Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Φλωρίδης: εύθραυστο το κλίμα στην χώρα



31/05/2011 

Το κλίμα στην χώρα είναι εύθραυστο και οι τοποθετήσεις των δημοσίων προσώπων θα πρέπει να είναι προσεκτικές ώστε να μην δημιουργείται κλίμα πανικού, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης.

Σημείωσε πως οι δημόσιες τοποθετήσεις ανθρώπων την περασμένη εβδομάδα, δημιούργησαν ένα τεράστιο πρόβλημα και ζήτησε όταν κάποιος τοποθετείτε να σκέφτεται τι θα πει και να μετράει τις επιπτώσεις αυτών που θα πει.

Ο κ. Φλωρίδης, επισήμανε πως άλλο είναι η ειλικρίνεια και άλλο η δημιουργία πανικού υπογραμμίζοντας ότι όταν τα πράγματα τοποθετούνται με σπασμωδικό τρόπο υπάρχει πρόβλημα.

Για την κόπωση που εμφανίζει η κυβέρνηση είπε πως είχε επισημάνει το πρόβλημα από το περασμένο Φθινόπωρο.

Πρόσθεσε πως έχουν γίνει αλλαγές, στο ασφαλιστικό και την επέμβαση στο δημόσιο τομέα λέγοντας πως εάν η κυβέρνηση συνέχιζε στους ίδιους ρυθμούς θα είχε προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις αλλά έπεσε – όπως είπε- σε μεταρρυθμιστική κόπωση.

Για το θέμα της συναίνεσης είπε πως είχε αντιληφθεί από καιρό πως το κυβερνητικό έργο δεν βγαίνει και πως θέλει υποστήριξη και από άλλους. Μίλησε για πολιτική κρίση λέγοντας πως ο κόσμος βλέπει την αντιδικία των κομμάτων που δεν συμπεριφέρονται υπεύθυνα και αντιδρά. Σημείωσε πως αν κυβέρνηση και αντιπολίτευση συζητήσουν θα αλλάξει και η ψυχολογία του κόσμου.

Τάχθηκε κατά των εκλογών λέγοντας ότι η εκλογική αναμέτρηση οδηγεί σε αδιέξοδο και επισημαίνοντας πως εκλογές δεν θέλουν ούτε οι πολίτες.

Χαρακτήρισε το κίνημα των «Αγανακτισμένων», αυθεντικό λαϊκό κίνημα που εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση για τη χρεοκοπία της χώρας. Επισήμανε πως το κίνημα σηματοδοτεί νέα πολιτικοποίηση και σηματοδοτεί το τέλος της παλιάς αντίληψξς της πολιτικής.

Είπε επίσης πως είναι ένα ειρηνικό, αντιδιχαστικό, κομματικό χειραφετημένο, πατριωτικό κίνημα και το μήνυμα που στέλνουν οι νέοι – όπως είπε- είναι «όχι» στην συνέχιση της υπερχρέωσης της νέας γενιάς.


Skai.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου