Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΠΆΛΗ ΒΟΥΤΙΆ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΉΡΙΟ


Σε 17 συνεδριάσεις έκανε... "φτερά" το 26% του Γενικού Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα 

Απογοητευτική υπήρξε για μία ακόμα ημέρα η εικόνα στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπου μετοχές και δείκτες συνεχίζουν να διολισθαίνουν χωρίς να προβάλλουν οποιαδήποτε αξιόλογη αντίσταση.

Ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε να υποχωρεί έως και 3,23% στη διάρκεια των συναλλαγών, στις 881,63 μονάδες, πριν ολοκληρώσει τελικά με απώλειες 1,99% στις 892,96 μονάδες.

Ο δείκτης των τραπεζών παρά τα κέρδη έως 2,57% στην έναρξη της συνεδρίασης, βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τις 565,87 μονάδες (-4,04%) για να κλείσει τελικά με πτώση 2,37% στις 575,70 μονάδες.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας βρέθηκε εκ νέου σε «κλοιό» πιέσεων, υποχωρώντας ενδοσυνεδριακά 3,72% στα 3,11 ευρώ, με την κεφαλαιοποίησή της να βρίσκεται -στα χαμηλά ημέρας- κάτω και από τα 3 δισ. ευρώ, πριν ολοκληρώσει στα 3,16 ευρώ με απώλειες 2,17%.

Αυτή την εβδομάδα «το ελληνικό χρηματιστήριο φαίνεται να έχει περάσει σε μια εσωστρέφεια που οδηγεί το Γενικό Δείκτη σε νέα χαμηλά επίπεδα, ενώ οι ξένες αγορές φαίνεται να βρίσκουν κάποιες ισχυρές στηρίξεις» σχολιάζει σε σημερινό της report η Merit ΑΧΕΠΕΥ.

«Πέραν από την αστάθεια στις ξένες αγορές ο καταστροφικός Αύγουστος για το ελληνικό χρηματιστήριο (απώλειες περίπου 25% ως τώρα) οφείλεται στην αβεβαιότητα που υπάρχει στην ελληνική οικονομία και κατ’ επέκταση στις ελληνικές τράπεζες» σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Και χαρακτηρίζει ως «πρωτεύον ζήτημα» την «αναζήτηση κάποιας σημαντικής στήριξης για τους δείκτες του Χ.Α. με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κάτω και από τις 900 μονάδες σε επίπεδα Δεκεμβρίου του 1996. Πιθανότατα αυτή η στήριξη να βρεθεί αρκετά χαμηλότερα από τις 900 μονάδες και θα πρέπει να αναμένουμε μόνο τεχνικές ανοδικές αντιδράσεις βραχυπρόθεσμα, αν δεν προκύψει κάτι έκτακτο».

Την Τετάρτη διακινήθηκε στο Χ.Α. όγκος 32,95 εκατομμυρίων τεμαχίων, αξίας 64,51 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 105 μετοχές υποχρεώθηκαν σε πτώση, 144 διατηρήθηκαν αμετάβλητες και 31 έκλεισαν σε θετικό έδαφος.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου