Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Τα είπε, για να την ακούσουν… οι Οίκοι


Όταν το State Department ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες ότι η Χίλαρι Κλίντον θα βρισκόταν στην Τουρκία και την Ελλάδα, αυτό το Σαββατοκύριακο, όλοι κατάλαβαν ότι η επίσκεψη στην Άγκυρα δεν αποτελούσε παρά την… απενοχοποίηση της εμφάνισης της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ στην Αθήνα.
Η Χίλαρι έφτασε μέχρι την Ακρόπολη, προκειμένου να στείλει ένα όσο το δυνατόν πιο ηχηρό μήνυμα στήριξης της Ελλάδας. Όχι της Κυβέρνησης Παπανδρέου, αλλά της ελληνικής οικονομίας και των προοπτικών βιωσιμότητάς της, σε μια εποχή κατά την οποία οι διεθνείς αγορές, οι Οίκοι Αξιολόγησης και οι κερδοσκόποι των CDS, «τσακώνονται» για το πότε ακριβώς και πόσο εκκωφαντικά θα χρεοκοπήσουμε.
Ξεκίνησε με δηλώσεις στο πλευρό του Σταύρου Λαμπρινίδη. Είδε τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Κάρολο Παπούλια, μετέβη στο Μουσείο της Ακρόπολης και αύριο θα δει τον Αντώνη Σαμαρά. Η άλλοτε Πρώτη Κυρία γνωρίζει όσο λίγοι την ιδιαιτερότητα της γλώσσας της πολιτικής διπλωματίας.
Τη στιγμή που ο Λευκός Οίκος και οι Ρεπουμπλικανοί «ματώνουν» για να βρουν τη χρυσή τιμή στις συζητήσεις επέκτασης του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ, η γυναίκα  που… έκανε Πρόεδρο της Αμερικής τον Μπιλ Κλίντον μίλησε για την ακούσουν οι αγορές. Που ανοίγουν το πρωί της Δευτέρας, και πλέον… μπερδεύτηκαν για το κατά πόσο τα CDS της χρεοκοπίας θα οδηγήσουν στο ταμείο, εκείνους που επένδυσαν στην κατάρρευση του ευρώ.

STATESMEN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου