Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Τουρκία: Δημοσκόπηση φέρει το κυβερνών κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, να συγκεντρώνει 39% στις εκλογές της 12ης Ιουνίου




  1. Το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) μειώθηκε πολύ συγκρινόμενο με το 46% που είχε καταγράψει στις εκλογές του 2007, αλλά αναμένεται παρ' όλ' αυτά να κερδίσει για τρίτη συναπτή φορά στις βουλευτικές εκλογές της 12ης Ιουνίου, όπως καταδεικνύει μια δημοσκόπηση η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
  2.     Η δημοσκόπηση, της εταιρίας DORInsight, εμφανίζει το κόμμα του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συγκεντρώνει το 39% των ψήφων.
  3.     Το αποτέλεσμα αυτής της δημοσκόπησης είναι πολύ διαφορετικό από εκείνα που κατέγραψαν δημοσκοπήσεις άλλων τουρκικών εταιριών, που έφεραν το AK να συγκεντρώνει το 45-50%.
  4.     Κοινωνικά συντηρητικό και οικονομικά φιλελεύθερο, το AK αντλεί ισχύ σε σημαντικό βαθμό από το γεγονός ότι η οικονομία σημείωσε ταχεία ανάπτυξη, ενώ εξασφάλισε πολιτική σταθερότητα. Το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2002, πιστώθηκε ότι έσπασε τον φαύλο κύκλο των πολιτικών και οικονομικών κρίσεων που είχαν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη χώρα στο πρόσφατο παρελθόν.
  5.     Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την 11η ως την 18η Μαΐου σε δείγμα 2.508 ψηφοφόρων και στις 81 επαρχίες της Τουρκίας και έχει στατιστικό ποσοστό σφάλματος μόλις ±1%, ανέφερε η εταιρία.
  6.     Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), υπό νέα ηγεσία, συγκεντρώνει 24%, ενώ το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) 12%, μόλις δύο μονάδες πάνω από το όριο του 10% που απαιτείται για την είσοδο οποιουδήποτε κόμματος στη βουλή.

Ελεύθερος Τύπος - Σχετικά Άρθρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου