Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Μετά τις εκλογές ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ!



Share
Γράφουμε σε άλλη ανάρτηση για όσα κωμικοτραγικά σημειώθηκαν στην μέχρι τα χαράματα δωδεκάωρη συνεδρίαση του διευρυμένου από τον ΓΑΠ πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Ας δούμε τώρα πως διαμορφώνεται η κατάσταση:
1. Ο ΓΑΠ στο πολιτικό συμβούλιο δεν έβαλε χρονοδιάγραμμα για την διαδοχή και τα άφησε όλα φλου.
2. Ο Βενιζέλος ζητά να τελειώσουν όλα μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και είναι καθαρό γιατί: Επειδή αυτός θα κάνει τις διαπραγματεύσεις για το PSI δεν θέλει να βαρύνει την υποψηφιότητά του το αποτέλεσμα. Ζητά επίσης εκλογές στα τέλη Απρίλιο επειδή πιστεύει ότι αυτός θα είναι ο νέος αρχηγός και θέλει χρόνο για να προετοιμασθεί.
3. Ο ΓΑΠ όμως απέρριψε, μέσω των δηλώσεων Μπεγλίτη, το αίτημα Βενιζέλου. Ο Μπεγλίτης, νέος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αν δεν το ξέρετε, περιέγραψε ως εξής το δίλημμα” του ΓΑΠ:
-ή προχωράμε τις διαδικασίες μέχρι τις 15 Ιανουαρίου
-ή δίνουμε παράταση τεσσάρων μηνών μέχρι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για την δανειακή σύμβαση και το PSI.
Και πρόσθεσε ότι “ο ρεαλισμός επιβάλλει το δεύτερο μέρος του διλήμματος
Πρακτικά, όσα είπε ο κ. Μπεγλίτης σημαίνουν ότι ο ΓΑΠ θέλει να γίνουν πρώτα οι βουλευτικές εκλογές και μετά να εκλεγεί η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν μάλιστα ότι θέλει να κάνει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον …Ιούνιο.
Το … δίλημμα μεταφέρεται τώρα στους δελφίνους του ΠΑΣΟΚ που πρέπει να απαντήσουν αν δέχονται την μεθόδευση του ΓΑΠ. Τι μπορούν να κάνουν όμως; Να διασπάσουν το κόμμα;
Υπάρχει όμως και το   PLAN B του ΓΑΠ: Δεν είναι δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάει στις εκλογές με τον ίδιο ως υποψήφιο πρωθυπουργό. Μπορεί να πάνε με άλλον για πρωθυπουργό (πχ Παπαδήμο, Βενιζέλο) γιατί “ο ΓΑΠ δεν είναι κολλημένος με την καρέκλα”. Θα βάλει δηλαδή άλλον να φάει το προεκλογικό ξύλο και ο ίδιος θα παριστάνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Με άλλα λόγια είναι προφανές ότι ο ΓΑΠ θα τους κάψει όλους, θα τους κάνει συνένοχους στην μεγαλύτερη ήττα του ΠΑΣΟΚ. Και όλα αυτά για να συνεχίσει να ελέγχει την οικογενειακή επιχείρηση.

Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου