Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

“Ξεχνάει” γιατί χρεώθηκε η Ελλάδα

 

08.07.2011ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ


Στη Γερμανία, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναγκάστηκε πρόσφατα να παρουσιαστεί ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας, προκειμένου να αρθρώσει επιχειρηματολογία απολογίας για τη στάση του Βερολίνου υπέρ της αποτροπής της ελληνικής χρεοκοπίας.
Η δε Άνγκελα Μέρκελ, εμφανίζεται πολύ συχνά να υπερασπίζεται την αναγκαιότητα διατήρησης του σημερινού status quo της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη Γερμανία ατμομηχανή μιας κοινής αγοράς, κάτω από το ευρώ, αντί για την αβέβαιη ως προς τις ηγεμονικές παραμέτρους της, μοναξιά του μάρκου.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος ανέβηκε και σήμερα στο… βήμα. Και με συνέντευξή της, που απευθυνόταν σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα στους Γερμανούς πολίτες, δηλαδή τους ψηφοφόρους της, υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχτούν η Ελλάδα και η Πορτογαλία, το ευρώ συνολικά, απέναντι στις διεθνείς πιέσεις κερδοσκόπων και Οίκων Αξιολόγησης. Απολογήθηκε για τη Γερμανία, και υπερασπίστηκε την Ελλάδα… με τον τρόπο της.
«Προσπαθούμε να επιδείξουμε αλληλεγγύη, που είναι σημαντική συνολικά για το ευρώ. Η Ελλάδα δεν είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Χρειάστηκε να εισάγει επώδυνες μεταρρυθμίσεις. Είναι μια πολύ χρεωμένη χώρα, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς ότι η Ελλάδα δεν έχει ελπίδα. Υπήρξαν πολλές χώρες που χρειάστηκε να υποβληθούν σε πολύ πιο σκληρές αναδιαρθρώσεις σε σχέση με την Ελλάδα», ήταν το επιστέγασμα των δηλώσεων της κας Μέρκελ.
Φυσικά, η Γερμανίδα Καγκελάριος παραβλέπει να σταθεί στην παράμετρο που… περιπλέκει τα πράγματα: Ότι ένας από τους λόγους που η Ελλάδα υπερχρεώθηκε, είναι ο… δουλικός συνεταιρισμός με γερμανικών συμφερόντων εταιρείες. Στα όρια της… αποικιοκρατίας. Μάλλον λοιπόν αισθάνεται μια στοιχειώδη υποχρέωση.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου