Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Η προεδρία της ΕΕ δηλώνει ότι η πολιτική για την Ελλάδα είναι λάθος !

 
Ροστόφκσι - Σόϊμπλε
O υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας (η οποία έχει την προεδρεία της Ε.Ε. από 1ης Ιουλίου !) δήλωσε χθες στην Βαρσοβία ότι η πολιτική που ακολουθεί η Τρόικα στη Ελλάδα είναι λάθος, γιατί δίνει έμφαση στη λιτότητα και δεν στοχεύει καθόλου στην ανάπτυξη.
«Είναι σαφές ότι πολλοί έκαναν λάθη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο», είπε σε συνέντευξη για την ανάληψη της προεδρίας από την χώρα του.
Τόνισε ακόμα ειδικά για την Ελλάδα ότι χρειάζεται ταυτόχρονα και σταθεροποίηση της οικονομίας και ανάπτυξη.
Δεν γνωρίζουμε αν ο Γιάτσεκ Ροστόφσκι μελέτησε το “Ζάππειο 2” του Σαμαρά, αλλά στην ίδια συνέντευξη πρόσθεσε: «Ένα πρόγραμμα (στήριξης) θα πρέπει να είναι σαφώς αντιληπτό ως ένα βήμα προς την οικονομική ανάκαμψη της χώρας που την αφορά…τα ευρωπαϊκά προγράμματα πρέπει να αλλάξουν τη φιλοσοφία τους».
Επισήμανε ακόμα ότι υπάρχει ένα διευρυνόμενο σχίσμα βορά και νότου στην Ευρώπη που πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο για να μην διογκωθεί και άλλο.
Η Πολωνία πλησιάζει  τα κριτήρια για να ενταχθεί στην Ευρωζώνη, αλλά δηλώνει ότι θα ενταχτεί μόνο αν υπάρχουν στην Ευρώπη θεσμοί που θα εγγυώνται την μακροπρόθεσμη σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου