Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ



Οι γερμανικές τράπεζες έχουν αποσύρει περίπου ένα τρίτο των επενδύσεων που είχαν σε ελληνικά ομόλογα στο διάστημα από το Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times Deutschland, επικαλούμενο στοιχεία της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι γερμανικές τράπεζες είχαν τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2011 στα χαρτοφυλάκιά τους ελληνικά...
ομόλογα ύψους 10,3 δισ. ευρώ, ενώ στα τέλη Απριλίου του 2010 ήταν 16 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η απόσυρση των ιδιωτικών τραπεζών δείχνει ότι δεν τηρήθηκε η δέσμευση των πιστωτικών ιδρυμάτων στον υπουργός Οικονομικών Βόλφκγανγκ Σόιμπλε ότι θα κρατήσουν τα ελληνικά ομόλογα. Το γεγονός αυτό θέτει εν αμφιβόλω και την αξία μιας πιθανής νέας δέσμευσης των τραπεζών στο πλαίσιο ενός δεύτερου πακέτου για την Ελλάδα.

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΑ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟ ΤΡΙΤΟ ΡΑΙΧ.ΑΣ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΟΛΟΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ Ο ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου