Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Σαμαράς: "Αλλάξτε την φορολογική πολιτική και εμείς θα είμαστε μαζί σας"


Τρίτη, 31 Μαΐου 2011


Την δέσμευση πως η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τα σημεία του μεσοπρόθεσμου προγράμματος με τα οποία συμφωνεί, παρέσχε χθες ο...πρόεδρος του κόμματος, κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και με τον τρόπο αυτό, όπως είχε επισημάνει και στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, προσφέρει την πολυθρύλητη συναίνεση. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Σαμαράς είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, ότι εάν συζητούσε και το φορολογικό για να πάνε να διαπραγματευθούν μαζί με την τρόικα, για να μειωθούν οι φόροι, τότε θα υπήρχαν περιθώρια συναίνεσης και περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.

Ωστόσο, προϋπόθεση για την επιψήφιση των σημείων με τα οποία συμφωνεί η Νέα Δημοκρατία αποτελεί η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου όχι υπό την μορφή μονού άρθρου, αλλά ως νομοσχεδίου, προκειμένου να είναι δυνατή η κατ΄ άρθρον ψήφισή του. Μάλιστα, σημείωσε πως αν η κυβέρνηση οδηγηθεί στη λύση, για δικούς της εσωτερικούς λόγους, την κατάθεσης ενός μόνο άρθρου με τη «λογική όλα ή τίποτα», τότε, δήλωσε ευθαρσώς, πως «θα καταψηφίσουμε και θα καταλάβουν όλοι πως εννοείτε τη συναίνεση».

«Όμως για να εκφραστεί η θέση μας, πρέπει να τα φέρετε στη Βουλή χωριστά. Να ψηφίσουμε κατ' άρθρο. Γιατί κατ' άρθρο θα ψηφίσουμε αυτά που συμφωνούμε, έτσι κι αλλιώς» είπε ο κ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας ότι «στο σύνολό του δεν μπορούμε να ψηφίσουμε το Μεσοπρόθεσμο, αν δεν συμπεριλάβει μέτρα επανεκκίνησης, ιδιαίτερα στο φορολογικό».

«Θέλετε να νομοθετήσουμε μαζί για την αξιοποίηση της περιουσίας; Για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής; Για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων; Για μεγάλες αποκρατικοποιήσεις, που θα φέρουν έσοδα; Για επαναπατρισμό κεφαλαίων; Για συμβάσεις εκχώρησης λιμανιών και αεροδρομίων; Πολύ ευχαρίστως, αλλά αφού έχει γίνει η μείωση της φορολογίας και η επανεκκίνηση της οικονομίας», είπε με νόημα.


http://www.dailynews24.gr και  tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου