου.
Μέχρι τότε, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για το PSI, που κρίνεται απαραίτητη και συμπληρωματική της συμφωνίας για το Μνημόνιο ΙΙ, δηλαδή τη νέα δανειακή σύμβαση, που θα κληθεί να καλύψει τις ταμειακές ανάγκες της χώρας, για τα επόμενα χρόνια.
Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, το PSI θα πραγματοποιηθεί σε δυο φάσεις: Θα υπάρξει ένα πρώτο Μνημόνιο αποκλειστικά για το PSI, το οποίο θα περιλαμβάνει μια σειρά από όρους, προϋποθέσεις και δεσμεύσεις. Στη συνέχεια, θα χορηγηθούν στην Ελλάδα χρηματοπιστωτικά κεφάλαια που θα έχουν σχέση με την υλοποίηση του PSI, όπως για παράδειγμα, και κυρίως, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που κρίνεται απαραίτητη για τη σταθερότητα του συστήματος.
Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν οι παραπάνω διαδικασίες, θα υπάρξει προσφορά ομολόγων, θα ακολουθήσει επεξεργασία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, και στη συνέχεια θα συνταχθούν δυο Μνημόνια, το ένα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και το άλλο με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το τελικό στάδιο της διαδικασίας θα περιλαμβάνει την κατάθεση της δανειακής σύμβασης στη Βουλή για την κύρωσή της, που θα ανάψει το «πράσινο φως» για να εκταμιευτεί η πρώτη δόση του επόμενου δανείου. Και ακολούθως, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου