Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011



  • ,
10-6-2011













Νέα έκκληση στις ηγεσίες των κομμάτων για συνεργασία ώστε η Ελλαδα να βρεθεί ισχυρή στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, απηύθυνε με διάγγελμα του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. 

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε κόμματα και φορείς να καταθέσουν κάθε χρήσιμη πρόταση που θα συμβάλει στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα , στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και στο λειτουργικό κράτος.

Ζήτησε υπέρβαση των κομματικών τειχών, έτσι ώστε να δείξουμε στους δανειστές μας ότι βάζουμε πρώτα την πατρίδα, δείχνουμε σοβαρότητα και σπάμε αντιστάσεις μικρών και μεγάλων συμφερόντων

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η μεγάλη καθυστέρηση του διαγγέλματος του πρωθυπουργού, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 12 το μεσημέρι.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ αρχικά αρνήθηκε να διανείμει στα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια το διάγγελμα του πρωθυπουργού, σε ένδειξη συμπαράστασης στην απεργία των τεχνικών τους.

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για την οικονομία και για τις εξελίξεις εν όψει της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου ΕΔΩ 

Skai.gr

Δημοσκόπηση-σοκ: Kαταρρέει το ΠΑΣΟΚ, πέρασε μπροστά η ΝΔ. Ανατροπές σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.



Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2011 




Δημοσκόπηση-σοκ: Kαταρρέει το ΠΑΣΟΚ, πέρασε μπροστά η ΝΔ 
Η έρευνα της Public Issue, την οποία θα παρουσιάσει ο κ. Μαυρής στην «Καθημερινή της Κυριακής» καταδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ υφίσταται δραματική φθορά ενώ για πρώτη φορά στις έρευνες που πραγματοποιούνται από την Public Issue, φαίνεται να προηγείται η Nέα Δημοκρατία

Ο κ. Μαυρής θα χαρακτηρίσει συντριβή του ΠΑΣΟΚ τη μεγάλη του πτώση ενώ παράλληλα η κοινωνική επιρροή και των 2 μεγάλων κομμάτων είναι κάτω από 40% με 35% του εκλογικού σώματος, γεγονός πρωτοφανές για το πολιτικό σύστημα.
Αναλυτικότερα, το Βαρόμετρο της Public Issue, τα ευρήματα της οποίας θα παρουσιάσει αναλυτικά η Καθημερινή της Κυριακής καταγράφουν πολλαπλές ανατροπές σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Public Issue Γιάννης Μαυρής.

«Είναι τέτοια τα στοιχεία που φαίνεται ότι κλείνει μία περίοδος της μεταπολίτευσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Μαυρής έκανε λόγο για απόρριψη των κομμάτων και πολιτική μετατόπιση της κοινής γνώμης.

«Θα ενισχυθεί το κίνημα των ‘Αγανακτισμένων’. Πάνω από 2 εκατ. κινητοποιούνται πανελλαδικά» εκτίμησε. Η Public Issue έχει στο Βαρόμετρο ειδική ενότητα για τους «Αγανακτισμένους».

Για τις ιδιωτικοποιήσεις ανέφερε ότι υπάρχει διχασμός της κοινής γνώμης, με διαφοροποιήσεις κατά περίπτωση και φορέα, με την πλειοψηφία των πολιτών να τάσσεται πάντως κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, δήλωσε ότι μία κυβέρνηση που είναι σε ελεύθερη πτώση και καταρρέει δεν μπορεί να θέτει εκβιαστικά διλήμματα. «Μπορεί να μετατραπεί το ερώτημα σε ψήφο διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης. Θα δημιουργηθεί τεράστια πόλωση» προειδοποίησε.


Newpost.gr

«ΟΤΕAlert» για τους ανήμπορους και ηλικωμένους από το Δήμο Χαϊδαρίου


10/06/2011 


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

Σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα έχει προχωρήσει η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χαϊδαρίου, σε συνεργασία με τον ΟΤΕ, μέσω του ψηφιακού προγράμματος τηλεβοήθειας«ΟΤΕAlert» για τους ανήμπορους και μοναχικούς ηλικιωμένους.
Η εν λόγω υπηρεσία τηλεβοήθειας «ΟΤΕAlert» παρέχει προστασία σε όλους όσοι την έχουν ανάγκη, καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, και εξασφαλίζει τη λήψη βοήθειας με την απλή πίεση ενός πλήκτρου της συσκευής, χωρίς την ανάγκη απομνημόνευσης και κλήσης τηλεφωνικών αριθμών.
Η βοήθεια αυτή, προσφέρεται μέσα από ζωντανή συνομιλία με τους έμπειρους χειριστές του τηλεφωνικού κέντρου, που απαντούν στην κλήση και ενεργούν άμεσα για τον συντονισμό των προδιαγεγραμμένων ενεργειών.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αυτό προβλέπει την τοποθέτηση ειδικών συσκευών, όπου καταχωρούνται τηλέφωνα πρώτης ανάγκης.
Με το πάτημα ενός κουμπιού, ο ασθενής μπορεί να καλέσει άμεσα το γιατρό, κάποιον νοσηλευτή, ασθενοφόρο, ακόμα και ένα συγγενή του, προκειμένου να βοηθηθεί την ώρα που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.
Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν για κάποιο χρονικό διάστημα για για όσους επιλέχθηκαν, ενώ η Κ.Ε.Δ.Χ. εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασής του και σε άλλους πολίτες με εξίσου σοβαρά προβλήματα.
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «τρέχει» από το Δεκέμβριο του 2010 και ήδη ωφελούμενοι είναι 13 δημότες του Χαϊδαρίου, ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα, αλλά -σύμφωνα με τις πληροφορίες- αναμένεται να παρθεί απόφαση από το δ.σ. της ΚΕΔΧ για παράτασή του.

Aftodioikisi.gr

ΕΜΠΟΡΟΙ: Κατά του Μεσοπρόθεσμου



Την έντονη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση των εμπόρων για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, εξέφρασε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Αντί της αντιλαϊκής μείωσης του αφορολόγητου ορίου, η κυβέρνηση επέλεξε την τακτική των ¨μόνιμο-έκτακτων¨ εισφορών, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης.
Αντί της αντιλαϊκής μείωσης του αφορολόγητου ορίου, η κυβέρνηση επέλεξε την τακτική των ¨μόνιμο-έκτακτων¨ εισφορών, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης.
"Το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης επέλεξε τελικά για την επόμενη τετραετία αντί της αντιλαϊκής μείωσης του αφορολόγητου ορίου, την τακτική των ¨μόνιμο-έκτακτων¨ εισφορών, που ουσιαστικά σημαίνει έμμεση αύξηση των φορολογικών συντελεστών" επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.
"Τα έσοδα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος βασίζονται και πάλι σε φορολογικές επιβαρύνσεις στα μεσαία εισοδήματα και στοχεύουν σε μία σειρά αναδρομικών μεσοπρόθεσμων κεφαλικών φόρων σε εργαζόμενους και ανέργους.
Τα ειδικά "επαγγελματικά" κριτήρια, παρά την πρόχειρη στόχευση σε ενοίκια, συντελεστή εμπορικότητας και αριθμό απασχολούμενων, εξακολουθούν να παραμένουν μυστήριο. Το ειδικό τέλος φορολόγησης των τραπεζικών συναλλαγών και η επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων διαβίωσης για 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες δημιουργούν σύγχυση και πολλά ερωτηματικά.
Το παράδοξο είναι ότι, ενώ η κυβέρνηση θέλει απεγνωσμένα να πουλήσει δημόσια ακίνητη περιουσία την οποία άλλωστε περιγράφει σε πολλές από τις 139 σελίδες της έκθεσης, εντούτοις επιβαρύνει φορολογικά όλα τα ακίνητα, μειώνει το αφορολόγητο όριο απόκτησης και φορολόγησής τους, διώχνοντας έτσι κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο.
Οι "δομικές αλλαγές" του Μνημονίου 2 είναι και πάλι η επιβολή νέων φόρων, οι έκτακτες εισφορές, τα τεκμήρια διαβίωσης και δυστυχώς περισσότερες και μεγαλύτερες επιβαρύνσεις στα μικρομεσαία νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Οι εφαρμοστικοί νόμοι του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής θα μας λύσουν σύντομα πολλές απορίες, εκτός βέβαια από το πώς και πού θα βρούμε τα λεφτά να πληρώσουμε".
Ethnos

Οι Τούρκοι μας κοροιδεύουν και προκαλούν: «Αγοράστε τα ελληνικά νησιά που θα βγουν στο σφυρί»



Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων κατά της Ελλάδας από τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς.Ο Γκιουλ ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα «είναι έτοιμη να βυθιστεί λόγω του δυσβάσταχτου χρέους της», ενώ ο Αρίντς κάλεσε «μυαλωμένους ανθρώπους από την Τουρκία να αγοράσουν ελληνικά νησιά που θα βγουν στο σφυρί»! «Είναι δυνατόν μια χώρα να πουλά την ίδια της την πατρίδα;» διερωτήθηκε ο Αρίντς στην Προύσα, αναφερόμενος σε ιντερνετική αγγελία της Ισλανδίας.
Στη συνέχεια επισήμανε πως «η Ελλάδα λέει »πάρτε όποια νησιά θέλετε, τα πουλάω, όποια βιομηχανία θέλετε, πάρτε την κοψοχρονιά». «Οι έξυπνοι άνθρωποι στην Τουρκία άρχισαν να παίρνουν και είμαστε σε καλό σημείο (!)»" συμπλήρωσε σιβυλλικά.
«Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Οταν κάποιος αδυνατεί να πληρώσει τα χρέη του, τότε του βάζουν υψηλά επιτόκια. Οταν όμως είσαι καλοπληρωτής, είναι χαμηλά», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος Γκιουλ, προσθέτοντας ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες (ακόμη και η Γερμανία) «ζηλεύουν την Τουρκία» για τη σταθερότητα και την οικονομική της ανάπτυξη

“Κι αν φύγω;”



Αυτή η συνεδρίαση ήταν πράγματι… η ώρα του Πρωθυπουργού. Λίγες ώρες μετά την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή, και αφού δημοσιοποιήθηκαν πλέον οι κοινωνικά ακραίες επιπτώσεις των μέτρων που προβλέπει, ο Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε στο Κοινοβούλιο, προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών.
Όπως ωστόσο σχολίαζαν χαριτολογώντας στο Μέγαρο Μαξίμου, ακόμη κι αν δεν υπήρχε αυτή η συνεδρίαση, θα την προκαλούσε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να του δοθεί η ευκαιρία να μιλήσει στη «μεγάλη σκηνή». Από το πλέον θεσμικό βήμα της Δημοκρατίας μας λοιπόν, ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να θέσει τις βάσεις για να υπερβεί το πολιτικό αδιέξοδο το οποίο αντιμετωπίζει η Κυβέρνησή του.
Ζήτησε και πάλι την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Όχι για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, την ψήφιση του οποίου θα επιδιώξει μονάχα από το ΠΑΣΟΚ, αλλά για την εφαρμογή μια σειράς διαρθρωτικών αλλαγών, κυρίως στο επίπεδο των θεσμών και της λειτουργίας του πολιτεύματος.
Εκεί ήταν που μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως, και τόσο ανοιχτά, για τη σκέψη του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα. Όχι φυσικά για τα μέτρα, αλλά για τις βαθιές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε να απενοχοποιήσει την Κυβέρνησή του για την εφαρμογή του Μνημονίου, και τις επιπτώσεις των μέτρων του στη μέση ελληνική οικογένεια. Παραδέχτηκε ότι βρισκόμαστε σε κηδεμονία, όχι όμως μονάχα σήμερα, αλλά εδώ και πολλά χρόνια, εξαιτίας του ελλείμματος και του χρέους που κουβαλάει για δεκαετίες ολόκληρες η χώρα.
Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι των παρεμβάσεών του όμως, ήταν η συναισθηματική αποστροφή-απάντηση, στις βαριές κατηγορίες που άκουγε από τον Αλέξη Τσίπρα. «Αν φύγω, θα φύγει και το Μνημόνιο; Θα φύγει και το χρέος; Τα θέλουμε αυτά τα χρήματα; Αν μου πείτε… φτύστους, θα το κάνω. Την επομένη όμως δεν θα έχουμε χρήματα να πληρώσουμε μισθούς. Είναι αυτή μια πατριωτική στάση;», αναρωτήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Και εν μέρει, αποκάλυψε τον πυρήνα του επιχειρήματος με το οποίο θα προσέλθει στις επόμενες εκλογές, που κατά τα φαινόμενα δεν θα αργήσουν.
STATESMEN

Ο Βενιζέλος σε ρόλο συντονιστή;



Στη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τα βλέμματα ήταν και πάλι στραμμένα στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Υπό την έννοια ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει καταφέρει το τελευταίο διάστημα να δίνει την εικόνα του εξαιρετικά ενεργού, παρουσιάζοντας κάθε φορά θέσεις που προκαλούν συζητήσεις, και ανοίγουν θέματα για το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.
Χθες, ο άλλοτε δελφίνος του Γιώργου Παπανδρέου φρόντισε και πάλι να κάνει αισθητή την παρουσία του. Δεν αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο οικονομικό πρόγραμμα, μιας και το είχε κάνει στην προηγούμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Δεν μίλησε ξανά για απώλεια της πολιτικής διεύθυνσης του τόπου, καθώς είχε αναφερθεί σχετικά στην… προ-προηγούμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Αυτή τη φορά, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε «διευθυντήριο». Πρότεινε να συσταθεί μιαΔιυπουργική Επιτροπή, η οποία θα έχει την ευθύνη της παρακολούθησης και εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Και συνολικά του σχεδίου εξόδου της Ελλάδας από την κρίση την οποία διέρχεται σήμερα η χώρα. Στα πρότυπα μιας αντίστοιχης Διυπουργικής Επιτροπής, η οποία είχε συσταθεί από την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, για την παρακολούθηση του «εθνικού στόχου» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Φυσικά, το «διευθυντήριο» το οποίο περιγράφει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υπονοεί ότι θα υπάρχει και κάποιος συντονιστής. Που δεν θα είναι ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών, πιθανότατα όμως ούτε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
Για μια τόσο κρίσιμη αποστολή, οι «διακριτές» υποψηφιότητες είναι ελάχιστες. Και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει να ξεχωρίζει, σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο.
Πολλοί λοιπόν είναι εκείνοι, μέσα στο ΠΑΣΟΚ, που από χθες… ποντάρουν αρκετά λεφτά στην προοπτική να επιλεγεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως συντονιστής ενός τέτοιου εγχειρήματος, από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου θα συμφωνήσει με την πρόταση αυτή.
STATESMEN

Υπόδουλη γενιά


Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011


Ναούμης Νικόλαος
Πολιτικός επιστήμονας

Χαράτσι: ουσιαστικό ουδέτερου γένους - κεφαλικός φόρος που πλήρωναν οι μη Οθωμανοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας (μεταφορικά) αδικαιολόγητα υψηλή φορολογία
κεφαλικός φόρος: αρσενικός πολυλεξικός όρος - φόρος κατά κεφαλή - φόρος που καταλογίζεται σε κάθε άτομο χωριστά, ανεξάρτητα από το εισόδημά του.
Κλείδωσαν όπως διαβάζω τα νέα μέτρα του λεγόμενου μεσοπρόθεσμου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Διαβάζοντας κανείς αυτά τα μέτρα, μένει άναυδος. Προσωπικά, οι πρώτες λέξεις που ήρθαν στο μυαλό μου, ήταν οι λέξεις χαράτσι και κεφαλικός φόρος. Ανέτρεξα λοιπόν σ’ ένα από τα πολλά ηλεκτρονικά λεξικά που υπάρχουν ελεύθερα στο διαδίκτυο και σας παραθέτω παραπάνω, τις έννοιες των λέξεων αυτών.


Χωρίς δεύτερη σκέψη, η γενιά μου και οι γενιές που ακολουθούν, είναι καταδικασμένες. Είναι καταδικασμένες, να ζήσουν σε συνθήκες που ταυτίζονται με την εποχή της τουρκοκρατίας. Σε συνθήκες δηλαδή, στις οποίες είσαι αναγκασμένος να ζεις ως δούλος, στην ίδια σου την πατρίδα. Πως αλλιώς θα μπορούσε κανείς να περιγράψει την βαρβαρότητα και την αναλγησία των μέτρων αυτών; Σ’ αυτές τις γραμμές, δεν θα προβώ σε μία πλήρη ανάλυση και εξειδίκευση του συνόλου των βάρβαρων αυτών μέτρων. Θα σταθώ όμως, σε κάποιο μέτρο, που κατά την άποψή μου, αποτελεί την ταφόπλακα της ελπίδας και των οραμάτων, της νέας γενιάς.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, οι εγκέφαλοι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης του μνημονίου και της εθνικής κατάθλιψης, έχουν βαλθεί, ν’ αποτελειώσουν, ακόμα και την γενιά εκείνη, που έχουμε μάθει να χαρακτηρίζουμε, ως γενιά των επτακοσίων ευρώ. Πως θα γίνει αυτό; Σύμφωνα λοιπόν με τους υπεύθυνους – ανεύθυνους αυτούς ανθρώπους, στο εξής και για τέσσερα χρόνια, όλοι όσοι έχουν εισοδήματα πάνω από οχτώ χιλιάδες ευρώ, θα πληρώνουν χαράτσι, κεφαλικό φόρο αν προτιμάτε, της τάξεως του 1 – 3%. Πολύ απλά τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει, ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης κρίνει, ότι τα επτακόσια ευρώ τον μήνα, αποτελούν ένδειξη αδικαιολόγητου πλουτισμού. Ως εκ τούτου, είμαστε όλοι εμείς οι κατέχοντες πλούτο υποχρεωμένοι, να συνεισφέρουμε από τα υπέρογκα εισοδήματά μας αυτά, για την σωτηρία της πατρίδας. Έχουμε τρελαθεί εντελώς ή μήπως είναι ιδέα μου; Μήπως το συγκεκριμένο μέτρο, είναι επακόλουθο της υψηλής θερμοκρασίας που επικρατούσε χθες σ’ όλη την χώρα, με αποτέλεσμα να επηρεάσει αρνητικά όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης που το υπέγραψαν;

Έχω την αίσθηση, ότι αυτό το μέτρο, ούτε δίκαιο είναι αλλά πολύ περισσότερο, δεν πιστεύω ότι έχει να δώσει και πολλά πράγματα στην ελληνική οικονομία. Οικονομολόγος δεν είμαι. Δεν χρειάζεται όμως να είναι κανείς διδάκτωρ οικονομίας για να καταλάβει την μεγάλη ζημιά που προκαλούν στην ψυχολογία ενός νέου ανθρώπου, τέτοιου είδους αποφάσεις. Δεν είναι όμως η μεσοπρόθεσμη ζημιά που προκαλούν. Την μακροπρόθεσμη ζημιά, την σκέφτηκε κανείς; Αλήθεια, με τι όρεξη και με τι διάθεση ένας τριαντάρης σήμερα των επτακοσίων ευρώ, που θα δει τα εισοδήματά του να συρρικνώνονται περαιτέρω, θα κάνει όνειρα για το μέλλον του. Για ποιόν λόγο αυτός ο τριαντάρης να μπει στην διαδικασία, ν’ αρχίσει να κάνει όνειρα για παντρειές και οικογένεια, όταν οι ίδιοι οι πολιτικοί του φωστήρες και ταγοί, του λένε ξεκάθαρα, ότι έχουν γραμμένα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και τα όνειρά του αλλά και το φαινόμενο της υπογεννητικότητας που τέτοιες αποφάσεις, τροφοδοτούν. Όχι τίποτα άλλο, να θυμίσω μόνο, ότι πριν είκοσι μήνες περίπου, κάποιοι κύριοι, μας έθεταν διλλήματα του στυλ, σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, μην το ξεχνάμε…

Κλείνοντας, επειδή δεν μ’ αρέσει να τα βλέπω όλα μαύρα, υπήρξαν και ευχάριστα νέα μέσα από την λαίλαπα αυτή των μέτρων! Ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ύστερα από έναν τιτάνιο αγώνα προσωπικά του ιδίου του πρωθυπουργού, αποφύγαμε την τελευταία στιγμή, να περάσει στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, η σκέψη των εταίρων μας, για εφαρμογή του μέτρου του παιδομαζώματος…!

www.naoumis-nikos.gr
Exomatiakaivlepo

ΧΕΡΜΑΝ ΒΑΝ ΡΟΜΠΑΙ Λύση μέχρι τέλος Ιουνίου




Την πεποίθησή του ότι ένα νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα θα συμφωνηθεί έως τα τέλη του μήνα, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία ως τα τέλη του μήνα, δήλωσε στο Reuters, ο κ. Ρομπάι.
Είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία ως τα τέλη του μήνα, δήλωσε στο Reuters, ο κ. Ρομπάι.
"Επεξεργαζόμαστε μια επιπλέον ευρωπαϊκή βοήθεια για την Ελλάδα", δήλωσε στο Reuters ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι "όπως και στο παρελθόν, θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και θα καταλήξουμε σε συμφωνία έως τα τέλη του μήνα. Είμαι σίγουρος", είπε.
"Εργαζόμαστε σε διαφορετικά επίπεδα για το πακέτο" πρόσθεσε ο κ. Ρομπάι. "Πρώτον, επεξεργαζόμαστε ένα πακέτο μέτρων για τη διόρθωση της δημοσιονομικής αστοχίας το 2011, που είναι μια αρκετά σημαντική προσπάθεια. Επίσης, μελετάμε και κάποιου είδους συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, χωρίς να προκληθεί χρεοκοπία ή πιστωτικό επεισόδιο".

Ethnos

120 δισ. ευρώ το νέο πακέτο για την Ελλάδα...


Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011


Στα 120 δισ. ευρώ το νέο ελληνικό πακέτο

Το νέο πακέτο για την Ελλάδα θα ανέρχεται σε περίπου 120 δισ. ευρώ, αντί για 90 δισ. ευρώ που είχαν αναφέρει νωρίτερα άλλοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters που επικαλείται επίσημες πηγές της ευρωζώνης

Το πρόγραμμα στήριξης προβλέπει ότι η ΕΕ και ΔΝΤ θα συνεισφέρουν 60 δισ. ευρώ αντί για 30 δισ. που είχαν αναφέρει άλλες πηγές προηγουμένως.

Μάλιστα, όπως τονίζεται, η Ελλάδα θα συνεισφέρει περίπου 30 δισ. ευρώ από τα έσοδα που θα αντλήσει από τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ το ίδιο ποσό προβλέπεται και για τους ιδιώτες επενδυτές, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό πακέτο στα 120 δισ. ευρώ.


Terastio

Τζαβάρας κατά Μητσοτάκη


  

Share
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε χθες ανοιχτή επιστολή σε όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου – όπου επικαλούμενος την κρισιμότητα των ημερών…!!! – προτείνει: Τη μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200…,την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, την  κατάργηση του επιδόματος για συμμετοχή των βουλευτών σε Επιτροπές της Βουλής, το κλείσιμο του καναλιού της Βουλής, την κατάργηση των βουλευτικών αυτοκινήτων και για να προσδώσει την δέουσα σοβαρότητα, ζητεί την κατάργηση στην πράξη της βουλευτικής ασυλίας και την διαχρονική ανάρτηση του «πόθεν έσχες» των βουλευτών στο διαδίκτυο…
Χθες ρωτήθηκε σχετικά από ον Real FM ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων:
Με τον Κυρ. Μητσοτάκη ανήκουμε σε δυο διαφορετικούς κόσμους.
Εκπροσωπούμε διαφορετικές αξίες ζωής. Εγώ δεν είμαι προϊόν μιας ιστορίας ευκλεούς που έχει η οικογένεια μου. Είμαι ένας ταπεινός δικηγόρος της επαρχίας.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει λόγους να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που οι αγανακτισμένοι πολίτες δημιουργούν καθημερινά εναντίον της οικογενειοκρατίας.
Εγώ κάνω 4000 χ.λ.μ. το μήνα. Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν έχει ανάγκη να κάνει κανένα. Άρα στο κοινοβούλιο σας λέω υπάρχουν δυο  φωνές βουλευτών. Είναι αυτοί οι οποίοι βγαίνουν στην επαρχία και οι οποίοι είναι ήρωες, είναι εκείνοι που δεν έχουν χορηγούς, είναι εκείνοι που δεν έχουν προστάτες.
Ξέρω π.χ. ότι στη Β΄ Αθηνών οι χορηγίες δίνονται κατά τρόπο που είναι γνωστός σε όλους.
Εγώ πάντως χορηγούς δεν έχω.
Εγώ στην Βουλή μπήκα αφού επί 30 χρόνια ήμουνα μαχόμενος δικηγόρος.
Αυτοί που βγαίνουν και μιλάνε από τη θέση που έχουνε από συμβολικό κεφάλαιο που έχει συμπληρώσει η οικογένεια τους ή η τάξη τους και κατά αυτόν τον τρόπο που σας είπα προσπαθούν να εξευμενίσουν τους αγανακτισμένους προσφέροντας τους τα χαρακτηριστικά του αξιώματος ως δήθεν προνόμια, προσφέρουν κακή υπηρεσία στην Δημοκρατία.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης εκπροσωπεί μια πολιτική δυναστεία και εγώ εκπροσωπώ την ταπεινότητά μου.
Εγώ και ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν προσήλθαμε στην πολιτική με τους ίδιους όρους και μην μου πείτε ότι εγώ ένας δικηγόρος επαρχίας που επί 30 χρόνια αγωνίστηκα από το γραφείο μου και έπεισα την κοινωνία την τοπική, συναγωνίστηκα με τους ίδιους όρους έναν πολύ μεγάλο μεγαλόσχημο βουλευτή της Β΄ Αθηνών που κατάγεται από μια λαμπρή και ένδοξη οικογένεια και βέβαια που δεν χρειάζεται να προσφύγει στις πενιχρές και στις οποιεσδήποτε αποταμιεύσεις του πατέρα του ή της συγγένειας του για να ασχοληθεί με τα βουλευτικά του καθήκοντα. Έχει πολλούς ικανούς αρκετούς και κυρίως έχει ένα συμβολικό κεφάλαιο γύρω του το οποίο έχει συσσωρευτεί βεβαίως με μια ακαταμάχητης γοητείας και δόξας μακραίωνης οικογενειακής ιστορίας.
Εγώ ξέρω πάντως ότι υπάρχουν επιχειρήσεις οι οποίες δίνουν πολλά χρήματα σε υποψηφίους όλων των κομμάτων.
Έχετε δει, βουλευτή επαρχίας να είναι γραμμένος σε κάποια κατάστιχα τέτοια; Εγώ γνωρίζω πραγματικά ότι ακόμα υπάρχουν περιπτώσεις άλλων βουλευτών που τα πολυτελή τους γραφεία τα πληρώνουν χορηγοί.
Καλό θα είναι κάποιος από την κυβέρνηση να καταλάβει ότι μπορεί το δημοψήφισμα να χρησιμοποιηθεί, προκειμένου να ανακουφιστεί ο μεγάλος καημός του λαού που είναι η ατιμωρησία εκείνων των υπουργών και των υφυπουργών οι οποίοι δεν έχουν μέχρι σήμερα τις συνέπειες των πράξεών τους λόγω του ότι υπάρχει το άρθρο της παραγραφής.
Με τον Κυρ. Μητσοτάκη ανήκουμε σε διαφορετικό ηθικό και νοητικό παράδειγμα, προσεγγίζουμε τα προβλήματα της πολιτικής με διαφορετικό τρόπο.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης πιστεύει στη συναινετική δημοκρατία εγώ πιστεύω στη δημοκρατία με την έννοια του αγώνα της σύγκρουσης. Αυτή είναι η διαφορά μας.

Αρχειοθήκη ιστολογίου