Κατά την συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή ο κ. Τζαμτζής στην εισήγηση του μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι, επειδή έχουμε ελάχιστό χρόνο, μόλις 4 λεπτά, δεν θα σταθώ να απονέμω εύσημα στα θετικά του Νομοσχεδίου αυτού, αλλά θα σταθώ στα προβλήματα που εντοπίζω:
· Ανασφάλιστοι Υπερήλικες.
Ο κ. Τζαμτζής τόνισε ότι τον χαροποίησε η νομοθετική ρύθμιση με την οποία δικαιούνται οι ανασφάλιστοι υπερήλικες και τα προστατευόμενα μέλη τους παροχές ασθενείας σε είδος μέχρι τις 28-2-2015.
Όμως, ο κ. Τζαμτζής ζήτησε από τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση, να συμπεριληφθούν σε αυτούς και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες της πρώην ΕΣΣΔ και της Βορείου Ηπείρου.
Ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης, ο οποίος ζήτησε τον λόγο για 2 λεπτά μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Τζαμτζή, απάντησε ότι στην νομοθετική ρύθμιση συμπεριλαμβάνονται όλοι οι ανασφάλιστοι υπερήλικες.
· Το γάλα
Ο κ. Τζαμτζής αναφέρθηκε στο θέμα του γάλακτος τονίζοντας ότι «η επιμήκυνση των ημερών δεν θα μειώσει ουσιαστικά την τιμή. Η τιμή του γάλακτος δεν μειώνεται και δεν παραμένει υψηλή από τους παραγωγούς καθώς η τιμή του παραγωγού είναι μόλις 41 λεπτά. Η τιμή του γάλακτος αυξάνεται διότι είναι κατά 35% υψηλότερη η διαφορά τιμής από τον παραγωγό στο ράφι εδώ στη χώρα σε σχέση με τον μέσο όρο της υπόλοιπης Ευρώπης. Οι τιμές παραμένουν υψηλές λόγω των ενδοομιλικών συναλλαγών και λόγω μη ύπαρξης νομοθετικού πλαισίου για τις καθαρές τιμές, δηλαδή πρέπει να νομοθετήσουμε έκπτωση που δίνει ο παραγωγός τυποποιημένων ή νωπών προϊόντων, αυτή να περνά στο ράφι και όχι στις τσέπες».
Όσον αφορά την αντοχή του παστεριωμένου γάλακτος, ο κ. Τζαμτζής υπογράμμισε ότι «πρέπει να οριστούν ημέρες για το παστεριωμένο γάλα γιατί έτσι και ο πολίτης θα γνωρίζει ότι πίνει φρέσκο ποιοτικό γάλα αλλά ταυτόχρονα θα μπορέσουμε να στηρίξουμε και τον κτηνοτροφικό κλάδο που είναι σημαντικότατος κλάδος της αγροτικής οικονομίας. Κύριοι Υπουργοί Αλλάξτε την Ρύθμιση, Αλλάξτε την ρύθμιση και ορίστε χρονικό περιθώριο για το παστεριωμένο γάλα».
· Φωτοβολταϊκά Πάρκα. Ο Βουλευτής κ. Τζαμτζής επεσήμανε ότι «τα φωτοβολταϊκά πάρκα μέχρι 100 KW να υποστούν μείωση τιμής μέχρι 10%. Να συμμετέχουν στη μείωση τιμής και τα φωτοβολταικά πάρκα των προηγούμενων ετών, δηλαδή του 2011 και πριν. Παρόλο που έχουν γίνει βελτιωτικές ρυθμίσεις τόσο για τα αγροτικά πάρκα, όσο και για τα φωτοβολταικά στέγης, το βάρος όλο πέφτει στα φωτοβολταικά πάρκα των 100 KW και δεν καταλαβαίνω για ποιους λόγους δεν επιμερίζεται το κόστος και στα ΦΒ πάρκα από το 2011 και πριν. Τέλος, όσον αφορά τα ΦΒ δεν πρέπει να επιβληθεί ΕΤΜΕΑΡ (περιβαλλοντικός φόρος) έστω και 40 ευρώ σε κάθε ελληνική οικογένεια. Ήδη έχει επιβληθεί ΕΤΜΕΑΡ 80 ευρώ που πληρώνουν οικογένειες και δεν πρέπει να φορτωθούν επιπλέον ούτε 1 ευρώ».
· Γεωτεχνικό επιμελητήριο. Ο κ. Τζαμτζής ανέφερε χαρακτηριστικά «κ. Υπουργέ γεωτεχνικοί δεν είναι μόνο οι κτηνίατροι, είναι και οι γεωπόνοι, οι γεωλόγοι, οι ιχθυολόγοι και οι δασολόγοι. Η τροποποίηση του άρθρου 1, της παραγράφου 3, του Νόμου 1474 του 1984 οδηγεί σε διάλυση του ΓΕΩΤΕΕ γιατί καταργεί την υποχρέωση να γίνουν μέλη του ΓΕΩΤΕΕ όσοι ασκούν το επάγγελμα του γεωτεχνικού. Είναι στο χέρι σας να ρυθμίσετε το θέμα για να μην διαλυθεί το ΓΕΩΤΕΕ».
· Φαρμακεία και Φαρμακοποιοί. Για τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου για τα φαρμακεία ο κ. Τζαμτζής τόνισε «απευθύνομαι στον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη Άδωνι και του προτείνω να ακολουθήσουμε το Νομοθετικό πλαίσιο για τα φαρμακεία που εφαρμόζουν οι χώρες Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Φιλανδία και όχι το νομοθετικό πλαίσιο της Τσεχίας και της Βουλγαρίας. Να ακολουθήσουμε ένα νομοθετικό πλαίσιο προηγμένων χωρών».
· Εμπορικά -βιομηχανικά Επιμελητήρια. Ο κ. Τζαμτζής στην ομιλία του υπογράμμισε «κ. Υπουργέ, σώστε τον επιμελητηριακό θεσμό. Ετήσιο Τέλος καταβαλλόμενο στα τοπικά επιμελητήρια.
1) Η καταχώρηση επιχειρήσεων στο Επιμελητήριο είναι νόμιμο Τέλος και δεν αντιστρατεύεται το κοινοτικό δίκαιο.
2) Επιβαρύνσεις επιβαλλόμενες από τον νόμο σαν αντιπαροχή για σκοπό αναγόμενο στο γενικό συμφέρον όπως η εγγραφή εταιρειών είναι νόμιμες.
3) Τέλος για καταχώρηση μιας επιχείρησης σε επιμελητήριο και κάθε ετήσια καταβολή δεν είναι απαγορευμένος έμμεσος φόρος.
4) Τα επιμελητήρια δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος. Προσφέρουν δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα με χρήματα των επιχειρήσεων.
Για αυτούς τους λόγους κύριοι Υπουργοί σώστε τον Επιμελητηριακό θεσμό».
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τζαμτζής ανέφερε «κύριοι Υπουργοί, τις δύο μέρες αυτές που συζητείται το Πολυνομοσχέδιο, έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε αλλαγές στο Πολυνομοσχέδιο, ώστε να βελτιωθεί και να ψηφιστεί».