Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Ο Πρόεδρος των 200 εκατομμυρίων δολαρίων



Ο Μιτ Ρόμνεϊ και ο Νιούτ Γκίνγκριτς δεν προβάλλουν ως αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις, σε σημείο που να κλονίσουν συθέμελα την προοπτική επανεκλογής του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, στις προεδρικές εκλογές του 2012. Ίσως μονάχα η απρόβλεπτη συνιστώσα Κοντολίζα Ράις, που φαίνεται ότι θα είναι η υποψήφια Αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, να μπορεί αντικειμενικά να προβληματίσει το επιτελείο του Μπαράκ Ομπάμα, και πάλι όμως στον Λευκό Οίκο θεωρούν ότι η μάχη θα κριθεί δύσκολα, αλλά υπέρ τους.
Στον παραπάνω πολιτικό και στρατηγικό σχεδιασμό των Δημοκρατικών, εντάσσεται και η προσπάθεια εξασφάλισης χρημάτων από γενναίες και σημαντικές χορηγίες, όπως παραδοσιακά συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά για τον εν ενεργεία Πρόεδρο των ΗΠΑ.
Στην περίπτωση του Μπαράκ Ομπάμα, το ποσό που έχει ήδη συγκεντρωθεί από events στα οποία συμμετείχε ο Αμερικανός Πρόεδρος από το καλοκαίρι μέχρι και το φθινόπωρο, ανέρχεται στα επίπεδα των 155 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στο ποσό αυτό, ο Λευκός Οίκος προσδοκά ότι θα προστεθούν άλλα 60 εκατομμύρια δολάρια ως το τέλος του τρέχοντος έτους, μια επιδίωξη που, εφόσον πραγματωθεί, θα σημαίνει ότι οι Δημοκρατικοί κατάφεραν μέσα στο 2011 να συγκεντρώσουν περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια σε χορηγίες για την επανεκλογή Ομπάμα, και το Συνέδριο του κόμματος.
Πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές στις Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν ότι η ευχέρεια του επιτελείου Ομπάμα να συγκεντρώνει με τόση άνεση χρήματα από ανθρώπους της αγοράς, ενόψει της μάχης για την επανεκλογή του στον Λευκό Οίκο, αποτυπώνει το θετικό κλίμα που υπάρχει στην πραγματική οικονομία των ΗΠΑ, για τον άλλοτε Γερουσιαστή του Ιλινόις. Και ουσιαστικά, προαναγγέλλει την επανεκλογή του στην αναμέτρηση του 2012.


Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου