Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Εκλογές για την Ελλάδα… το ΠΑΣΟΚ… ή το Καστρί;


Ορθοπεταλιές


Η επιλογή της αξιολογικής σειράς του τίτλου, δεν είναι τυχαία. Γιατί, τουλάχιστον ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, επέδειξε καθόλη τη διάρκεια της σημαντικής πολιτικής διαδρομής του, συγκεκριμένη ιεράρχηση προτεραιοτήτων: Ο Ανδρέας Παπανδρέου ξεκινούσε… από την Ανδρέα, δηλαδή την υπεράσπιση της προσωπικής υστεροφημίας του, συνέχιζε με το τι ήταν αυτό που συνέφερε το ΠΑΣΟΚ, και στο τέλος, αν… περίσσευε κάτι, στην ατζέντα «τρύπωνε» και η Ελλάδα. Ξέρετε, εκείνη που ανήκε στους Έλληνες…
Παρακολουθώντας το πρωτοφανές πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η σημερινή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα με Πρωθυπουργό τον γιο του, δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί κανείς πως θα αποφασίσει να αντιδράσει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο οποίος έχει αποδείξει ότισκέφτεται τελείως διαφορετικά από τον πατέρα του και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.
Στην πολιτική και ηθική αξιολόγηση του Γιώργου Παπανδρέου, η σειρά θα ήταν: Ελλάδα, ΠΑΣΟΚ, Καστρί, με την υπεράσπιση δηλαδή της υστεροφημίας του παπανδρεϊσμού, να έρχεται τελευταία. Μόνο που ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αναμένεται να λάβει τις όποιες αποφάσεις του ανεπηρέαστος από τους υπόλοιπους «σημαιοφόρους» του Οίκου των Παπανδρέου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της διαφοράς φιλοσοφίας στο εσωτερικού του Καστριού, είναι φυσικά οι συζητήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά, για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Ο Πρωθυπουργός φαίνεται ότι ήταν ειλικρινής στην προσφορά… προσωπικής αυτοθυσίας, το Καστρί όμως, του τράβηξε το χειρόφρενο.
Λίγο δύσκολο λοιπόν να μην επαναληφθεί και σήμερα το ίδιο σκηνικό. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε σχεδόν με… φυσική βεβαιότητα, τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Γιατί στη συνείδηση του παπανδρεϊσμού, το Καστρί έρχεται πρώτο. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, και μετά η Ελλάδα.
Για να υπηρετηθεί η παραπάνω σειρά προτεραιότητας, δεν θα πρέπει να υπάρχει υπογραφή με το όνομα Παπανδρέου, κάτω από την απόφαση να απολυθούν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.
Αν συμβεί αυτό, ούτε το brand name «Παπανδρέου» θα καταφέρει να ανακάμψει στο μέλλον, ούτε όμως και το ΠΑΣΟΚ. Για την Ελλάδα… βλέπουμε.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου