Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ο πρόεδρος διαγράφει τον αναπληρωτή του!



31.05.2011REPORTER
Πρωτοφανείς τριγμούς με ραγδαίες εξελίξεις προκαλεί στο ΔΗΚΟ η υποψηφιότητα του προέδρου του κόμματος Μάριου Καρογιάν για την προεδρία της Βουλής, καθώς μετά τη διαφαινόμενη απόφαση του βουλευτή Ζαχαρία Κουλία να διαχωρίσει τη θέση του από την απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου, χθες ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Γιώργος Κολοκασίδης σε διάσκεψη τύπου τάχθηκε ανοικτά εναντίον της υποψηφιότητας Καρογιάν, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την πάγια θέση του για αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση. Πάντως σύμφωνα με πηγές της «Αλήθειας» σήμερα αναμένεται να τοποθετηθεί επί του όλου ζητήματος που δημιουργήθηκε και ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.
Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ο κ. Παπαδόπουλος θα ταχθεί ανεπιφύλακτα υπέρ της απόφασης του Εκτελεστικού Γραφείου για στήριξη της υποψηφιότητας Καρογιάν στην προεδρία της Βουλής.
Εξάλλου η δημόσια τοποθέτηση Κολοκασίδη, αν και αναμενόμενη από πολλούς προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην ηγεσία του κόμματος με τον Μάριο Καρογιάν να διαβουλεύεται ολόκληρο το απόγευμα με τους στενούς του συνεργάτες, αλλά και τον επικοινωνιολόγο του. Σύμφωνα με πηγές, οι συνεργάτες του, τον συμβούλευσαν ότι θα πρέπει να βάλει το μαχαίρι βαθιά στο κόκαλο και να προχωρήσει σε τομές με ότι αυτό σημαίνει.
Μάλιστα κάποιοι από τους συνεργάτες του είχαν έντονη άποψη ότι πρέπει να προχωρήσει σε διαγραφές όλων όσων διαφωνούν με τις αποφάσεις του κόμματος, αρχίζοντας από τον κ. Κολοκασίδη και στη συνέχεια με τον κ. Κουλία, εάν και εφόσον ψηφίσει εναντίον της υποψηφιότητας Καρογιάν.
Ο Μάριος Καρογιάν σε γραπτή ανακοίνωσή του ανέφερε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου θα καταθέσει πρόταση διαγραφής του κ. Κολοκασίδη από το ΔΗΚΟ. Ο κ. Καρογιάν σημειώνει ότι «οι δηλώσεις του κ. Κολοκασίδη, με τις οποίες καταθέτει τη διαφωνία του με την προσπάθεια ανάληψης της Προεδρίας της Βουλής από το Δημοκρατικό Κόμμα, αντιστρατεύονται την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του Κόμματος, που συνιστά κορυφαία απόφαση προς την οποία οφείλουν να πειθαρχήσουν όλα τα στελέχη του Κόμματος.
Όπως επανειλημμένα έχει τονιστεί τις τελευταίες ημέρες, όποιος διαφωνήσει και εργαστεί εναντίον της απόφασης θέτει εαυτόν εκτός Κόμματος». Στη δήλωση του ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ αναφέρει επίσης ότι «οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Προέδρου του Κόμματος χαρακτηρίζονται από αντιδημοκρατικές αντιλήψεις, που ούτε λίγο ούτε πολύ παρακινούν σε αποστασία».
Ο κ. Καρογιάν κατηγορεί τον κ. Κολοκασίδη ότι με τη στάση του προκαλεί τη συλλογική ηγεσία και τη βάση του κόμματος, επιχειρώντας όπως τονίζει, πισωγύρισμα στην εσωστρέφεια και ανακόπτει τις προοπτικές να διαδραματίσει το ΔΗΚΟ πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα του τόπου.
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ επισημαίνει επίσης ότι ο κ. Κολοκασίδης παρερμηνεύει αυθαίρετα το σκεπτικό της απόφαση του Ε.Γ. και σκόπιμα, προσθέτει, αποδίδει την πρόταση σε σκοπιμότητες συναλλαγής, προσπαθώντας να διασύρει το ΔΗΚΟ και διασυνδέοντας την πρόταση με ανύπαρκτες δεσμεύσεις. Αποδίδει στον κ. Κολοκασίδη κακοπιστία στην ερμηνεία που δίδει.
Ο κ. Καρογιάν καταλήγοντας στη γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι θα θέσει στα συλλογικά όργανα του κόμματος την αντικομματική συμπεριφορά του κ. Κολοκασίδη, ενώ στην επόμενη συνεδρίαση του Ε.Γ., όπως τονίζει θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στη βάση της διαπίστωσης ότι ο Αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος έχει θέσει εαυτόν εκτός κόμματος.
ΠΗΓΗ: Καθημερινή κυπριακή εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ και Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου