Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Με τη Λούκα, την Έλσα και… άλλα “παιδιά”



Η πολιτική αριθμητική του ΠΑΣΟΚ, ή μάλλον του Μεγάρου Μαξίμου, είναι τουλάχιστον ενδιαφέρουσα. Από το απόγευμα, όταν φάνηκε ότι το κλίμα αλλάζει και πάλι, και ο Γιώργος Παπανδρέου βγαίνει προσωρινά από τη δύσκολη θέση στην οποία είχε βρεθεί, κυκλοφορούν φήμες με… ονοματεπώνυμο, για το πώς θα οικοδομηθεί επαρκής κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενόψει της ψηφοφορίας της Παρασκευής στη Βουλή, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη σημερινή Κυβέρνηση.
Έτσι, το όνομα της Λούκα Κατσέλη είναι το πρώτο που κυκλοφορεί ως «μεταγραφή». Και μπορεί η ίδια η πρώην υπουργός Οικονομίας και Εργασίας να διέψευσε τις πληροφορίες ότι είχε στείλει σχετική επιστολή στο Μέγαρο Μαξίμου και την Ιπποκράτους, δεν διέψευσε ωστόσο την «ταμπακιέρα». Δηλαδή, τις πληροφορίες που την εμφανίζουν να ψηφίζει την Κυβέρνηση, σε αυτή την οριακή συγκυρία.
Υπάρχει ακόμη ο Βαγγέλης Παπαχρήστος. Εκ των στενότερων συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου, πριν από μερικά χρόνια, διαγραφείς σήμερα και πλέον ανεξάρτητος βουλευτής. Πολλοί είναι εκείνοι που βάζουν στοίχημα ότι και η δική του ψήφος θα προστεθεί την Παρασκευή στις «σίγουρες» για την Κυβέρνηση.
Προσθέστε τώρα και την Έλσα Παπαδημητρίου. Η οποία έχει διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκεται πολύ κοντά στη Ντόρα Μπακογιάννη, εμφανίζεται ωστόσο έτοιμη να στηρίξει την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να αποφευχθούν οι εκλογές.
Στους παραπάνω, οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και η Ιπποκράτους προσθέτουν… κι άλλα «παιδιά». Σημειώνοντας ότι ακόμη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ανεξαρτητοποιήθηκαν, ή αποκάλυψαν την πρόθεσή τους για κάτι τέτοιο, εστιάζουν στο δημοψήφισμα, ή τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.
Δεν έχουν δηλαδή δεσμευτεί ότι θα καταψηφίσουν τη σημερινή Κυβέρνηση. Ειδικά αν ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώσει ότι στη συνέχεια θα προχωρήσει σε… μια από τις δυο παραπάνω πρωτοβουλίες.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου