Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Όλα τα σενάρια ανοιχτά


Πολιτική


Σε τεντωμένο σχοινί φαίνεται να κινούνται αυτή τη στιγμή οι πολιτικές εξελίξεις, εν αναμονή της αυριανής τηλεδιάσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί, και ενώ ο Λευκός Οίκος ασκεί παρασκηνιακή πίεση για να δοθεί πολιτική λύση στην κρίση χρέους της ελληνικής οικονομίας.
Από το μεσημέρι, και μετά την έκτακτη σύσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το οικονομικό επιτελείο, με την τηλεφωνική «παρουσία» του Λουκά Παπαδήμουκαι με τη συμμετοχή τραπεζιτών, δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Από το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, από τη στιγμή που θα εξασφαλιστεί η έγκριση της τρόικας, μέχρι την πιθανότητα να επαναλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου την πρότασή του προς τον Αντώνη Σαμαρά, για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, με τις… ευλογίες των εταίρων, όπως φημολογείται ότι έχουν εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης.
Το βέβαιο είναι ότι στο Μέγαρο Μαξίμου και την Ιπποκράτους παρατηρείται έντονη κινητικότητα, που σε πολλούς θυμίζει… προεκλογική περίοδο. Ο Μιχάλης Καρχιμάκης άλλωστε έχει προ πολλού πάρει λάβει οδηγίες από τον Γιώργο Παπανδρέου, να έχει έτοιμο τον κομματικό μηχανισμό.. δια παν ενδεχόμενο.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου