Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Έξω μας έχουν ήδη χρεοκοπημένους και ένα βήμα πριν τη δραχμή, στην Ελλάδα παίζει δίλημμα...



Έξω μας έχουν ήδη χρεοκοπημένους και ένα βήμα πριν τη δραχμή, στην Ελλάδα «παίζει» δίλημμα που πρέπει να αποφύγουμε για να μη γυρίσουμε 25 χρόνια πίσω

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
«Σχεδόν σίγουρη» χαρακτηρίζει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη το 2012 ενώ την ίδια χρονιά το ευρώ θα αρχίσει να διαλύεται εκτιμά το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών (CEBR) στο Λονδίνο. Την ίδια εκτίμηση αλλά όχι ως διαπίστωση αλλά ως δίλημμα, προκειμένου να στηρίξει τις αποφάσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου, διατυπώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, Β. Ράπανος. Ενδεικτικό των εξελίξεων είναι και το γεγονός  ότι οι Financial Times της Γερμανίας κάνει λόγο για «κούρεμα» ύψους 75% στα ελληνικά ομόλογα και η  Deutche Welle υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει ήδη πτωχεύσει...
Αναλυτικότερα:
Το CEBR
Στο εξωτερικό, όπου δεν συντρέχουν λόγοι δημιουργίας εθνικού «κλίματος», το κέντρο οικονομικών ερευνών CEBR, με έδρα το Λονδίνο, υποστηρίζει ότι φέτος θα ξεκινήσει η διάλυση της ζώνης του ευρώ. «Πλέον φαίνεται ότι το 2012 θα είναι η χρονιά που θα αρχίσει να διαλύεται το ευρώ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
«Δεν είναι τελειωτικό –προβλέπουμε πιθανότητες περίπου 60%- αλλά η πρόβλεψή μας είναι ότι μέχρι το τέλος του έτους τουλάχιστον μια χώρα (και πιθανότατα περισσότερες) θα αποχωρήσουν», προσθέτει, βάζοντας ως δεύτερη πιθανότερη μετά την Ελλάδα, την Ιταλία.
 Σύμφωνα με το CEBR, το ενδεχόμενο διάλυσης της ευρωζώνης τα επόμενα 10 χρόνια έχει αυξηθεί στο 99%.
Ο πρόεδρος των Ελληνικών Τραπεζών
«Είτε θα μείνουμε στο ευρώ μειώνοντας το επίπεδο διαβίωσης όλοι μας, είτε θα αποχωρήσουμε από το ευρώ γυρνώντας δεκαετίες πίσω», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, Βασίλης Ράπανος, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Κάλεσε τον πολιτικό κόσμο σε στράτευση αναφορικά με την κρισιμότητας της νέας χρονιάς και κυρίως των τριών πρώτων μηνών, ενώ παράλληλα ζήτησε στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, τονίζοντας ότι «οι ημέρες είναι κρίσιμες και όλοι πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας».
«Κούρεμα» 75%
Για κούρεμα της τάξεως του 75% στα ελληνικά ομόλογα, κάνουν λόγο οι Financial Times της Γερμανίας. Υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου, πιέζει τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες διαθέτουν 200 δισ.  ευρώ σε ελληνικά ομόλογα, να παραιτηθούν επιπλέον από τις απαιτήσεις τους σε ποσοστό έως και 75% και μια συμφωνία είναι πιθανή μέσα στο Ιανουάριο. Μέχρι τώρα συμφωνήθηκαν 50% ή 100 δισ. ευρώ με στόχο το δημόσιο χρέος από 160% που είναι σήμερα να φθάσει στο 120% μέχρι το 2020».

Αντιστοίχως η  Deutche Welle αναφέρει ότι «μπορεί η Ελλάδα στις αγορές να θεωρείται ότι στην πραγματικότητα έχει πτωχεύσει και πολλές τράπεζες να έχουν απαλλαγεί από τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, ωστόσο η αβεβαιότητα για το ύψος του «κουρέματος, θα αύξανε ακόμα μια φορά τη νευρικότητα στις αγορές. Αυτές είναι πολύ δυσοίωνες προϋποθέσεις για να ξεκινήσει η καινούργια χρονιά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πρώτο τρίμηνο είναι εξαιρετικά αποφασιστικό για το εάν η ευρωζώνη θα παραμείνει στη σημερινή της μορφή ή εάν θα διαλυθεί με απρόβλεπτες συνέπειες».


Aftodioikisi.gr

Γ. Μιχελάκης: Ηθικό και πολιτικό ζήτημα η δίωξη του Γ. Καπελέρη



Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Πεπόνη, σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Θεμάτων, κ. Γιάννη Καπελέρη και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ανάκριση που διέταξε ο Οικονομικός Εισαγγελέας σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Θεμάτων κ. Γιάννη Καπελέρη - κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ - καθώς και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, εγείρει μείζον οικονομικό, πολιτικό και ηθικό ζήτημα.
Η δικαστική έρευνα, άλλωστε, αφορά καταγγελίες του παραιτηθέντος κ. Σπινέλλη για ύπαρξη “παραμηχανισμού” εντός του υπουργείου. Και το ζήτημα παίρνει ακόμη σοβαρότερες διαστάσεις, εφόσον αληθεύουν οι ισχυρισμοί Καπελέρη, ότι τα πρόστιμα δεν εισπράττονταν ενόψει νομοθετικής ρύθμισης.
Για όλα αυτά, δεν αρκεί η καθυστερημένη απομάκρυνση του κ. Καπελέρη. Απαιτούνται άμεσα τεκμηριωμένες απαντήσεις. Σε τόσο κρίσιμα ζητήματα και τόσο δύσκολες στιγμές, οι πολίτες δεν ανέχονται ούτε σκιές αδιαφάνειας, ούτε αδιερεύνητες καταγγελίες σκανδάλων, ούτε νομοθετικές ρυθμίσεις που αποβλέπουν στη συγκάλυψη και την ατιμωρησία».




kathimerini.gr

Η Ελλάδα δεν πάσχει από άνοια. Θυμάται…



Για πολλοστή φορά ακούμε τις παραινέσεις, από υψηλόβαθμο εκπρόσωπο του Τραπεζικού συστήματος, για λιτότητα. Κι άλλη λιτότητα.
Αναπαράγεται στα ΜΜΕ η φράση του: «Είτε θα μείνουμε στο ευρώ μειώνοντας το επίπεδο διαβίωσης όλοι μας, είτε θα αποχωρήσουμε από το ευρώ γυρνώντας δεκαετίες πίσω».
Τι να εννοεί ο κ. Ράπανος άραγε; Όλοι μας;; Ποιοι;
Αυτοί που ήδη βρίσκονται στα συσσίτια, να μην τρώνε δύο μερίδες την ημέρα, αλλά μία;
Μήπως αυτοί που έχουν βάλει λουκέτο στις επιχειρήσεις τους και το δημόσιο και οι τράπεζες τους κυνηγούν με πλειστηριασμούς και αυτόφωρο, αυτοί τι να κόψουν;
Μήπως οι συνταξιούχοι, να μάθουν να ζουν με 30 ευρώ;
Ας μειώσουν το «επίπεδο διαβίωσης» αυτοί που έχουν, γιατί αν το κάνουν όλοι, κάποιοι, έτσι απλά θα πεθάνουν.
Ίσως ο κ. Ράπανος αναφερόταν στη μείωση του «επίπεδου πολυτέλειας», ίσως δεν το διατύπωσε σωστά..
Το ότι η χώρα μας πρέπει να αντιδράσει επιτέλους, υπέρ του Δημοσίου συμφέροντος, υπέρ της Εθνικής αυτοτέλειας, υπέρ της παραμονής της χώρας εντός της ευρωζώνης, αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.
Στη μεθοδολογία έχουμε θέμα. Και μάλιστα σοβαρό. Κι ακόμη σοβαρότερο, όταν η περαιτέρω λιτότητα, προτάσσεται ως λύση από εκπρόσωπο ενός οικονομικού συστήματος που σαφώς ευθύνεται για την κρίση μας.
Έχουμε πρόβλημα, γιατί δεν προτείνεται ως Εθνική λύση, η στόχευση, για ανάπτυξη των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, όπως του τουρισμού, της ενέργειας, που μπορούν να έχουν άμεσα έσοδα.
Έχουμε πρόβλημα, γιατί δεν αξιοποιείται η Δημόσια περιουσία.
Έχουμε πρόβλημα, γιατί κάποιες χιλιάδες συμπολίτες μας του Δημοσίου, συνεχίζουν να πληρώνονται για υπηρεσίες που ποτέ δεν προσέφεραν κι ούτε θα πράξουν στο μέλλον. Κι αρνούνται για την μετάταξή τους σε κάτι πιο παραγωγικό..
Έχουμε πρόβλημα, γιατί το φοροεπιδρομικό σύστημα της Ελλάδας δεν επιτρέπει καμία επένδυση και άρα ανάπτυξη.
Έχουμε πρόβλημα, για πολλά ακόμη.., τα λένε όλοι όσοι έχουν κοινή συνείδηση, κάθε μέρα..
Η αδυναμία της επιστροφής των «κλεμμένων» και των «μιζών», η ανικανότητα σύγκρουσης με συμφέροντα που επί δεκαετίες έχουν λεηλατήσει τη χώρα και σήμερα ζουν στο απυρόβλητο, αυτή η πολιτειακή αναποτελεσματικότητα, δεν εξουσιοδοτεί κανέναν θεσμικό ή άλλο παράγοντα που ασκεί εξουσία και πίεση, να οραματίζεται τον πλήρη αφανισμό μικρομεσαίας τάξης, υπέρ κάποιων, ή υπό τον εκβιασμό της αποχώρησης από το ευρώ.
Όσοι έχουν αποκτήσει εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, όσοι παραμένουν αφορολόγητοι.. αυτοί να πληρώσουν. Δεν μας ενδιαφέρει να πάνε φυλακή. Μας ενδιαφέρει να πληρώσουν. Η φυλακή δεν είναι κοινωνικό ισοδύναμο της ανέχειας ενός ηλικιωμένου. Ή της ασιτίας ενός παιδιού. Τα λεφτά τους θέλουμε, κι όχι τη φυλάκισή τους.
Όμως, ας μην είμαστε απαισιόδοξοι, ο κ. Ράπανος είπε πως αν βγούμε από το ευρώ, θα γυρίσει η Ελλάδα 20-25 χρόνια πίσω.
Μα τότε δεν ήταν που η χώρα βίωνε το σοσιαλιστικό της όραμα, που ζούσαμε από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, που όλοι διορίζονταν στο Δημόσιο και  που ετοιμαζόμασταν ολοταχώς για τη χρυσή εποχή του …χρηματιστηρίου των εκσυγχρονιστών;

Statesmen.gr

Ο Καπελέρης θα προφυλακιστεί όπως ο ηγούμενος Εφραίμ;



Ο Καπελέρης θα προφυλακιστεί όπως ο ηγούμενος Εφραίμ; 
Η περίπτωση Καπελέρη είναι πασίδηλο ότι θα κρίνει την ίδια την δικαιοσύνη αλλά εν τέλει και τις προθέσεις της. 

Πριν από λίγες ημέρες ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου προφυλακίστηκε γιατί οι δικαστές έκριναν ότι είναι ικανός να διαπράξει τα ίδια εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται αλλά για τα οποία δεν έχει οριστικά αποφανθεί η ίδια η δικαιοσύνη. 

Θα συμβεί άραγε το ίδιο με τον κ. Καπελέρη; Μήπως ο καλόγερος είναι ένα στοιχείο εγκληματικό και περισσότερο επικίνδυνο από τον μέχρι τώρα Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών;

Ουδείς γνωρίζει μόνο οι δικαστές οι οποίοι ωστόσο θα κριθούν από την απόφαση τους...

Ο Καπελέρης είχε το μαχαίρι, όχι όμως και… τον Πεπόνη



Ο Καπελέρης είχε το μαχαίρι, όχι όμως και… τον Πεπόνη   
Η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων Γιάννη Καπελέρη για κακουργηματική πράξη, εκτός των άλλων, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και για ένα επιπλέον λόγο: 


Ασκήθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του Σπ. Μουζακίτη, ξεσήκωσαν θύελλα την περασμένη εβδομάδα, όταν δημοσιοποίησαν την πρόθεση να παραιτηθούν.
Μάλιστα, η δίωξη ασκήθηκε την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την Παρασκευή, οπότε οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, μετά από συναντήσεις με τους δικαστικούς προϊσταμένους τους, δεν επέμεναν στις παραιτήσεις. 
Είναι διαβολική η σύμπτωση η οποία παρατηρείται και οδηγεί σε σκέψεις. 
Ιδιαιτέρως όταν οι δύο δικαστικοί, εμφανίστηκαν να ξεχνούν τα ονόματα εκείνων οι οποίοι τους ήθελαν εισαγγελείς «κατ’ απαγόρευση και καθ υπαγόρευση». 
Ίσως κάνουμε πονηρές σκέψεις. Τα γεγονότα, όμως, σε τέτοιες σκέψεις οδηγούν. 


Newpost.gr

Βόμβα Μουζακίτη: Έχουμε δώσει στοιχεία και ονόματα



Βόμβα Μουζακίτη: Έχουμε δώσει στοιχεία και ονόματα  
Προβληματισμούς αλλά και αιχμές για το εσπευσμένο κλείσιμο της έρευνας του Αρείου Πάγου σχετικά με τους λόγους που επικαλέσθηκαν στην επιστολή - παραίτησής τους, εξέφρασε με δήλωσή του στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης. 
Ο εισαγγελέας εκφράζει την απορία του για τον λόγο που έκλεισε ταχύτατα η έρευνα και τονίζει πως στον Άρειο Πάγο, με τον συνάδελφό του κ. Γρηγόρη Πεπόνη, αναφέρθηκαν στους ανώτερούς τους στο θέμα των παρεμβάσεων, που όπως υποστηρίζουν δέχθηκαν, με ονόματα και στοιχεία.

Η δήλωση του κ. Μουζακίτη έχει ως εξής: «Πήγαμε το πρωί να πάρουμε το πόρισμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Γιατί αρχειοθέτησαν την υπόθεση; Ο κ. Μακρής μας έδωσε πέντε ημέρες να προσκομίσουμε στοιχεία. Αυτό που δώσαμε δεν ήταν υπόμνημα, ήταν πρόχειρο σημείωμα. Είχαμε ενημερώσει προφορικά όλους τους προϊσταμένους μας για τα στοιχεία που έχουμε. Έχουμε ενημερώσει προφορικά για ονόματα και στοιχεία.Με ποιο δικαίωμα, με ποιο σκεπτικό είπαν ότι δράσαμε παρορμητικά;»


Newpost.gr

Ο τραγικός κύριος Παπούλιας (με όλο τον σεβασμό στον θεσμό) ήταν απασχολημένος όταν οι νταβατζήδες γονάτιζαν το Καραμανλή…




…με σαφέστατο σχέδιο να ασελγήσουν στην Ελλάδα.
Βγήκε λοιπόν ο κύριος Παπούλιας σπάζοντας την σιωπή του, προκειμένου να υπερασπιστεί τον …Παπαδήμο! Από ποιούς; Από κάποιους -λέει- των ΜΜ”Ε”, που του ασκούν κριτική!
Όσο και αν ψάξαμε λοιπόν, πέραν της “Δημοκρατίας”, η μόνη κριτική – έκπληξη που διαβάσαμε ήταν στο “Πρώτο Θέμα” που ως συνήθως ανακοινώνει τους σχεδιασμούς όσων απεργάζονται τα σχέδια υποταγής – εκποίησης του δημοσίου πλούτου. Όπως και το Βήμα, που ενημέρωνε τον Καραμανλή ότι η Ελλάδα καίγεται διότι προσέγγισε τον Πούτιν. Διότι πλέον μόνο αδαείς δεν αντιλαμβάνονται τον ρόλο του Παπαδήμου στην Ελλάδα. Να ολοκληρώσει δηλαδή τον σχεδιασμό, υπέρ οποιουδήποτε άλλου πλην των Ελλήνων.
Αυτό ακριβώς γράφει “συνταταγμένα” το Πρώτο Θέμα. Ότι θα πτωχεύσουμε, χωρίς καν να δούμε τα οφέλη μίας πτώχευσης. Το αποκαλύψαμε άλλωστε εδώ: ΒΙΝΤΕΟ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γιατί οι διεθνείς οίκοι δεν ασχολούνται με την Ελλάδα; Η μεγάλη απάτη…
Δηλαδή, αυτοί που έφεραν, στήριξαν και στηρίζουν τον Παπαδήμο και την κυβέρνηση – οπερέτα με τους 50 υπουργούς και τους χιλιάδες χρυσοπληρωμένους συμβούλους, κατά τον κύριο Παπούλια, άρχισαν να τον πολεμούν.
Και βγαίνει αυτός ο τραγικός άνθρωπος, που ανάθεμα εάν καταλαβαίνει τι κάνει, ένας άνθρωπος που παρά την εμπιστοσύνη (last year) των Ελλήνων στάθηκε δεκανίκι στις άνομες και καταστροφικές επιλογές Παπανδρέου, να παραστήσει την ασπίδα προστασίας του διορισμένου Πρωθυπουργού.
Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν που εδώ και δύο χρόνια υπογράφει τα εκτρωματικά παρασκευάσματα τις πράσινης διακυβέρνησης χωρίς να βγάλει άχνα, αυτός ο άνθρωπος που ανέχεται την …μονογραφική (δια χειρός Παπακωνσταντίνου) εκχώρηση Εθνικής κυριαρχίας, βγαίνει να εγκαλέσει τώρα τους ίδιους που ασέλγησαν πάνω σε θεσμούς, σε πρόσωπα, στην πατρίδα, στην εξαθλίωση κάθε τιμίου Έλληνα.
Αυτός που σιώπησε σε εγκλήματα όπως αυτά, δεν δικαιούται πλέον να ομιλεί. Δυστυχώς έχει και ελάχιστο χρόνο για να σώσει την υστεροφημία του:
Το Βήμα εξηγεί στην λεζάντα, γιατί καίγεται η Αθήνα. Τρεις ημέρες μετά την υπογραφή του αγωγού.
Όσο για αυτό το πρωτοσέλιδο του πρώτου θέματος, τι σχόλια να κάνει κάποιος. ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΪΔΙΑ! Εδώ είναι και το τεράστιο λάθος του Κώστα Καραμανλή. Που πήγε να αντιμετωπίσει θεσμικά αυτά τα κτήνη. Και εκεί ο πρόεδρος Παπούλιας σιωπούσε…
Όσο για τις αιτίες; Μετά και την ομολογία Γιλμάζ, μπορούμε ξεκάθαρα να μιλήσουμε για τον Ασύμμετρο Μαλάκα. Γιατί δεν πρόκειται μεμονωμένα για ασύμμέτρη προδοσία ή λαμογιά. Υπάρχει και το έντονο στοιχείο της ασύμμετρης μαλάκυνσης εγκεφάλου από την φρενήρη κατανάλωση ουσιών.
Ούτε τότε φιλοτιμήθηκε ο κύριος Παπούλιας να αρθρώσει δύο κουβέντες για αυτο το φρικιαστικό πανηγύρι πάνω στα αποκαΐδια της Πατρίδας.
ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ. Το Βήμα, 29/6/2007 προειδοποιεί για την “Εκδικητική μανία των μεγάλων δυνάμεων”., επειδή ο Πούτιν και ο Καραμανλής “βιάστηκαν”. Τότε όλοι το πέρασαν στα ψιλά. Μετά από δύο μήνες, η Ελλάδα είχε γεμίσει νεκρούς, διότι η τότε κυβέρνηση προφανώς δεν άκουσε τη “νουθεσία” του ΔΟΛ.
Μετά από δύο μήνες λοιπόν, πάνω στα αποκαΐδια, η “Πανδώρα”, πάλι στην ίδια εφημερίδα, λοιδωρεί όσους μιλούσαν για “ασύμμετρη απειλή”. Από τον Μίκη, μέχρι τον Πασαλάρη, δεν συμπεριλαμβάνει όμως την δική τους “προειδοποίηση” πέρι ασύμετρων αντιδράσεων των μεγάλων δυνάμεων. Και καταλήγει λέγοντας: “Όταν τις ξένες δυνάμεις και τις ασύμμετρες απειλές τις υποδεικνύουν προσωπικότητες οπως ο Μίκης Θεοδωράκης”, “εμένα να με συγχωρέσετε αλλά θα πάω με τις ξένες δυνάμεις! (Πρωτίστως είναι ζήτημα αισθητικής…)”
Ούτε τότε μίλησε ο κύριος Πρόεδρος. Ούτε βέβαια όταν η εκλογή του έγινε μοχλός εκβιασμού από τον Γιώργο Παπανδρέου μέσα από το πρωτοσέλιδο (πάλι) του Πρώτου Θέματος, για να επιταχυνθούν οι εξελίξεις.
Σήμερα λοιπόν, οι ίδιοι μας περιγράφουν ως “επιτυχία” την επιστροφή της χώρας μετά από δέκα χρόνια θυσιών και αίματος, στην κατάσταση που την παρέδωσε ο Καραμανλής (!!) Ναι, αυτό θα είναι η επιτυχία!
Και ο κύριος Παπούλιας, δεν βγαίνει έστω να ρωτήσει το αυτονόητο: ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΗΡΘΑΤΕ;
Καληνύχτα σας τραγικέ κύριε Πρόεδρε.


Αρχειοθήκη ιστολογίου