Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Διαζύγιο πριν τον... γάμο για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ




28 Ιουν 2011 
Picture 0 for Διαζύγιο πριν τον... γάμο για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
του Σπύρου Νάννου

Την υπογραφή στο οριστικό διαζύγιο, πριν τον γάμο, μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την περιβόητη συναίνεση έβαλε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, δείχνοντας τις προθέσεις του απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά εφόσον ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος, επιβεβαιώνοντας παράλληλα το σχετικό ρεπορτάζ της Voria.gr, την περασμένη Κυριακή.
Μάλιστα, ο Γιώργος Παπανδρέου θυμήθηκε και τις κυβερνήσεις Καραμανλή, θέλοντας να αποδώσει ευθύνες για την σημερινή κατάσταση, όταν επισήμανε πως εάν ο πρώην πρωθυπουργός έκανε διορθώσεις, δεν θα υπήρχε σήμερα η κρίση στην Ελλάδα. Είναι δε χαρακτηριστικό πως ο πρωθυπουργός, άρχισε την ομιλία του με την επίθεση στη Νέα Δημοκρατία!
Ειδικότερα, επισήμανε τα εξής: «Θυμίζω το άμεσο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Τη διαχείριση του υπέρογκου χρέους που κληρονομήσαμε  όλοι από την Κυβέρνηση της  ΝΔ. Ένα χρέος  χωρίς ιστορικό προηγούμενο. Που ουσιαστικά διπλασιάστηκε σε 5,5 χρόνια. Με περισσότερα  έξοδα το 2009, δηλαδή έλλειμμα, 36 δισ. ευρώ αλλά και με 2% ύφεση. Μιλάμε για  καταστροφική διακυβέρνηση, κυρίες και  κύριοι συνάδελφοι. Αυτή πληρώνει σήμερα κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα. Ας έχει ο κάθε πολίτης εικόνα για το τι θα πει 36 δισ. ευρώ. Το ποσό που μας έβαλε μέσα η ΝΔ μέσα σε ένα μόλις χρόνο. Μιλάμε για τα τριπλάσια χρήματα από αυτά που δίνουμε κάθε χρόνο για όλο μας το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Μιάμιση φορά το ποσό που πληρώνει το Κράτος σε συντάξεις. Αυτή ήταν η «υπεύθυνη» Νέα Δημοκρατία. Η πραγματικότητα είναι σκληρή και αδιαμφισβήτητη. Εκεί μας  φθάσατε. Ας είχαν  γίνει διορθωτικές έστω κινήσεις το 2009. Αντιθέτως, μπροστά στα δύσκολα φυγομαχήσατε».

Επίθεση σε Σαμαρά με το βλέμμα στην Ε.Ε.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, μάλιστα, έχοντας πάρει το σχετικό Ο.Κ. από την Ε.Ε. σχετικά με την 5η δόση και τη νέα βοήθεια, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, παίζοντας μόνος του και επιδιώκοντας να βγει νικητής απέναντι στον εκπρόσωπο του ΕΛΚ στην Ελλάδα, αφού τα βλέμματα του ευρωπαϊκού Τύπου είναι στραμμένα στην χώρα μας και την ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Επιδίωξε δηλαδή να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, κυρίως προς το εξωτερικό όταν είπε το εξής: «Σήμερα έξω  από τον χορό συνεχίζετε να φυγομαχείτε. Μηδενίζετε  κάθε προσπάθεια και θυσία του  ελληνικού λαού. Εύκολη, ανέξοδη  κριτική. Μιλούν για  επαναδιαπραγμάτευση αλλά αρνούνται να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη όταν καλούνται να συνδιαπραγματευτούμε. Θέλουν τα χρήματα που εμείς και με τις  θυσίες του ελληνικού λαού εξασφαλίζουμε, αλλά δεν θέλουν το πολιτικό κόστος των δύσκολων αποφάσεων. Ευκαιρία  ζητούν να σηκώσουν την σημαία αλλά δεν αντέχουν το βάρος της ευθύνης να στηριχθεί σε πραγματικές βάσεις η γαλανόλευκη. Είναι  πρώτοι στα εύκολα αλλά κρύβονται στα δύσκολα. Καιροφυλακτούν  και ποντάρουν στην φθορά μας. Και η πολιτική τους αυτή τους αναγκάζει να ταυτίζονται με όσους ποντάρουν, κερδοσκοπούν και προπαγανδίζουν την αποτυχία μας. Την αποτυχία τελικά της Ελλάδας. Δεν ζητώ να ακούσετε τις έξωθεν πιέσεις. Ζητώ να ακούσετε την ψυχή σας, την εσωτερική  σας πατριωτική συνείδηση. Η ψήφος αποτελεί μοναδική ευκαιρία που έχει η χώρα μας να ορθοποδήσει. Γιατί αυτό είναι το μεσοπρόθεσμο και οι πολιτικές  που περιλαμβάνει».

Voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου