Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Διαφορά 16,5% ΝΔ-ΠΑΣΟΚ




Στο 16,5% βρίσκεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «V-PRC» για το περιοδικό «Επίκαιρα». Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 27,5% έναντι 11% του ΠΑΣΟΚ, το οποίο βρίσκεται στην… πέμπτη θέση της κατάταξης των κομμάτων.
Η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη συγκεντρώνει 16%, το ΚΚΕ 14%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13,5%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός 4,5%, οι Οικολόγοι 3,5%, η Χρυσή Αυγή 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία 2%.
Σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Ιανουαρίου, η Νέα Δημοκρατία σημειώνει απώλειες 3%, το ΠΑΣΟΚ 1% και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός 2%. Αντίθετα, η Δημοκρατική Αριστερά καταγράψει άνοδο 3%, το ΚΚΕ 1,5%, και ο ΣΥΡΙΖΑ 1%. Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, βρίσκεται και πάλι κάτω από το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή.


Statesmen.gr

Η Ευρώπη πεινάει




Συγκλονίζουν οι αναφορές ευρωβουλευτών για τους άπορους στην ΕΕ. Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας, 19.000.000 άνθρωποι στην Ευρώπη πεινάνε και περιμένουν από αυτήν βοήθεια για να ζήσουν, ενώ πάνω από 40 εκατομμύρια νεόπτωχοι κινδυνεύουν να βρεθούν σύντομα στην ίδια κατάσταση.

Ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Ντάτσιαν Τσιόλος παραδέχθηκε ότι οι άνθρωποι που προσφεύγουν στα προγράμματα βοήθειας αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο στην Ευρώπη, αποδεχόμενος την τριετή καθυστέρηση που υπήρξε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωκοινοβουλίου και Επιτροπής για την έγκριση της χορήγησης επισιτιστικής βοήθειας στους ευρωπαίους άπορους.
Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου θα κληθεί να ψηφίσει αύριο υπέρ της χορήγησης αυτού του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας προς τους απόρους, που θα διαρκέσει μέχρι και το 2013 και θα έχει ανώτατο ετήσιο προϋπολογισμό τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ: Α.Π.Ε.

Καρυπίδης-Λεονταρίδης-Καρασμάνης: «Σπίτι μας είναι η ΝΔ»



Με δήλωσή τους, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Τ. Καρυπίδης, Θ. Λεονταρίδης και Γ. Καρασμάνης, που διαγράφηκαν από τη Νέα Δημοκρατία μετά την καταψήφιση του μνημονίου την Κυριακή το βράδυ, δηλώνουν πως δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε κανένα νέο πολιτικό σχήμα.
«Σπίτι δικό μας, είναι και θα είναι η ΝΔ. Δεν συμμετέχουμε σε καμία ομάδα. Η μόνη ομάδα μας είναι η ΝΔ, την οποία υπηρετούμε και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε πιστά», αναφέρουν στη δήλωσή τους οι τρεις βουλευτές.




www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου