Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Οι δημοσκοπήσεις ταρακούνησαν τις Βρυξέλλες



Τον τελευταίο μήνα περίπου, ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε διασταυρούμενα πυρά από τον ευρωπαϊκό Τύπο αλλά και από ξένους ηγέτες, για τη συνεπή στάση του απέναντι στο Μνημόνιο,ζητώντας την επαναδιαπραγμάτευσή του, αντί να προσφέρει τη συναίνεση που απαιτούν από εκείνον, σε ένα «θανατηφόρο» φάρμακο για τον ελληνικό λαό.
Η ένταση αλλά και ο πολλαπλασιασμός των πιέσεων, σχετίζεται προφανώς με την αύρα πολιτικής αλλαγής που διαπερνά τη χώρα. Οι δημοσκοπήσεις, όλες ανεξαιρέτως, δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών. Η τάση που παρατηρείται μάλιστα είναι να αυξάνεται η διαφορά που τη χωρίζει από το ΠΑΣΟΚ, και τα ποσοστά της να πλησιάζουν τα όρια της αυτοδυναμίας.
Η εξέλιξη αυτή, φέρνει τον Αντώνη Σαμαρά σε θέση «εν αναμονή πρωθυπουργού». Δηλαδή ως τον επόμενο θεσμικό συνομιλητή των Βρυξελλών, για λογαριασμό μιας Ελλάδας η οποία θα ζητάει την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής της σύμβασης.
Γι’ αυτό και οι Βρυξέλλες… ταρακουνήθηκαν, διαπιστώνοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, με τον οποίο έχουν καταφέρει να βρουν έναν κώδικα συνεννόησης, βρίσκεται σε διαδρομή εξόδου από την εξουσία.

STATESMEN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου