Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Γιατί “αγοράζει χρόνο” για την Ελλάδα




Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, ηΆνγκελα Μέρκελ έχει επιλέξει να διατηρήσει για τον εαυτό της τον ρόλο της «δύσκολης». Η Γερμανίδα Καγκελάριος γνωρίζει ότι κάθε πρωτοβουλία ή δήλωσή της, «διαβάζεται» ενδελεχώς στο εσωτερικό της χώρας της. Και έχοντας στο μυαλό της την ψυχοσύνθεση του γερμανικού λαού, δηλαδή των ψηφοφόρων της, που δεν επιθυμούν να δίνουν, έστω και για το «γενικό καλό», αν δεν έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων ότι… θα κερδίσουν περισσότερα από όσα προσφέρουν.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου ουσιαστικά συμφωνήθηκε η επέκταση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, με το Μνημόνιο ΙΙ, το οποίο καλείται να καλύψει τις ανάγκες της χώρας μέχρι και το τέλος του 2014, με φόντο την προσδοκία να επανέλθει η Ελλάδα στις αγορές το 2015, η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε ικανοποιημένη για τις εξελίξεις.
Μέσα μάλιστα σε λίγες γραμμές, αποκάλυψε τον πυρήνα των προθέσεών της, για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Φυσικά, και για τη Γερμανία.
«Είναι μια σημαντική πολιτική συμφωνία για τη σταθεροποίηση του ευρώ», επεσήμανε. «Αγοράζουμε πράγματι χρόνο για την Ελλάδα, προκειμένου να επιστρέψει στις αγορές. Και το κάνουμε με αυστηρούς όρους, για να επιστρέψει η Ελλάδα σε ένα συνετό δρόμο», συμπλήρωσε.
Η κα Μέρκελ θέλει να διατηρηθεί εν ζωή η ευρωζώνη, επειδή καταλαβαίνει ότι έτσι υπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα μιας ισχυρής Γερμανίας, σε σχέση με την ιδιότυπη «απομόνωση της ισχύος», που θα σήμαινε μια επιστροφή στο μάρκο.
Κατανοεί ότι η διάσωση της ευρωζώνης, περνάει εκ των πραγμάτων μέσα από τη διαδικασία διάσωσης της Ελλάδας. Και για να μην υπάρχει στους ψηφοφόρους της η αίσθηση ότι στην Ελλάδα «χαρίστηκε» κάτι, σπεύδει να προσθέσει την αποστροφή περί «αυστηρότητας». Σαν τον κηδεμόνα που μάλωσε ένα ατίθασο παιδί.
Ο πολιτικός ορίζοντας της Άνγκελα Μέρκελ δεν δείχνει να εκτείνεται πέρα από τον χρόνο διεξαγωγής των επόμενων βουλευτικών εκλογών στη Γερμανία. Παρόλο που το SPD δεν έχει καταφέρει να γίνει αξιόμαχο, όπως επί ημερών Γκέρχαρντ Σρέντερ, οι Πράσινοι μοιάζουν να έχουν… ωριμάσει. Και από κόμμα διαμαρτυρίας, να εξελίσσονται σε κόμμα εξουσίας.
Γι’ αυτό και στο εσωτερικό του CDU πληθαίνουν οι φωνές περί «αλλαγής στον αέρα», με άμεση διαδοχή της Άνγκελα Μέρκελ, ώστε οι Χριστιανοδημοκράτες να αποκτήσουν και πάλι προοπτική εξουσίας.
Απέναντι σε ένα τέτοιο, μάλλον ζοφερό πολιτικό μέλλον, η Καγκελάριος αποφάσισε να… αγαπήσει και πάλι την Ενωμένη Ευρώπη. Ελπίζοντας ότι  με το προφίλ του ηγέτη που «έσωσε το ευρώ», θα καταφέρει να διασώσει και τη δική της καριέρα. Ακόμη όμως κι αν δεν τα καταφέρει, θα έχει διαμορφώσει μια προίκα για το μέλλον: Να διεκδικήσει μια από τις θέσεις πολιτικής ευθύνης στην Ένωση. Εκεί όπου σήμερα βρίσκονται… γραφειοκράτες.

STATESMEN

H Βάσω από «αντάρτισσα» έγινε …κυρία επί των τιμών!


Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011


Η ξαφνική μεταστροφή της Βάσως Παπανδρέου και η χλιαρή κριτική που άσκησε για το μεσοπρόθεσμο, που παρουσιάστηκε... χθες από το οικονομικό επιτελείο, δείχνει πως ο Βενιζέλος στο ραντεβού που είχε μαζί της την έπεισε για τα βάρβαρα μέτρα που φέρνει στο κοινοβούλιο προς ψήφιση….Τα δύο κορυφαία στελέχη τα είπαν σε γνωστό καφέ στο Κολωνάκι κι αν κρίνουμε από τη στάση της Βάσως, ο υπουργός οικονομικών απέκτησε έναν ανέλπιστο σύμμαχο, εξού και το σιωπητήριο της πρώην υπουργού. Τ

ο ερώτημα βέβαια είναι πως η Βάσω που «πυροβολούσε» με το παραμικρό τον Παπακωνσταντίνου δεν μιλά τώρα που το μεσοπρόθεσμο που θέλει να περάσει ο Βενιζέλος είναι ότι χειρότερο και πιο σκληρό θα μπορούσε να φέρει υπουργός προς ψήφιση…

Δηλαδή ένας… καφές ήταν αρκετός για να σωπάσει ή μήπως έχουν βάση οι πληροφορίες ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στην επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ , χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου;
http://www.kentrinews.gr/?p=21871

Το κίνημα της ορθοπεταλιάς



  • (0)

Δεκάδες χιλιάδες ποδηλάτες δίνουν ραντεβού κάθε Παρασκευή σε πόλεις της Ελλάδας

Στο λυκόφως των αλλεπάλληλων μνημονίων, της εθνικής υποδούλωσης και της κοινωνικής πτώχευσης, το αναπάντεχο κίνημα της πλατείας συνοδεύεται από ένα παράλληλο - πρωτόγνωρο κίνημα, που οργανώθηκε επίσης μέσω facebook: το κίνημα της ορθοπεταλιάς! 

Δεκάδες χιλιάδες νέες και νέοι αντιδρούν με τον πιο υγιή τρόπο στη γενικευμένη εθνική κατάθλιψη, βγαίνουν στους δρόμους και οργανώνουν κάθε Παρασκευή, σχεδόν σ' όλες τις πόλεις της χώρας, σιωπηρές ποδηλατοδρομίες καταλαμβάνοντας τους αυτοκινητόδρομους. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μπιχεϊβιοριστικό κίνημα που αίφνης αμφισβητεί στην πράξη, με θετικό τρόπο, όλο το μεταπολεμικό μοντέλο των μετακινήσεων στις πόλεις και την ιδεολογία του Ι.Χ., διακηρύσσοντας σιωπηλά: «Ε, είμαστε και μεις εδώ! Οι δρόμοι μας ανήκουν. Οι πόλεις είναι και δικές μας».

Η τιμή της βενζίνης έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Ολο και περισσότεροι μικρομεσαίοι ακινητοποιούν τα Ι.Χ. και σκέφτονται σοβαρά να παραδώσουν στην εφορία τις πινακίδες. Το εναλλακτικό κίνημα για πρώτη φορά συναντιέται με την κοινή αγωνία για επιβίωση. Πριν από δυο χρόνια μπορεί να αντιμετώπιζαν αυτούς τους ποδηλάτες σαν γραφικούς. Τώρα όχι πια. Πολλοί σκέφτονται να τους μιμηθούν. Αν μπεις στο τρόλεϊ και στο λεωφορείο, σαρδέλα γίνεσαι. Τη λύση τη δίνει η ίδια η ζωή: ξεπουλάνε τα ποδηλατάδικα!

Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με στοιχεία του Εργαστηρίου Βιώσιμης Ανάπτυξης του Πολυτεχνείου, τουλάχιστον 5.000 άτομα μετακινούνται σε καθημερινή βάση με ποδήλατο στην Αθήνα, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Είναι ένα φαινόμενο που πολλαπλασιάζεται με γεωμετρική πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες σ' όλες τις πόλεις και δείχνει ότι είμαστε ικανοί απ' τη μια στιγμή στην άλλη να γίνουμε... Πεκίνο μόνοι μας! Οτι δεν έχουμε πλέον καμιά εμπιστοσύνη, υπομονή και την πολυτέλεια να περιμένουμε ώς το 2014 για να διαπιστώσουμε αν θα «φιλοτιμηθούν» να φτιάξουν τους ποδηλατόδρομους που εξήγγειλαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία», το μπιχεϊβιοριστικό κίνημα της ορθοπεταλιάς εμφανίστηκε τώρα, την πιο κρίσιμη στιγμή, και σαν να θέλει κάτι να πει. Ισως, ότι βάζουμε στη ζωή μας το ποδήλατο, πριν προλάβετε να μας κάνετε τη ζωή ποδήλατο.
Newsbeast.gr

Τα «αντίδοτα» για την νέα παγκόσμια αύξηση στις τιμές των τροφίμων


Bookmark and Share

25/6/2011 

Επενδύσεις στη γεωργία, άρση των εξαγωγικών περιορισμών και διαφάνεια στις αγορές παραγώγων βασικών προϊόντων προβάλει η Επιτροπή ως λύση στον κίνδυνο μια νέας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης, σύμφωνα με απάντηση του κ. Ciolos, αρμόδιου επιτρόπου για την Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη σε ερώτηση της επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ κας Μαριέττας Γιαννάκου. Με την ερώτηση της η κα. Γιαννάκου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς ο παγκόσμιος δείκτης τιμών των τροφίμων έχει φθάσει ξανά σε επίπεδα ρεκόρ, βυθίζοντας εκατομμύρια ανθρώπους κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Προς αυτή την κατεύθυνση, ζήτησε από την Επιτροπή να αναλάβει έγκαιρα μέτρα για την αποτροπή μιας νέας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης ανάλογης αυτής του 2008 και ζήτησε η αναπτυξιακή βοήθεια της ΕΕ να συνδεθεί με την αντιμετώπιση τέτοιου είδους κρίσεων. Παράλληλα, η κα. Γιαννάκου κάλεσε την Επιτροπή να παρουσιάσει την πρότασή της για την αντιμετώπιση των δομικών ανισορροπιών στο παγκόσμιο γεωργικό σύστημα, ενώ ζήτησε από την ΕΕ να προωθήσει διεθνώς, ένα κανονιστικό πλαίσιο που θα θέτει κανόνες για τον περιορισμό της κερδοσκοπίας και την άνοδο των τιμών των τροφίμων.
Στην απάντηση του ο κ. Ciolos παραδέχεται ότι λόγω της αυξανόμενης ζήτησης και των πιέσεων στους φυσικούς πόρους, οι τιμές ενδέχεται να είναι υψηλότερες από τις χαμηλές τιμές της δεκαετίας του 90 και των αρχών του 21ου αιώνα. Η Επιτροπή καλεί να επιταχυνθούν οι επενδύσεις στη γεωργία και στην επισιτιστική ασφάλεια ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ τάσσεται υπέρ της κατάργησης ή τουλάχιστον του περιορισμού των περιοριστικών πρακτικών εμπορίου, ώστε να μειωθούν οι ανισορροπίες της προσφοράς και της ζήτησης.
Όσον αφορά το κανονιστικό πλαίσιο για τον περιορισμό της κερδοσκοπίας και την άνοδο των τιμών των τροφίμων, ο Ευρωπαίος Επίτροπος ζητάει διεθνή συνεργασία σε αυτό το τομέα και παραθέτει μια σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών της Ευρ. Επιτροπής που στοχεύουν στην περαιτέρω βελτίωση της διαφάνειας των θέσεων και των τιμών των παραγώγων επί βασικών προϊόντων, καθώς και των διατάξεων που ισχύουν σχετικά με καταχρηστικές πρακτικές επί των συναλλαγών στις αγορές αυτές.

Agrotypos

Εργασιακός μεσαίωνας για νέους 18 έως 25 ετών

 

Εργασιακός μεσαίωνας για νέους 18 έως 25 ετών οι οποίοι πλέον δε θα έχουν στον ήλιο μοίρα ακόμη κι αν βρουν μια δουλειά. Ο εφαρμοστικός νόμος προβλέπει ότι: Νέοι, ηλικίας από 18 έως 25 ετών, είναι δυνατόν να συνάπτουν με εργοδότες, συμβάσεις εργασίας για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, διάρκειας μέχρι 24 μήνες και με αποδοχές μικρότερες έως είκοσι τοις εκατό (20%) από τις προβλεπόμενες για νεοπροσλαμβανόμενο, χωρίς
προϋπηρεσία της ειδικότητά τους, όπως αυτή ορίζεται στην οικεία συλλογική
σύμβαση εργασίας (ομοιοεπαγγελματική, κλαδική, επιχειρησιακή ή εθνική
63 γενική) και ασφαλίζονται στους κλάδους σύνταξης, ασθενείας σε είδος και
επαγγελματικού κινδύνου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οι δε σχετικές ασφαλιστικές
εισφορές αποδίδονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τον εργοδότη.
Για το σκοπό της προηγούμενης παραγράφου είναι δυνατόν να
συνάπτονται περισσότερες από μία συμβάσεις εργασίας, στον ίδιο ή άλλο
εργοδότη, μέσα σε διάστημα 24 μηνών από τη σύναψη της πρώτης σύμβασης
απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας. Οι συμβάσεις εργασίας για την
απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας γνωστοποιούνται αμελλητί ή το
αργότερο εντός της επόμενης της σύμβασης ημέρα στον Οργανισμό
Απασχόλησης Εργατικού _δυναμικού (ΟΑΕ_) και στο Σώμα Επιθεωρητών
Εργασίας (ΣΕΠΕ) της έδρας του εργοδότη.
Οι νέοι που συνάπτουν τέτοιες συμβάσεις εργασίας προσλαμβάνονται πλέον του υφιστάμενου προσωπικού που οι εργοδότες απασχολούν.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι η γενιά των 600 ευρώ είναι πλέον παρελθόν. Ερχεται η γενιά των 500 και κάτω ευρώ για νέους που θέλουν να πιάσουν κάπου δουλειά. Ένα «δωράκι» στους επιχειρηματίες.

Antinews

Daily Mail: "Στους Ελληνες χρωστάμε περισσότερα απ' ό,τι μας χρωστάνε"


ΣΆΒΒΑΤΟ, 25 ΙΟΥΝΊΟΥ 2011


(...) Καθώς η οικονομική κρίση βαθαίνει, αυξάνονται αυτοί που απαιτούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή της στην τριτοκοσμική κόλαση, όπου και ανήκει. 
(...) Η Ελλάδα δεν είναι τέλεια. 
Πράγματι οι πολιτικοί της είναι διεφθαρμένοι, άχρηστοι και τεμπέληδες. 
(...) Ομως πρέπει θα θυμηθούμε και την Ιστορία. 
(...) Το 1941 μόνο ένα έθνος υποστήριζε τη βρετανική αυτοκρατορία εναντίον των ναζί. 
(...) Οχι η Αμερική, αλλά η Ελλάδα 
(...) που είχε κερδίσει την ανεξαρτησία της από τους Τούρκους το 1821. 
(...) Τη διετία 1942-43 περισσότεροι από 300.000 Ελληνες πολίτες έχασαν τη ζωή τους. 
(...) Το 1944, η ελληνική βιομηχανία ήταν κατεστραμμένη, ο πλούτος του έθνους είχε λεηλατηθεί, εκατ. άνθρωποι πεινούσαν... 
(...) Μην ξεχνάμε, τον εμφύλιο και τη χούντα. (...) Μεγάλη ιστορία σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. 
(...) Δεν πρέπει λοιπόν να μας εκπλήσσει η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. 
(...) Μπορεί να μη δέχεστε τη θεωρία ότι η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού, μπορεί όταν βρίσκεστε στη χώρα να εκπλήσσεστε από τη μεγάλη διαφορά της κλασικής Αθήνας και της χαοτικής σύγχρονης Αθήνας. 
(...) Μην ξεχνάτε όμως ότι η Ελλάδα αντιστάθηκε στον Χίτλερ καθυστερώντας τον να εισβάλει στη Ρωσία -και πρέπει να ευχαριστούμε τους Ελληνες που δεν μιλάμε σήμερα γερμανικά. 
Τους χρωστάμε περισσότερα απ' ό,τι μας χρωστάνε. 

Του 
MICHAEL HANLON / Daily Mail
http://radar-gr.blogspot.com/2011/06/daily-mail.html 
politika-gr 
Emprosdrama.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου